KLP

Én av tre vet ikke om barna er forsikret på reise

Del

Skal barnet ditt på ferie med andre enn deg i sommer, eller dra på egen hånd? Hvor lenge er barnet egentlig forsikret?

Foto: Jonas Frøland/ NTB Scanpix
Foto: Jonas Frøland/ NTB Scanpix

- Vi får en del spørsmål om dette. Svaret er at barna er dekket av foreldrenes helårs reiseforsikring hele det året de fyller 20 år, og frem til forsikringen har hovedforfall, sier Robin Wulff-Nilsen i KLP Skadeforsikring.

En ny undersøkelse utført av Opinion for KLP viser at nær en tredjedel ikke vet hvor lenge barna er dekket av foreldrenes reiseforsikring.

På ferie med andre
Så lenge mor eller far har kjøpt reiseforsikring for familien, er barnet dekket på tur. Det gjelder også når poden under 20 år drar på sin første tur alene med kameratene, eller reiser sammen med andre voksne.

- På tur med besteforeldrene, tante eller en vennefamilie er barnet dekket av foreldrenes reiseforsikring. Og det fine med reiseforsikringen er at den gjelder ikke bare på lange ferier, men også på dagstur til stranda eller på hytta, sier Wulff-Nilsen.

Hvis foreldrene derimot glemmer å kjøpe reiseforsikring, er det verre.
- Barna er ikke dekket på tur med andre voksne hvis verken mor eller far har reiseforsikring. Det hjelper ikke at de voksne barna drar sammen med, er forsikret. Da må de i så fall være barnets fosterforeldre, påpeker han.

Skilte foreldre
Barnet er dekket av en av foreldrenes reiseforsikring uansett.

- Hvis foreldrene er skilt og bare mor har reiseforsikring for familien, er barnet likevel dekket av hennes reiseforsikring hvis det drar til Syden med far. I slike tilfeller har barnet faktisk to utreisesteder som forsikringen tar utgangspunkt i, sier Wulff-Nilsen.


Hjelp når du trenger det mest
Han anbefaler at barnet får med seg et europeisk helsetrygdkort – dette bestiller du enkelt her. Med dette kortet i lomma har norske innbyggere krav på de samme gratis helsetjenester som de som bor i det EØS-landet du ferierer i.

- Men helsekortet dekker ikke alle behandlingsutgifter, og langt viktigere: det dekker ikke alltid sykehusopphold, og aldri syketransport hjem. Derfor er det helt nødvendig at foreldrene til barnet har reiseforsikringen i orden på utenlandstur, sier han.


Dette dekker reiseforsikringen:

  • Utgifter til behandling på sykehus og hos lege
  • Syketransport hjem dersom barnet blir alvorlig sykt eller skadet
  • Tilkalling av pårørende dersom barnet blir alvorlig sykt eller skadet
  • Hjemtransport dersom noen i nærmeste familie blir alvorlig syk eller dør
  • Evakuering som følge av krig, terror eller naturskade
  • Tyveri av eiendeler
  • Forsinket bagasje
  • Avbestilling

For mer informasjon, ta gjerne kontakt med:
Avdelingsleder i KLP Robin Wulff-Nilsen, 
e-post: rwn@klp.no, mobil 992 50 890


Nøkkelord

Bilder

Foto: Jonas Frøland/ NTB Scanpix
Foto: Jonas Frøland/ NTB Scanpix
Last ned bilde
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) er Norges største livsforsikringsselskap. Selskapet leverer pensjons-, finans- og forsikringstjenester til kommuner og fylkeskommuner, helseforetak og til bedrifter både i offentlig og privat sektor, og til deres ansatte. KLP-konsernet har en forvaltningskapital på 553 milliarder kroner.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom