Parat

Enighet i pilotmeklingen

Del

SAS Norge Pilotforening (SNF) i Parat ble i likhet med Norsk Cockpitforbund i LO enige med arbeidsgiver om ny tariffavtale langt på overtid torsdag. Leder for SAS Norge Pilotforening, Jan Levi Skogvang, sier han er fornøyd med resultatet.

Forhandlingene og meklingen har pågått siden tirsdags morgen, og ble avsluttet torsdag ettermiddag.
– Sluttresultatet er akseptert av begge de to pilotforeningene og vil bli lagt ut til uravstemning blant medlemmene, sier Skogvang.

Skogvang sier pilotene har fått en avtale som gir litt flere valgmuligheter og forutsigbarhet for piloter på deltid.
– Vi har også fått noe bedre avtale for våre yngste piloter og SAS får til gjengjeld bedre bemanning i sommermånedene, sier han.

Hovedelementer i avtalen:
• En felles lønnsskala for alle piloter i SAS. Betydelige endringer i bunnen av skalaen som sikrer de yngste pilotene en bedre lønnsutvikling. I tillegg til lønnstrinn vil de fleste få omtrent 1 prosent tillegg i lønn.
• En rekke frivillige deltidsløsninger vil sikre selskapet større tilgang på produksjon i sommerperioden i tråd med selskapets ønsker.
• Forbedret nedtrappingsmodell for sertifikattapsforsikring som medfører at den gir forsvarlig dekning frem til pensjon for en 56-åring, med nedtrapping til 63 år.

Kontaktinformasjon:
Jan Levi Skogvang, leder SNF, telefon 957 19 015

Nøkkelord

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

21 01 36 00http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom