FINN.no

Enorm økning i hytteleie på fjellet

Del

FINN reise: Nesten 50 prosent vekst i bestillinger så langt i 2018, spår rekord i antall bookinger til påsken, og dette er de mest populære destinasjonene.

POPULÆRT Å LEIE HYTTE: Å leie hytte i fjellet har økt voldsomt i popularitet blant nordmenn, viser tall fra FINN reise. Foto: Shutterstock.
POPULÆRT Å LEIE HYTTE: Å leie hytte i fjellet har økt voldsomt i popularitet blant nordmenn, viser tall fra FINN reise. Foto: Shutterstock.

Å leie feriehus eller hytte i Norge har økt voldsomt i popularitet de siste årene. Fra 2015 til 2017 opplevde FINN reise en vekst på 50 prosent i trafikk og brukere på feriehus -og hytter-kategorien, og så langt i 2018 har sammenligningstjenesten hatt en vekst på nærmere 50 prosent, hvorav fellesferiene er mest populære.

Hit vil nordmenn i påsken
Aktivitetsferier i kombinasjon med fjell og ski er en gjenganger når man ser på feriehusstatistikken, og det er i påsken det er desidert størst trykk på leie av hytter og feriehus i fjellet. Allerede i januar hadde en rekke av de mest populære ski- og fjelldestinasjonene begynt å bookes opp til påskedagene (skjærtorsdag - 2. påskedag), og ifølge Eivind W. Christiansen, produktdirektør for FINN reise, er det særlig destinasjonene som er i nærheten av alpinanlegg som er mest ettertraktet.

- Tallene våre viser at Trysil, Hemsedal og Hafjell er de tre mest populære destinasjonene for leie av hytter- og feriehus i påsken i år, etterfulgt av Geilo, Norefjell og Sjusjøen, sier han:

- Det er ikke overraskende at alpindestinasjoner topper listen. Nordmenn blir stadig mer glade i aktive ferier, og det å stå eller gå på ski er veldig populært. Vi ser derfor at etterspørselen etter hytter og feriehus til leie på disse stedene, pluss steder der det er gode muligheter for langrenn, har økt veldig de siste årene.

Økning i hyttepriser gjør at flere vil leie
Ifølge Christiansen kan økt etterspørsel i leiemarkedet også ha sammenheng med at prisene på fjellhytter har økt betraktelig det siste året.

Fersk innsikt fra Eiendom Norge, FINN.no og Eiendomsverdi (se pressemeldingen her) viser at det har vært en sterk utvikling i markedet. Fjellhytter beliggende ved langrennsløyper har steget 5,2 prosent i pris det siste året, mens fjellhytter beliggende ved alpinanlegg har steget 5,8 prosent. Fjellhyttemarkedet ser heller ikke ut til å ha blitt berørt av det svake boligmarkedet i 2017, og ifølge Eiendom Norge ser de få tegn til at det vil svekke seg i tiden fremover.

- Når etterspørselen etter fjellhytter er stor og prisene øker blir det dyrere å investere i egen hytte, noe som igjen fører til økt etterspørsel etter leiehytter. For de som har planer om å kjøpe seg hytte på fjellet, kan det også være smart å leie i aktuelt område først. Da blir man kjent med området og tryggere på hvilken plassering og type hytte som passer best, sier Christiansen i FINN.

Også Pia Buen, country manager i NOVASOL hytteutleie, bekrefter at de opplever økt trykk i fjellheimen, spesielt i forbindelse med påske.

- Vi ser at det er større etterspørsel etter leie av hytter i Norge i påskeuken i år. Det er hele 45 prosent flere bookinger så langt, sier hun.

Tjen gode penger på å leie ut hytta
Christiansen mener at etterspørselen etter leieobjekter nå er såpass stor at privatpersoner som eier hytte i de mest populære fjellstrøkene kan tjene gode penger på å leie ut, særlig i ferier - som jul, vinterferie og påskeferie.

