Sector Alarm

En av fire innbrudd kunne vært unngått

Del

NHO mener at en av fire innbrudd kan unngås dersom boligen er utstyrt med alarm. – Innbruddsalarm er et av de mest effektive virkemiddelet man har mot innbrudd, sier Fagsjef for sikkerhetsbransjen Runar Karlsen i NHO Services.

Husk innbruddsikringen

Spesielt Sørlandet har den siste tiden merket en økning i antall innbrudd og administrerende direktør i Sector Alarm, Viggo Skeisvoll minner folk på å at innbruddsikring bør være en del av «ToDo-listen» før man forlater boligen.

-Tyvene bruker ofte lang tid på å spane i aktuelle innbruddsområder før de slår til. De er derfor godt klar over nordmenns ferier, fridager og vaner og de vet ofte når mange boliger står tomme.

- Man tror gjerne at det er høysesong for innbrudd kun om sommeren, men risikoen for innbrudd øker ofte ved hver ferieperiode. Derfor er det viktig at boligen også innbruddsikres før helgeturer og ikke minst før påske, fortsetter Viggo Skeisvoll. Det kan være så enkelt som ikke å la verdisaker ligge fremme og å passe på at alle vinduer er ordentlig lukket.

Sector Alarms råd for innbruddsikring finner du her: https://goo.gl/ctjL6k

Bekrefter alarmens effekt

I følge Politiets rapport for anmeldt kriminalitet og straffesaksbehandling, viser tallene fra 2016 at antall anmeldelser for lovbrudd har gått noe ned. Det trekkes frem at dette delvis kan forklares ved at det er en økning av nordmenn som har skaffet seg boligalarm.

Politioverbetjent Stig Vasbø som leder etterretnings- og vinningsavsnittet på Majorstua politistasjon i Oslo bekrefter alarmens effekt.

 - Vår erfaring er at en boligalarm har en forebyggende effekt og i tillegg bidrar til at de kriminelle er meget kort tid på åstedet når boligalarmen går. Boligalarm er bra i forhold til dokumentasjon, for å sikre riktig tidspunkt for en hendelse og sist, men ikke minst at politiet raskt kommer til åstedet, sier han.

Nøkkelord

Bilder

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Sector Alarm er et norsk konsern i sterk vekst og hadde i 2016 en omsetning på nesten 2 milliarder. Selskapet ble etablert i 1995 og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm leverer trygghet til sine kunder gjennom alarmløsninger til boliger og bedrifter. Selskapet har mer enn 510.000 kunder og over 1.700 medarbeidere i Norge, Sverige, Spania, Finland og Irland. I Norge har selskapet 175.000 kunder og 600 medarbeidere. Både medarbeidere og kunder er i fokus hos oss, noe våre klimaundersøkelser og de mange prisene vi har mottatt for beste kundeservice bekrefter.

Følg saker fra Sector Alarm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sector Alarm

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom