Den Norske Opera & Ballett

En skole for elskende

Del

Når teppet går opp Mozarts Così fan tutte 17. november, debuterer Jonas Corell Petersen som operaregissør og Karl-Heinz Steffens dirigerer sin første forestilling som musikksjef ved Den Norske Opera & Ballett.

Ingeborg Gillebo som Dorabella og Natalia Tanasii som Fiordiligi. Foto: Christian Friedländer.
Ingeborg Gillebo som Dorabella og Natalia Tanasii som Fiordiligi. Foto: Christian Friedländer.

Così fan tutte er som et laboratorium for menneskelig oppførsel, sier dirigent Karl-Heinz Steffens. Operaens nye musikksjef tiltrådte 1. august i år. Nå har han for første gang den musikalske ledelsen for en operaforestilling i Bjørvika.

Wolfgang Amadeus Mozarts siste samarbeid med librettisten Lorenzo da Ponte hadde sin urpremiere i 1790. Così fan tutte, med undertittelen «en skole for elskende», lærer oss å stille spørsmål ved myten om den eneste ene, og ble i lang tid ansett for å være amoralsk. Det er en komisk opera om begjærets alvor, der to søstre lar seg forføre av sin kjærestes kamerat i forkledning. Spillet med erotikk, rollebytter og sjalusi settes i gang som et veddemål av den eldre og mer kyniske Don Alfonso, med støtte av den erfarne Despina.

– Karakterene i Così fan tutte savner lidenskap, at det skjer noe som gjør at de merker de lever. Det sier regissør Jonas Corell Petersen, som med dette iscenesetter sin første operaforestilling.

Jonas Corell Petersen har allerede etablert seg som en av de fremste regissørene i en ny generasjon, med blant annet Unge Werthers lidingar på Det Norske Teatret, Vi tygger på tidens knokler og Øy på Nationaltheatret. I tillegg til å være husregissør ved Nationaltheatret er han også husdramatiker ved Dramatikkens hus og flere ganger nominert til Hedda-prisen. I 2013 vant han i kategorien Årets barne- og ungdomsforestilling for Eg/Ik/Ich/I. I 2011 ble han tildelt prisen The European Fast Forward Award for young directors.

Medvirkende: Ingeborg Gillebo som Dorabella, Natalia Tanasii som Fiordiligi, Davide Luciano som Guglielmo, Magnus Staveland som Ferrando, Eir Inderhaug som Despina, Luca Tittoto som Don Alfonso, Operakoret og Operaorkestret.

Premiere på Hovedscenen torsdag 17. november kl. 19.00

Generalprøve: tirsdag 15. november kl. 18.00

Kontakter

Hedda Høgåsen-Hallesby: hhh@operaen.no
Tlf: 930 34 924

Bilder

Ingeborg Gillebo som Dorabella og Natalia Tanasii som Fiordiligi. Foto: Christian Friedländer.
Ingeborg Gillebo som Dorabella og Natalia Tanasii som Fiordiligi. Foto: Christian Friedländer.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom