Lendo AS

Eldre dårligst på research - taper tusenvis

Del

Det finnes over 6 millioner kredittkort i Norge, og mange er i en situasjon der kredittkort eller forbrukslån i perioder er helt nødvendig for å få dekket viktige utgifter. En fersk undersøkelse viser at spesielt voksne i alderen 40+ kunne spart tusenvis om de hadde gjort litt mer research før de valgte bank, fremfor å gå direkte til sin hovedbank.

Generelt reforhandler folk gjelden sin altfor sjelden, og nordmenn mellom 40 og 60 år er verstinger når det kommer til prisbevissthet knyttet til kredittkort og forbrukslån. Ifølge Finanstilsynet er nordmenn mellom 40 og 60 år også den aldersgruppen med størst andel kredittkort- og forbrukslånsgjeld i Norge.

– Det finnes få gode kilder på rentenivå og utviklingen i forbrukslånsmarkedet, og jeg forstår godt at det er vanskelig å orientere seg i jungelen av både seriøse og useriøse forbrukslån-tilbydere. Det går dessverre utelukkende utover forbrukeren, og kanskje spesielt de som er mindre vant til å bruke digitale tjenester aktivt i sin hverdag, sier Ådne Skjelstad, administrerende direktør i Lendo.

Lendo er Norges største sammenligningstjeneste for forbrukslån, og lanserte nylig en oversikt over renteutviklingen, renteforskjellene og hva folk låner penger til.

– Kunne spart tusenvis
I en undersøkelse gjennomført av YouGov for Lendo, kommer det frem at forbrukere i aldersgruppen mellom 20 og 40 år er dobbelt så flinke til å sammenligne priser og vilkår enn det de mellom 40 og 60 er.

Tallene viser at de yngre er de beste til å sammenligne lånetilbud, men det er de eldre som har mest å hente på å gjøre mer research,  i forkant av å signere tilbud fra banken. – Våre tall viser at for en kunde i 40-årene skiller det hele åtte prosentpoeng fra høyeste til laveste rente. For et lån på 150 000 over 5 år, så betyr det over 30 000 kroner i sparte renteutgifter hvis man velger den rimeligste istedenfor den dyreste banken, sier Skjelstad.

Halvparten  går direkte til banken
De eldste forbrukerne kontakter som regel sin hovedbank når de skal skaffe seg kredittkort eller forbrukslån. Undersøkelsen viser at 36 prosent av de mellom 40-49 år, og 48 prosent av de mellom 50-59 år ville henvendt seg rett til hovedbanken sin om de trenger forbruksfinansiering – uten å sjekke alternativer.

– Dette betyr at bankene i dag tjener godt på at en stor kundegruppe med behov for kredittkort eller forbrukslån, ikke innhenter tilbud fra flere aktører. Kundegruppen mellom 40 og 60 år har potensielt mye å spare på å gjøre en liten innsats, sier Skjelstad.

Sjekk egen rente med Lendos rentekalkulator
Det vanligste spørsmålet vi får er “Hvilken rente får jeg?” Lendo lanserer nå en egen rentekalkulator for å kunne gi bedre svar uten at forbrukeren trenger å søke om lån. I verktøyet kan du sjekke hvilken rente du mest sannsynlig hadde fått på ditt forbrukslån, hvor mange tilbud du ville fått og hvor mye du kan spare på å sammenligne.

Nøkkelord

Kontakter

Ådne Skjelstad, administrerende direktør i Lendo

adne@lendo.no

+47 907 17 102

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Ådne Skjelstad, Administrerende direktør i Lendo AS
Ådne Skjelstad, Administrerende direktør i Lendo AS
Last ned bilde
Hva låner folk penger til?
Hva låner folk penger til?
Last ned bilde
Lånevilkår etter alder
Lånevilkår etter alder
Last ned bilde
Hvilken inntekt har de som tar opp lån?
Hvilken inntekt har de som tar opp lån?
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Lendo AS

Lendo AS
Lendo AS
Hagegata 22
0608 Oslo

https://www.lendo.no

Lendo er Norges største sammenligningstjeneste for refinansiering av kredittkort, forbrukslån og smålån. Målet er å sikre lavest mulig rente på et nytt forbrukslån eller hvis du vil reforhandle betingelsene på eksisterende lån. Lendo har 16 banker i stallen som konkurrerer om å gi kundene de beste vilkårene. Lendo er en del av Schibsted-konsernet som er blant Nordens største mediekonsern med over 8000 ansatte i 22 ulike land. Lendo er også etablert i Sverige, Danmark, Østerrike og Finland.

Følg saker fra Lendo AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lendo AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lendo AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom