FINN.no

EiendomsMegler 1 og FINN.no i unikt boligsamarbeid

Del

Ingenting er viktigere for de som skal selge bolig enn å finne riktig kjøper. Nå har EiendomsMegler 1 og FINN.no utviklet en databasert løsning som gir den mest presise markedsføringen av bolig. Det banebrytende utviklingssamarbeidet er det første i sitt slag i Norge.

Ruben Søgaard, kommersiell direktør i FINN.no
Ruben Søgaard, kommersiell direktør i FINN.no

De to aktørene sitter til sammen på data og kunnskap som dekker hele boligsalgsprosessen. Ved å kombinere atferdsdata fra FINN.no med EiendomsMegler 1s kompetanse på lokale boligmarkeder over hele landet, har aktørene utviklet en løsning som gir markedets suverent beste effekt for boligselger.

Nye tall basert på alle annonserte boliger på FINN.no i 2016, viser at det er store forskjeller mellom de lokale boligmarkedene i Norge. På landsbasis ligger en boligannonse ute i gjennomsnitt 35 dager før boligen blir solgt. Kortest annonseringstid for boliger som blir solgt er det i Oslo med 17 dager, mens Aust-Agder har det tregeste boligmarkedet med en liggetid på 62 dager. Det er en forskjell på hele 114 prosent.

– Når vi nå lanserer dette basert på et tungt utviklingsløp sammen med FINN, er vi trygge på at vi har den mest presise markedsføringsløsningen for bolig i Norge. FINN er den eneste aktøren som har innsikt i, og tilgang til, hele landets boliginteressenter, og var derfor den beste og mest naturlige samarbeidspartneren når vi skulle utvikle Norges smarteste markedsføring for boligannonsering, sier Magnus Aasen, styreleder i EiendomsMegler 1 Alliansen.

– For boligselgere vil dette verktøyet bety mer effektiv markedsføring, som både gir bedre besøk på visning og større mulighet for å treffe den rette kjøperen. Denne lanseringen representerer et teknologisk forsprang som styrker vår posisjon som landets ledende eiendomsmegler. Vi ser blant annet en betydelig fordel ved at løsningen frigjør meglernes tid og fokus til å gjøre det de kan aller best, nemlig å skape best mulig resultater for våre kunder.

Ruben Søgaard, kommersiell direktør i FINN.no, mener løsningen vil bidra til et mer velfungerende boligmarked.

– Løsningen vi har utviklet viser hvordan data driver utviklingen av nye verktøy som kommer brukerne til gode, enten de skal selge eller kjøpe bolig. Dette spennende samarbeidet kombinerer FINNs produktutvikling og brukerinnsikt, med EiendomsMegler 1s kompetanse på lokale boligmarkeder og kjøpsprosesser. Resultatet er en presis og treffsikker markedsføringspakke for de som skal selge bolig. 

Treffer flere og bedre

Dataene som ligger til grunn for den nye markedsføringsløsningen bidrar til at boligselger får høyere treffsikkerhet på sin annonse. Den nye løsningen fungerer på samme måte som når strømmetjenester anbefaler filmer du ennå ikke har sett, men som kan være av interesse.

Det nye produktet gir boligselger tilgang til flere potensielle kjøpere som ennå ikke har sett boligen, men som har vist interesse for lignende boliger. I likhet med de beste underholdningstjenestene, benytter den nye boligløsningen store mengder data og avanserte algoritmer til å analysere seg frem til de beste anbefalingene for de rette boligkjøperne.

Megleren kan med hjelp av algoritmer målrette boligannonsene mot relevante kjøpere på flater som nasjonale og lokale nettaviser, samt sosiale medier, som for eksempel Facebook. Gjennom presis distribusjon av boligprospektet, får man enda flere relevante boligkjøpere inn på rubrikkannonsen.

 – For oss i EiendomsMegler 1 ligger fokuset på å levere merverdi til boligselgeren. Det gjør vi ved å lansere en løsning som gir høyere sannsynlighet for at vi får riktig kjøper på visning, sier Magnus Aasen i EiendomsMegler 1 Alliansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ruben Søgaard, kommersiell direktør i FINN.no
Ruben Søgaard, kommersiell direktør i FINN.no
Last ned bilde

Lenker

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Om løsningen:

Den nye løsningen bruker samme algoritme som brukes i anbefalingsmotorer rundt om i verden. En algoritme er et sett med operasjoner som gir et bestemt resultat. Når strømmetjenester anbefaler filmer som kan være av interesse, bruker de den smarte teknologien som EiendomsMegler 1 og FINN.no nå bruker for å vise boligannonser til relevante boligkjøpere.

FINN-algoritmen går 90 dager tilbake i tid og analyserer brukermønstre over 11 millioner økter, fordelt på over 433 000 annonser med i alt 93,6 millioner signaler. Basert på disse dataene finner løsningen relevante kjøpere til boligen. De som har sett boligannonsen tidligere blir filtrert bort. 

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom