EnergyNest

EnergyNest mottar bevilgning fra EUs Horizon2020 SMB-apparat fase I.

Del

Det norske teknologiselskapet EnergyNest berømmes etter å oppnådd bevilgning fra EUs Horizon2020 Forskning og Utviklingsprogram (avtale nummer 744940) i oktober 2016. Bevilgningen stadfester EnergyNests posisjon som et meget innovativt selskap med svært viktig teknologi rettet mot fremtidige vekstmarkeder innenfor fornybar energi; med konkrete løsninger for å bedre energieffektivisering innen europeisk kraft og industri.

«Denne bevilgningen plasserer EnergyNest i Champions League blant europeiske oppstarts bedrifter» sier Mathias Aguirre Havgar i Innovasjon Norge, som er nasjonalt ansvarlig for Horizon2020 programmet. Innovasjon Norge har tidligere bidratt med støtte til forskning og utvikling av EnergyNests pilotanlegg for lagring av energi i Masdar City i Abu Dhabi, De Forente Arabiske Emirater.

EnergyNest er et av fire norske selskap som mottar EU bevilgning i denne runden. I alt var det over 1900 europeiske søkere fra 40 land til SMB-programmet. Tittelen på prosjektet heter «Reduksjon av karbonavtrykk gjennom termisk energilagring», og har som formål å identifisere mulige partnere for å demonstrere selskapets teknologi for lagring av spillvarme opp til 425°C fra energi-intensiv industri, samt balansering og lagring av overskuddskraft fra vindkraft som kan leveres sluttbruker enten i form av varme, elektrisitet, eller begge deler. Fase I av prosjektet iverksettes i november 2016 og skal avsluttes innen april 2017.

«Innenfor rammen av det EU støttede prosjektet skal EnergyNest identifisere en markedsaktør som vi sammen med skal bygge vår første kommersielle demonstrator» sier Nils Høivik, teknologidirektør i EnergyNest. Med en partner på plass, skal EnergyNest søke bevilgning for en demonstrator i forbindelse med fase II av Horizon2020 tidlig april 2017. Blir fase II innvilget, kan demonstrasjonsprosjektet motta støtte opp mot 2,5 millioner EURO fra SMB-programmet.          

Interesserte parter bes ta kontakt med:
Nils Høivik
nh@energy-nest.com
Mobil: 936 13 517

Nøkkelord

Kontakter

Om EnergyNest

EnergyNest
EnergyNest
Olav Brunborgsvei 6
1396 Billingstad

+47 66 77 94 60http://www.energy-nest.com

Følg saker fra EnergyNest

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EnergyNest på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EnergyNest

EnergyNest iverksetter «crowdfunding» for å akselerere vekst av kostnadseffektiv energilagring24.10.2016 06:45Pressemelding

Kostnadseffektiv energilagring er en stor utfordring for utvikling og vekst av fornybar energi EnergyNest er et norsk selskap som har en ny lagringsløsning basert på et unikt faststoffmateriale, patentert systemdesign og selvutviklede simuleringsverktøy. Selskapet er grunnlagt av tidligere NTNU professor og ledes av to tidligere McKinsey konsulenter med lang erfaring innen internasjonal industri. Styreformann er tidligere administrerende direktør av Statoil konsernet. EnergyNest AS har utviklet en løsning for lagring av fornybar energi på et billigere og mer effektivt vis. Selskapet har i dag kunngjort starten på sin crowdfunding-kampanje og tar sikte på å hente inn NOK 5 - 15 millioner (EUR 552,000 - 1,650,000) for å sikre videre internasjonal vekst. Denne finansieringsrunden har allerede hentet inn NOK 2,5 millioner. Fornybar energi står ovenfor en rekke utfordringer. Det er slik at solen ikke alltid skinner, og heller ikke slik at vinden alltid blåser. Derfor er det svært viktig å t