Mattilsynet

Dyrenes dag - seminar om dyrevelferd

Del

Mattilsynet inviterer til åpent seminar om dyrevelferd på Dyrenes dag, tirsdag 4. oktober kl. 18.00-21.00, på Litteraturhuset i Oslo. Tema: «Hjemløse katter lider – hvem har ansvaret?»

Mattilsynet arrangerer hvert år et åpent seminar om dyrevelferd på Dyrenes dag. Vi vil skape oppmerksomhet og debatt om aktuelle temaer innen dyrevelferd. Dette årlige seminaret er en arena for meningsutveksling og faglige diskusjoner. Dyktige fagpersoner og de viktigste kritikerne av Mattilsynets arbeid med dyrevelferd deltar. Mattilsynet ønsker en folkelig, offentlig debatt om dyrevelferd. Arrangementet er gratis for publikum.

Årets tema: Hjemløse katter lider – hvem har ansvaret?
Hjemløse katter som ingen tar hånd om, er et stort problem over hele landet. Katter formerer seg ganske raskt, og vi får kolonier av hjemløse katter. Sult, kulde og sykdommer gjør at kattene ofte lider. Dette er ikke akseptabel dyrevelferd. Hvem har egentlig ansvaret for disse kattene? Dette spørsmålet stiller Mattilsynet på årets seminar om dyrevelferd.

Mattilsynet har invitert en ekspert på katters atferd fra NMBU, Dyrebeskyttelsen Norge, Stavanger kommune, en engasjert katteier, NOAH - for dyrs rettigheter og to iderike studenter til å belyse og diskutere problemet. Aslak Bonde er konferansier og debattleder.

Program for seminaret er vedlagt.

Avtaler om intervjuer med foredragsholdere eller debattanter kan gjøres med Mattilsynets pressevakt, som er tilstede under seminaret. Intervjuene må skje enten før seminaret starter, i pausen eller etter at seminaret er ferdig.

Seminaret blir streamet direkte.

Kontakt
Medier som har spørsmål om, eller som ønsker å delta på seminaret bes melde til
ann-elisabeth.hammer@mattilsynet.no

Kontakter

Dokumenter

Om Mattilsynet

Mattilsynet
Mattilsynet
Felles postmottak - postboks 383
2381 Brumunddal

22 40 00 00http://www.mattilsynet.no

Mattilsynet er eit statleg, landsdekkjande forvaltingsorgan som er med på å sikre forbrukarane trygg mat og trygt drikkevatn. Vi skal fremje folke-, plante- , fiske- og dyrehelse, miljøvennleg produksjon og etisk forsvarleg hald av fisk og dyr. Mattilsynet har også oppgåver i høve til kosmetikk og legemiddel og fører tilsyn med dyrehelsepersonell.

Mattilsynet sine roller er å utarbeide framlegg til, forvalte og rettleie om regelverk, føre eit risikobasert tilsyn, formidle informasjon og kunnskap og ha beredskap. Mattilsynet skal gi faglege råd til Landbruks- og matdepartementet, Nærings-og fiskeridepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

Følg saker fra Mattilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mattilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Mattilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom