NBBL - Norske Boligbyggelag

Du unngår hyblifisering i borettslag

Del

Er du lei av utleie i leilighetene rundt deg? Det slipper du i borettslag.

Foto: Nadia Frantsen
Foto: Nadia Frantsen

Oppdeling av leiligheter i flere hybler som leies ut enkeltvis, også kalt hyblifisering, har enkelte sameier opplevd som et stort problem. Det kan føre til et mer ustabilt bomiljø, og større belastning på fellesskapets ressurser.

Det unngår du i borettslag, fordi det ikke er lov å dele opp en enkelt borettslagsbolig til flere små.

Tall fra Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) viser at boligbyggelagene bygger flere boliger i borettslag enn i sameier.

I 2017 ble det bygget 1402 borettslagsboliger, noe som utgjør 58 prosent i fordelingen mellom boliger i borettslag og sameier.

Prisveksten har gjort det lønnsomt å investere i bolig

Prisveksten vi har hatt de siste årene har gjort det lønnsomt å investere i bolig. Derfor har sameier med mer fleksible utleiemuligheter blitt attraktive og etterspurt i markedet. Denne trenden er nå i ferd med å snu.

– Vi så det allerede 2016. Andelen borettslagsboliger som ble bygget steg i forhold til året før. Det betyr at markedet nå etterspør en måte å organisere boliger på som tilrettelegger for et mer stabilt bomiljø, sier Thor Eek adm. direktør i NBBL.

Formålet med borettslag er å gi andelseierne en god plass å bo selv, ikke være et investeringsobjekt. Derfor er det regler som hindrer hyppig utleie i borettslag.

Hvilken eierform er så best?

– Det kommer helt an på den enkeltes ståsted. Er behovet for fleksibel utleie viktig for deg, er sameier det beste valget. Skal du kjøpe en bolig du selv skal bo i, er borettslag å foretrekke. Men det viktigste er kanskje at du er klar over denne forskjellen før du kjøper, mener Thor Eek i NBBL.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Nadia Frantsen
Foto: Nadia Frantsen
Last ned bilde
Thor Eek, adm. direktør i NBBL.
Thor Eek, adm. direktør i NBBL.
Last ned bilde

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er interesseorganisasjonen for boligbyggelag.

41 boligbyggelag er tilsluttet NBBL. Boligbyggelagene har 1.020.000 medlemmer og forvalter om lag 510.000 boliger i over 12.700 boligselskap over hele landet.

Følg saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom