Goodwill

Enerly gjennomførte Oslo Maraton

Del

- En helt fantastisk mestringsfølelse! En rørt Dagfinn Enerly rullet over mål sammen med Vibeke Skofterud, John Carew og Glenn Jensen etter å ha fullført Oslo Maraton som førstemann i elektrisk rullestol.

- Det er viktig for meg å vise at ingenting er umulig, sier Enerly - som har sittet 12 år i rullestol.

Den tidligere fotballspilleren ble lam fra halsen og ned, etter at han knakk nakken under sesongens siste fotballkamp med Fredrikstad fotballklubb i 2005.

Siden den gang har 44-åringen gjennom tålmodig trening, stå-på vilje og ukuelig livsoptimisme tatt nye steg på veien tilbake til et normalt liv.

Lørdag brøt han en ny barriere, da ha ble førstemann som gjennomførte Oslo Maraton i elektrisk rullestol

- Det dreier seg om å aktivt velge livet. For meg er det viktig å bevise at ingenting er umulig selv om man sitter i rullestol. Alt sitter mellom ørene. Det nytter ikke å bare sette seg til for å se på TV. For meg er det livskvalitet å komme seg ut i frisk luft og møte mennesker, sier Dagfinn Enerly.

Han stilte utenfor konkurranse samme med sponsorlaget Team Maxim, og fikk følge av ex-skiløper Vibeke Skofterud, skuespiller John Carew og VIF Hockeys Glenn Jensen rundt en 10-kilometersløyfe i Oslo Sentrum.

-  Måten Dagfinn angriper livet på hver eneste dag er enestående, og han er en inspirasjon for både meg og mange andre. Vi har kjent hverandre i 20 år, og det er en ære å få være med Dagfinn på dette her, sier John Carew - som får støtte av VIF Hockeys Glenn Jensen.

- Det står utrolig respekt av måten Dagfinn tar hverdagen på og møter alle med et smil. Han barer kjører på - akkurat som i dag!

Vibeke Skofterud blir ikke overrasket om Enerly en dag stiller til start i Oslo Maraton også uten rullestol.

- Ingenting virker å være umulig for han, og det kan fort komme et tidspunkt der Dagfinn klarer å løpe for egen maskin, sier Skofterud.

Enerly selv er sterk i troen på at han èn dag står på startstreken på egne bein.

- Jeg er helt overbevist om at jeg én dag kommer til å kunne gå igjen.  Den dagen skulle gjerne vært i går, men det gjelder å ha tålmodighet. Plutselig skjer det, smiler Enerly – som gjennomførte løpet i samarbeid med Oslo Maratons ernæringssponsor Maxim.

- Dagfinn Enerly er verdens beste representant for mennesker som ikke gir seg og som evner å gjøre ting de færreste tror er mulig. Takket være intens trening og stå-på vilje har han kjempet seg tilbake til livet, og hans klare fremtidsmål er å komme ut av rullestolen og stå på egne ben. Å delta i BMW Oslo Maraton for Team Maxim er nok en måte for Dagfinn selv å bryte nye grenser på, samtidig som han er en fantastisk inspirasjon for alle oss andre, sier sponsorsjef i Maxim Norge, Jørgen Krogh Ankerstad.

Enerly & co på oppløpet i Oslo Maraton
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

For spørsmål og informasjon om Oslo Maraton:
Julie Uggen, kommunikasjonsansvarlig Oslo Maraton
julie@skvidar.no / +47 482 11 990

For spørsmål og informasjon om Dagfinn Enerly og Team Maxim:
Pål Tømmerhoel, kommunikasjonsansvarlig Team Maxim
pal@mediamenn.no / +47 909 97 158

Bilder

Om Goodwill

Goodwill
Biskop Gunnerus gate 14
0185 Oslo

(+47) 932 67 493http://gwill.no

Goodwill er et PR- og kommunikasjonsbyrå med spesialkompetanse på strategisk rådgiving og prosjektledelse.Vi tilbyr strategiske- og operative kommunikasjonsløsninger for næringsliv, organisasjoner og institusjoner. Gjennom utvikling av strategier og operativ oppfølging, fremmer vi våre oppdragsgiveres interesser i markedet, media og opp mot politiske beslutninger.

Følg saker fra Goodwill

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Goodwill på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Goodwill

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom