Nærings- og fiskeridepartementet

Endringer i reglene for leieskipper

Del

Nærings- og fiskeridepartementet opphever det såkalte leieskipperforbudet i åpen gruppe i fisket etter lange og brosme og fisket etter lodde.

Statssekretær Veronica Pedersen Åsheim
Statssekretær Veronica Pedersen Åsheim

Departementet har i dag fastsatt endringer i deltakerforskriften for 2018 som innebærer at det såkalte leieskipperforbudet som ble innført fra nyttår oppheves i to fiskerier, henholdsvis fisket etter lange og brosme og fisket etter lodde.

- Innføring av et generelt leieskipperforbud fra nyttår var et viktig grep for å redusere antall fartøy som deltar i åpen gruppe. Forbudet fikk da også bred støtte blant berørte organisasjoner, sier statssekretær Veronica Pedersen Åsheim.

- Vi mener at leieskipperforbudet som den store hovedregel fortsatt bør gjelde alle fiskerier som er adgangsregulert med åpen gruppe i deltakerforskriften. Samtidig må man ikke miste av syne at slike innstramminger rammer enkeltaktører, og at de derfor aldri bør få større rekkevidde enn nødvendig. Vi har i den seneste tiden erfart at forbudet ikke egner seg like godt i enkelte fiskerier, og har kommet til at det bør oppheves i fisket etter lange og brosme og i fisket etter lodde, sier Pedersen

Departementet tar sikte på å evaluere leieskipperforbudet i de øvrige fiskeriene i forbindelse med høringen av deltakerforskriften for 2019.

Bilder

Statssekretær Veronica Pedersen Åsheim
Statssekretær Veronica Pedersen Åsheim
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom