Innovasjon Norge

Ekstremsport og norske gründere trekker internasjonale investorer til Bergen og Voss

Del

Opptil 300 ambisiøse norske entreprenører og investorer samles på Vestlandet 12. juni. Der skal de finne svaret på hvordan flere norske gründere kan gå fra oppstartbedrift til internasjonal vekstbedrift.

Foto: Dan Taylor
Foto: Dan Taylor

-Norge trenger ikke nødvendigvis så mange flere gründere, vi trenger flere gode gründere. Vi må tørre å satse på de selskapene som kan vokse seg store nok til å bidra med flere arbeidsplasser og verdiskaping i Norge, samtidig som vi stimulerer til økt sysselsetting i distriktene, sier direktør for Gründere og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge Pål T. Næss.

Årets Startup Extreme starter i Bergen 12. juni, før nærmere 300 gründere, investorer og innovative aktører fra oppstartmiljøet setter kursen mot Voss. Her venter to dager med nettverksbygging i lavvotelt, smalahove til middag, og rafting og fallskjermhopp for de som satser høyest.

-For bare få år siden var Norge så og si usynlig på det internasjonale kartet. Nå blir Norden og norske gründere nevnt som en gullgruve for innovasjon og teknologi som utgjør en forskjell. På Voss har vi skapt en arena som knytter internasjonale investormiljøer, norsk natur, kultur og ekstremsport sammen med noen av Norges fremste gründere, sier Maja Adriansen i Startup Extreme.

-Kompetanse er like viktig som kapital

Årets tema er oppstartsselskaper som allerede gjør det bra, men som skal utvikle nye produkter og vokse globalt. 

-Kapital er viktig, men skal norske bedrifter konkurrere på det internasjonale markedet trenger de økt innsikt i og forståelse for nye markeder, og de må bli utfordret i markeder og kulturer som er annerledes enn i Norge. Her på Voss møtes mange av de selskapene som er på god vei, og det er det som gjør dette til en så spennende arena for investorer også, sier Næss. 

Noen av selskapene som deltar på årets Startup Extreme er Graphiq, FlowMotion, MovieMask, bitHammer, Viva Labs, Spacemaker, Choose og Playpulse. På investorsiden deltar blant annet Index Ventures, Arkwright X, Activant, Hoxton Ventures, Alliance Venture, Schibsted Growth, Crowberry Capital, Funderbeam, Idekapital, Futuristic.vc og Cidron Ventures.

Praktisk info:

  • Startup Extreme arrangeres fra 12.-14. juni i Bergen og på Voss.
  • Deltakerne er norske teknologigründere, norske og internasjonale investorer, media og andre nøkkelspillere i det nordiske og internasjonale oppstartmiljøet.

Pressen er velkommen til å delta på hele eller deler av programmet, ta gjerne kontakt for mer informasjon om deltakere og program. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Dan Taylor
Foto: Dan Taylor
Last ned bilde
Foto: Dan Taylor
Foto: Dan Taylor
Last ned bilde
Foto: Dan Taylor
Foto: Dan Taylor
Last ned bilde
Foto: Dan Taylor
Foto: Dan Taylor
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom