Den Norske Opera & Ballett

Enighet om å avslutte åremålet til musikksjefen

Del

Karl-Heinz Steffens har som kjent meddelt at han ikke ønsker å fornye sin kontrakt når hans åremålsavtale som musikksjef utløper 1. august 2018. Steffens og Den Norske Opera & Ballett har nå blitt enige om å avslutte kontrakten 1. august i år, etter inneværende sesong. Basert på at musikksjefen ikke ønsker å fornye åremålet, er det enighet om at denne løsningen nå er til det beste for begge parter.

– Jeg vil takke Steffens for hans sterke bidrag i de operaoppsetninger og konserter han har dirigert her i Operaen, og for at han har inspirert og ledet Operaorkestret til nye høyder, sier administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø. 

Selv om Steffens trer til side som musikksjef, vil han komme tilbake neste sesong som gjestedirigent for å gjennomføre prosjekter som allerede er under forberedelse. Han vil dirigere Tosca til høsten, samt Operaorkestrets lenge planlagte turné til Helsinki og København.

Arbeidet med å finne Steffens sin etterfølger vil starte for fullt etter sommeren.

Kontakter

For spørsmål og pressehenvendelser, kontakt:
Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Kenneth Fredstie
E-post: kenneth.fredstie@operaen.no
Tlf: 91716680

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom