Spekter

Enighet i de innledende forhandlingene i Spekter

Del

- Vi er fornøyd med å ha kommet til enighet med LO, Unio, YS og SAN i de innledende sentrale forhandlingene, sier forhandlingsdirektør Bjørn Skrattegård i Spekter.

Det skal nå forhandles lokalt i den enkelte virksomhet. For helseforetakene og andre sykehus, vil det bli fastsatt datoer for det videre forhandlingsløpet senere. 

For medlemmer i LO og YS er det avtalt et generelt tillegg på kr 1.950,- pr år. Det gis et ytterligere tillegg på kr 4.875,- pr år til arbeidstakere med en årslønn på 417.726,- eller lavere (gjelder ikke lærlinger og unge arbeidstakere). Tilleggene gis med virkning fra 1. april 2018.

For medlemmer i Unio og SAN forhandles alle lønnstillegg lokalt i virksomhetene, med unntak av i helseforetak/sykehus der fordelingen av sentralt og lokalt fastsatte tillegg forhandles senere.

Forhandlinger med Akademikerne er avtalt fredag 13. april.

Spekter forutsetter at normen fra frontfaget legges til grunn i de lokale forhandlingene i den enkelte virksomhet, og at forhandlingene føres på grunnlag av de kriteriene partene har avtalt:

  • Virksomhetens økonomi
  • Produktivitet
  • Fremtidsutsikter
  • Konkurranseevne, herunder lønnsmessig markedstilpasning

Om Spekter

Spekter
Spekter
Sørkedalsveien 6
0369 Oslo

47 65 70 00http://www.spekter.no

Spekter er en arbeidsgiverforening som organiserer virksomheter med over 220 000 ansatte og er dominerende innen sektorene helse, samferdsel og kultur.

Følg saker fra Spekter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Spekter

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom