Digitalradio Norge

En måned til P4 og Radio Norge forsvinner fra FM i Trøndelag, Møre og Romsdal

Del

Fredag 21. april slukker P4 og Radio Norge FM-signalene i Trøndelag og Møre og Romsdal. Fra da av sendes alle rikskanaler i regionen digitalt.

Foto: Tore Guriby
Foto: Tore Guriby

-NRK radio slukket FM-senderne 8.februar. Responsen fra lytterne tyder på at overgangen har gått greit så langt. Nå er det en måned til de kommersielle kanalene gjør det samme, fra da av må lytterne ha en DAB-radio, radio-app, pc eller andre avspillingsplattformer for å høre kanalene, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

DAB-plattformen har 15 kommersielle kanaler: P4, Radio Norge, P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop, P9 Retro, P10 Country, NRJ, Norsk Pop, Radio Rock, Vinyl, Radio Soft, Topp 40 og Kiss.

Mange har DAB-radio

Tall fra Digitalradioundersøkelsen bekrefter at lytterne har vært godt forberedt på det digitale radioskiftet. 72 prosent av norske husstander har i dag en DAB-radio. 67 prosent av befolkningen hører radio ukentlig. (Kantar TNS lyttertall uke 10, 2017).

- Nå er det på tide at de siste lytterne blir digitale. Det er fem ganger flere kanaler på DAB enn FM. P4 og Radio Norge er de siste rikskanalene som slukker sine FM-sendinger i Midt-Norge, sier Torvmark.

Sjekk bilradioen

Radiobransjen oppfordrer lytterne til å sjekke bilradioen i god tid før 21.april.

- Sørg for å oppdatere bil-radioen til DAB før P4 og Radio Norge forsvinner fra nettet. Vær ute i god tid for å unngå at det blir stille i bilen 21. april, sier Torvmark.

Tips om bilradio finnes på radio.no 

Norge er på vei inn i en ny radiotid, med et større tilbud til lytterne enn det som har vært mulig på FM. Det er nå 30 riksdekkende DAB-kanaler, se alle her.

 

Kontakt:

Lasse Kokvik, administrerende direktør/redaktør Bauer Media – 932 03 270

Kenneth Andresen, administrerende direktør/redaktør P4 Gruppen – 901 48 533

 ----------------

FM-SLUKKING:

  • I 2017 slukkes riksdekkende FM-sendinger region for region. Slukkingen begynte i Nordland 11. januar og avsluttes i Troms og Finnmark 13. desember.
  • Kommersielle lokalradioer i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger slukker FM-sendinger samtidig med kommersielle rikskanaler.
  • Lokalradio fortsetter å sende på FM.

DIGITAL RADIO

  • Digital radio er radio over DAB, nett, mobil eller tv-apparater.
  • Norge har 30 riksdekkende kanaler på DAB.
  • DAB-kanaler sendes i to sendernett med ulik dekning. NRKs radionett dekker 99,7 prosent av befolkningen mens kommersiell radio dekker 92,8 prosent.
  • FM-radioer kan brukes videre ved hjelp av adapter. Adapter finnes både for bil- og hjemmeradio.
  • Norge er ett av 41 land som innfører DAB. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Tore Guriby
Foto: Tore Guriby
Last ned bilde
Foto: Martin Lobben Larsen
Foto: Martin Lobben Larsen
Last ned bilde
Skjult DAB+adapter i bil Foto: Tore Guriby/DRN
Skjult DAB+adapter i bil Foto: Tore Guriby/DRN
Last ned bilde
DAB-adapter i bil. Foto: Tore Guriby
DAB-adapter i bil. Foto: Tore Guriby
Last ned bilde

Dokumenter

Om Digitalradio Norge

Digitalradio Norge
Digitalradio Norge
Akersgata 73
0180 Oslo

http://radio.no

Digitalradio Norge skal sikre en smidig overgang til digital radio for alle landets radiolyttere og for radiobransjen. Dette gjør vi gjennom to hovedoppgaver – informasjons- og operatørvirksomhet.

Digitalradio Norge AS representerer NRK, P4-gruppen og Bauer Media. Selskapet jobber med overgangen fra analog til digital radio i Norge, og driver blant annet nettstedet radio.no.

Følg saker fra Digitalradio Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Digitalradio Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Digitalradio Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom