Elkem AS

Elkems oppkjøp av Fesil Rana Metall er nå gjennomført

Del

Oslo, 5. desember 2016: Konkurransemyndighetene har godkjent Elkems oppkjøp av Fesil Rana Metall, og transaksjonen er nå gjennomført.

Elkem offentliggjør i dag at oppkjøpet av Fesil Rana Metall, samt en tredjedel av aksjene i Nor-Kvarts AS er godkjent av relevante konkurransemyndigheter og at transaksjonen er gjennomført. Det nye selskapet vil hete Elkem Rana AS.

 Elkems ledelse arrangerer i dag møter med ledelse og ansatte i nye Elkem Rana AS for å fortelle om Elkem og planene videre.

 - Oppkjøpet i Rana er en naturlig del av Elkems vekststrategi og vi ønsker å bidra til industriell utvikling og optimalisering av verket som en del av Elkems verdikjede. Det er moro å være tilbake i Mo i Rana igjen, sier Administrerende direktør i Elkem, Helge Aasen.

- Vi er glade for å overta en organisasjon med mye kompetanse og et verk med solid grunnlag for effektiv drift. I tiden fremover vil vi legge en plan for veien videre og hvordan vi best skal samordne nye Elkem Rana med resten av Elkem-organisasjonen, sier Divisjonsdirektør i Elkem, Trond Sæterstad.

Kontakter

Om Elkem AS

Elkem AS
Elkem AS
Drammensveien 169
0277 Oslo

+47 22 45 01 00http://www.elkem.com/no

Om Elkem:

Elkem er en av verdens ledende produsenter av silisiumrelaterte avanserte materialer og metaller. Selskapet leverer produkter i hele verdikjeden fra kvarts, silisium og nedstrøms silikonprodukter, til spesialprodukter innen støperilegeringer, karbonmaterialer og microsilica. Etter overtagelsen av Fesil Rana Metall vil Elkem ha 23 verk og fabrikker verden over, i tillegg salgskontorer i mer enn 50 land. Elkem har omtrent 3700 ansatte og hovedkontor i Oslo.

Mer informasjon om Elkem finner du på www.elkem.com  

 

Om Fesil Rana Metall og Nor-Kvarts AS

Fesil Rana Metall produserer standard og spesialisert ferrosilisium og microsilica, basert i Mo i Rana, Norge. Firmaet har omtrent 100 ansatte og omsatte for 910 millioner NOK i 2015. Nor-Kvarts AS er en joint venture mellom Elkem og Fesil, som driver fem kvartsgruver i Spania. Det nye navnet på Fesil Rana Metall vil bli Elkem Rana AS.

Følg saker fra Elkem AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Elkem AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Elkem AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom