Virke

Enighet i hovedoppgjøret innenfor helse, utdanning og kultur (HUK)

Del

Partene innenfor sektorene helse, utdanning og kultur (HUK-området) har gjennomført forhandlingene for hovedtariffoppgjøret 2018, og kom til enighet kl. 17:45, torsdag 6. september 2018. Forhandlingsresultatet er på linje med øvrige oppgjør.

Bård Westbye ledet HUK-forhandlingene i Virke
Bård Westbye ledet HUK-forhandlingene i Virke

– Partene innenfor HUK-området har gjennomført forhandlingene om hovedtariffoppgjøret 2018. Virke er skuffet over at vi ikke fikk gjennomført endringene vi forsøkte å få til innenfor området for museer og andre kulturinstitusjoner, sier Bård Westbye, forhandlingsleder i Virke.

Tariffoppgjøret har omfattet forhandlinger om sju tariffavtaler med over 30 000 arbeidstakere innen helse, utdanning og kultur med 36 arbeidstagerorganisasjoner. Virke har forhandlet parallelt med LO-forbund, YS-forbund, Unio-forbund, foreninger i Akademikerne og Lederne.

Informasjon om detaljene i de enkelte avtalene vil bli sendt de berørte virksomhetene i løpet av de kommende dagene.

Protokollen fra forhandlingene finnes her.

Forhandlingsresultat skal godkjennes av partene. Merk at arbeidstakerorganisasjonenes svarfrist er satt til 21. september 2018 kl. 12:00. Oppgjøret skal derfor ikke iverksettes før Virke sender ut informasjon om vedtakelse etter fristen.

Kontakter

Bilder

Bård Westbye ledet HUK-forhandlingene i Virke
Bård Westbye ledet HUK-forhandlingene i Virke
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

RETTELSE I TEKSTEN Virke er glad for at sysselsettingsutvalget åpner for endret sykelønnsordning!28.3.2019 10:59:49 CETPressemelding

– Virke har stått i front for å kreve at vi som samfunn må ta sykelønnsdebatten, og vi mener det er positivt at det nå foreslås konkrete endringer i sykelønnsordningen. Norge har verdens høyeste sykefravær og 32 millioner tapte dagsverk hvert eneste år. Bare i detaljhandelen var det nesten en halv million tapte dagsverk i 3 kvartal 2018, sier Ivar Horneland Kristensen administrerende direktør i Virke.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom