Eltek gir ren solenergi til 104 helseklinikker i Zimbabwe gjennom FN-programmet «Sol for helse».

Del

Eltek offentliggjør i dag en avtale med FNs utviklingsprogram (UNDP) om leveranse av komplette solcelleløsninger for 104 helseklinikker i Zimbabwe. Hovedformålet med installasjonen er å gi trygg, stabil og miljøvennlig strøm til klinikker i avsidesliggende områder som mangler eller har dårlig tilgang på elektrisitet. En sentral utfordring for disse klinikkene er å holde medisiner nedkjølt og tilby andre nødvendigheter klinikkene er avhengig av for å behandle pasienter.

Eltek vil stå for komplett leveranse, installasjon, service og oppfølging av solcellesystemene, der Elteks gjennombruddsteknologi Rectiverter er en viktig komponent. Rectiverter kombinerer funksjonene til en likeretter og vekselretter. Disse solenergiløsningene har modulært design og kan enkelt tilpasses krav i ulike miljøer. Installasjonen av utstyret er ventet å være ferdig i løpet av sommeren 2017.

 – Denne kontrakten representerer et nytt og spennende område for Eltek og vår teknologi, sier markedsdirektør Morten Schøyen i Eltek.

 – Vi er stolte over å samarbeide med FNs utviklingsprogram og bidra til bedre helsetjenester og lavere driftskostnader gjennom ren og pålitelig fornybar energi, legger Schøyen til.

FNs utviklingsprogram arbeider i nesten 170 land og territorier og bidrar til å fjerne fattigdom og til reduksjon av ulikheter og ekskludering. Organisasjonen bistår land med å utvikle godt styresett og lederskap, samarbeidsmuligheter og institusjonell kapasitet, for å kunne oppnå bærekraftig utvikling.

Programmet «Sol for helse» er rettet mot helseklinikker i Afrika, Midtøsten og Sentral-Asia og støtter opp under flere av de viktigste bærekraftsmålene til FN.

Om Eltek

Eltek, en del av Delta Group, er en strategisk teknologipartner innen kraftsystemer. Eltek fokuserer på strømforsyningsmarkedet, hvor selskapet er blant lederne innen telekommunikasjonsbransjen og har en voksende posisjon innen industrielle applikasjoner. Eltek satser også på vekstmuligheter innen datasentermarkedet. Eltek, med virksomhet i mer enn 40 land og hovedkontor i Drammen, ble en del av Delta Group, en ledende leverandør av løsninger for kraft- og kjøling, i 2015.

For mer informasjon:

Morten Schøyen, markedsdirektør

+47 915 17 452

morten.schoyen@eltek.com

www.eltek.com

www.undp.org

http://www.undp-globalfund-capacitydevelopment.org/en/about-us/solar-for-health/

Om Eltek ASA

Eltek ASAFølg saker fra Eltek ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Eltek ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Eltek ASA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom