Den Norske Opera & Ballett

En annerledes julefortelling

Del

Hva skjer når en gjeng livstrøtte skuespillere skal lage juleteater sammen med overarbeidede dansere fra Nasjonalballetten? Svaret får du 6. desember i Jingle Horse! – en julespesial, på Scene 2 i Operaen.

Jingle Horse! - en julespesial. Foto: Erik Berg.
Jingle Horse! - en julespesial. Foto: Erik Berg.

Finnes det andre juleforestillinger enn Nøtteknekkeren? Ja, var svaret fra huskoreograf Alan Lucien Øyen da han i 2015 skapte juleteater sammen med skuespillere fra sitt eget kompani winter guests og dansere fra Nasjonalballetten. – Jingle Horse! er et viktig og fornøyelig bidrag til Operaen som sceneinstitusjon, mente Dagsavisen.

Juleforestillingen er satt i scene som et 50-talls TV-show, inspirert av Bing Crosby og Frank Sinatras «A Christmas Special», der vi møter vi dem som lager forestillingen. Publikum tas med inn i en rekke fortellinger som alle er knyttet til jul. Det blir hygge, uhygge, dans, julesanger, skrekk og spøkelser, en julenisse – og snøfall, for å nevne noe.

– En juleforestilling i ordets beste forstand, sier Alan Lucien Øyen, – både festlig og høystemt, leken og trist. Den prisbelønte regissøren, koreografen og manusforfatteren – som selv elsker både julen og Nøtteknekkeren – ønsker å lete frem de alternative julehistoriene. Som vanlig samarbeider han med skuespiller og manusforfatter Andrew Wale.

Med: Nora Augustinius, Suzie Davies, Kate Pendry, Daniel Proietto, Anton Skrzypiciel, Camilla Spidsøe, Huy Le Vo, Andrew Wale, Mark Wax, Yvonne Øyen og sangere fraTrefoldighet jentekor og Barnekoret.

Kontakter

For mer informasjon, anmelderbilletter og intervjuer, vennligst kontakt:
Lene Jacobsen: lj@operaen.no / 47 91 52 32

Bilder

Jingle Horse! - en julespesial. Foto: Erik Berg.
Jingle Horse! - en julespesial. Foto: Erik Berg.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom