Den Norske Opera & Ballett

En følelsesmessig berg-og-dalbane

Del

Manon byr på dans til å miste pusten av. I tittelrollen møter vi de supersterke solistene Maiko Nishino, Eugenie Skilnand, Melissa Hough og Maria Kochetkova – sistnevnte i en sensasjonell rolledebut ved Operaen.

Maiko Nishino og Philip Currell i Manon. Foto fra 2015: Erik Berg
Maiko Nishino og Philip Currell i Manon. Foto fra 2015: Erik Berg

Sir Kenneth MacMillans ballett Manon fra 1974 er kjent for duetter som får publikum til å gispe, men skapte ved urpremieren også sterke reaksjoner fordi den var så realistisk. Særlig det at man viste en voldtekt på scenen, sjokkerte publikum. Over 40 år etterpå er balletten ønsket over hele verden, og for mange dansere er den en favoritt.

– Manon er et mesterverk – og en følelsesmessig berg-og-dalbane, sier Nasjonalballettens solist Maiko Nishino, som danser sesongpremieren 13. oktober. Tittelrollen deler hun med Eugenie Skilnand, Melissa Hough og Maria Kochetkova.

Det er en sensasjon når den internasjonale ballettstjernen Maria Kochetkova gjør sin rolledebut som Manon 26. oktober. Hun ble kåret til årets ballerina under den internasjonale ballettkonkurransen Premio Positano i fjor, og har hatt en fantastisk karriere – de siste elleve årene i San Francisco Ballet. Kochetkova er kjent for de store klassiske rollene, men har også jobbet med verdensledende koreografer. Nå ser hun fram til rolledebuten i Operaen:

– Manon er en så vakker kjærlighetshistorie. Du kan se den som en film – historien er så klar, så godt fortalt. Og den er så virkelig som den kan bli. Hver dag kan du se kvinner som velger et vakkert liv foran ekte kjærlighet, mener Kochetkova, som møter Yoel Carreño i den mannlige hovedrollen som Des Grieux.

De andre solistene i den krevende rollen som Des Grieux er Philip Currell, Douwe Dekkers og Connor Walsh, gjestesolist fra Houston Ballet.

MacMillans klassiker settes med dette opp for andre gang i Norge – i en fargesprakende produksjon med ny design av John-Kristian Alsaker og kostymer av Ingrid Nylander, skapt i Operaen i 2015.

Manon, sesongpremiere 13. oktober, Hovedscenen:
https://operaen.no/forestillinger/manon-macmillan-ballett/

For intervjuer, anmelderbilletter og mer informasjon, vennligst kontakt:

Maria Børja: mabo@operaen.no, 47915404

Nøkkelord

Bilder

Maiko Nishino og Philip Currell i Manon. Foto fra 2015: Erik Berg
Maiko Nishino og Philip Currell i Manon. Foto fra 2015: Erik Berg
Last ned bilde
Maria Kochetkova og Yoel Carreño i Manon i 2018. Foto: Erik Berg
Maria Kochetkova og Yoel Carreño i Manon i 2018. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom