Dråpen i havet

Drop-in Centre for asylsøkere som skal til Norge åpner i Athen.

Del

Dråpen i Havet har siden 2015 drevet humanitært arbeid blant flyktninger i Hellas. Nå oppretter organisasjonen et Drop-in Centre med pre-integreringsaktiviteter for asylsøkere som skal til Norge. Her får asylsøkerne mulighet til å lære sine første ord på norsk, samt få en smakebit på norsk kultur.

For å avhjelpe situasjonen i Hellas har Norge forpliktet seg til å ta imot ca 750 asylsøkere som oppholder seg i landet. Disse vil bli hentet til Norge for å få sine asylsøknader behandlet her. Asylsøkerne som skal til Norge kommer primært fra Syria.

Etter at Utlendingsdirektoratet (UDI) har foretatt utvelgelse av hvem som skal relokaliseres til Norge, vil asylsøkerne måtte vente om lag to måneder i Athen før de kan reise til Norge.

På senteret vil norske frivillige hjelpe asylsøkerne med å lære sine første norske ord, og ta små steg inn i den norske kulturen.Drop-in Centre er organisert som en språkkafe, hvor asylsøkerne får mulighet til å diskutere norske tradisjoner, idealer og verdier med frivillige fraDråpen i Havet

Tilbudet vil drives fraMyrtillo cafe,som ligger i en fredelig liten park midt i sentrum av Athen. ”Det er ekstra hyggelig at vi kan opprette vårtDrop-in Centrenettopp her, siden stedet kan skilte med norsk tilknytning helt tilbake til 1957. Norske myndigheter bidro den gang til at parken og lokalene ble bygget. Dette for å hjelpe krigsskadde etter den greske borgerkrigen”, sier Trude Jacobsen, initiativtaker og generalsekretær iDråpen i Havet. 

Myrtillo cafe gir i dag grekere med nedsatt arbeidsevne en mulighet til å integreres inn i arbeidslivet.Dråpen i Havetble møtt med stor entusiasme og positivitet fra ledelsen ved kaféen, og vi ser fram til det videre samarbeidet. 

Onsdag 10. mai vilDrop-in Centrebli offisielt åpnet, med servering av blant annet norske vafler med brunost. “Den norske ambassaden i Hellas, nordmenn som bor i Athen, asylsøkere som skal til Norge og frivillige fraDråpen i Haveter invitert til åpningsseremonien”, forteller Trude Jacobsen. 

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktperson:

Trude Jacobsen, Generalsekretær i Dråpen i Havet
Epost: trude@drapenihavet.no
Tlf: 48172718

Om Dråpen i havet

Dråpen i havet
Dråpen i havet
Karenslyst Allé 16D
0278 Oslo

http://www.drapenihavet.no/

Mer informasjon om Dråpen i Havet:

https://www.drapenihavet.no/no/hjem/

 

Mer informasjon om Myrtillo cafe:

http://myrtillocafe.gr/en/history

Følg saker fra Dråpen i havet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dråpen i havet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dråpen i havet