- Våre tall viser at det egentlig ikke er nok hytter tilgjengelig for å dekke den enorme etterspørselen FINN nå opplever på leie av hytter på fjellet i Norge. Pågangen er såpass stor, sier han:

- De som har egen hytte i fjellstrøkene, og ikke har tenkt å bruke den i for eksempel påsken, har altså stor mulighet for å få leid den ut til en god sum. Å leie ut hytta i ferier og helger innimellom kan også være med på å finansiere kjøpet av en fjellhytte for mange.

Her er det fortsatt ledig i påsken
For de som ikke har booket påskeferien enda, er det fortsatt ledig kapasitet på utvalgte steder. Både Norefjell og Sjusjøen, som ligger på femte og sjetteplass av de mest populære leiedestinasjonene, kan skilte med henholdsvis 24,7 og 13,6 prosent ledig kapasitet, mens Geilo, som ligger på fjerdeplass, har 11 prosent ledig.

Trysil, Hemsedal og Hafjell - som ligger på første, andre og tredjeplass, har henholdsvis 6,5 prosent, 4,3 prosent og 5,6 prosent ledig.

- Det er en del ledig både i Buskerud, Hedmark, Oppland og Telemark fremdeles, Det er blant annet bra med bookinger i Sjusjøen, men det er fremdeles ledige ferieboliger i området. Vrådal, Kviteseid og Treungen i Nissedal kommune i Telemark er nydelige vinterområder, hvor vi fremdeles har ledige objekter, sier Buen i NOVASOL hytteutleie.

- Det er ikke grunn til panikk om du ikke har fått booket, da det fortsatt er en del ledig rundt om i landet. Det kan imidlertid være smart å booke raskt hvis du vil feriere på en av alpindestinasjonene, da de fyller seg fort opp, legger Christiansen i FINN til.

HEMSEDAL: Hemsedal i Buskerud, er blant de mest populære destinasjonene blant nordmenn, også i påsken. Foto: Shutterstock. 

Mest populære feriehus/hyttedestinasjonene på FINN reise i Norge 2018:

 1. Trysil
 2. Hemsedal
 3. Hafjell
 4. Geilo
 5. Norefjell
 6. Sjusjøen
 7. Hovden
 8. Rauland
 9. Oppdal
 10. Voss
 11. Beitostølen
 12. Sirdal
 13. Bortelid
 14. Blefjell
 15. Myrkdalen
 16. Skeikampen
 17. Kvitfjell
 18. Vågslid
 19. Gaustablikk
 20. Kvamskogen

Ledige feriehus/hytter (prosentvis) i Norge på FINN reise per dags dato:

 1. Trysil - 6,5 %
 2. Hemsedal - 4,3 %
 3. Hafjell - 5,6 %
 4. Geilo - 11,2 %
 5. Norefjell - 24,7 %
 6. Sjusjøen - 13,6 %
 7. Hovden - 6,7 %
 8. Rauland - 6,3 %
 9. Oppdal - 7,1 %
 10. Voss - 12,7%
 11. Beitostølen - 3,8 %
 12. Sirdal - 9,2 %
 13. Bortelid - 7,3 %
 14. Blefjell - 5,9 %
 15. Myrkdalen - 12,5 %
 16. Skeikampen - 5,2 %
 17. Kvitfjell - 4,4 %
 18. Vågslid - 10,8 %
 19. Gaustablikk - 1,9 %
 20. Kvamskogen - 23,8 %

FINN reise har i gjennomsnitt over 450.000 unike brukere per uke.

 

Kontakter

Bilder

POPULÆRT Å LEIE HYTTE: Å leie hytte i fjellet har økt voldsomt i popularitet blant nordmenn, viser tall fra FINN reise. Foto: Shutterstock.
POPULÆRT Å LEIE HYTTE: Å leie hytte i fjellet har økt voldsomt i popularitet blant nordmenn, viser tall fra FINN reise. Foto: Shutterstock.
Last ned bilde
HEMSEDAL: Hemsedal i Buskerud, er blant de mest populære destinasjonene blant nordmenn, også i påsken.
HEMSEDAL: Hemsedal i Buskerud, er blant de mest populære destinasjonene blant nordmenn, også i påsken.
Last ned bilde

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom