Ving Norge

Drømmehotellet er rosa. Med hester.

Del

Reisearrangøren Ving har spurt barn hva de tenker om ferie og reiser.

Drømmehotellet kan for eksempel se slik ut, i følge Vings ekspertpanel.
Drømmehotellet kan for eksempel se slik ut, i følge Vings ekspertpanel.

Norges største reisearrangør inviterer årlig gjester og bransjefolk til spørreundersøkelser om nyheter og trender innen reisebransjen.

I år ønsket de å gjøre det litt annerledes. De valgte å sette fokus på sine minste, men kanskje viktigste gjester – nemlig barna. Hva tenker de rundt temaer som ferie og reise?

616 barn i alderen 3–10 år deltok i Vings undersøkelse, og åtte av disse ble satt sammen til et eget ekspertpanel som tok for seg temaet ferie. De fikk blant annet spørsmål om hva de liker med ferie, hva de liker å gjøre og spise i ferien, hvem de helst vil reise med, hvor de vil reise og hvordan drømmehotellet ser ut.

Fri, familie, sol og god følelse i magen!
Dette oppsummerer noen av tankene barna har rundt ferie. Mange forbinder også ferie med å slappe av og det å reise bort. 

«Strand, badebasseng, parasoll og masse folk med solbriller!» sier en paneldeltaker.
«Bading. God mat. Kveldstur med mamma. Sove lenge.»
sier en annen.

Men på spørsmålet om hva de liker aller best å gjøre i ferien, er svaret ganske enstemmig: bade, bade og atter bade. Over 60 prosent av barna svarte at det å bade er det beste med å ha ferie. På en klar nummer to kommer det å være sammen med familien. Spise is blir ranket som nummer tre på lista.

– Badingen er vel ingen overraskelse, men som mamma synes jeg det er veldig hyggelig å se at det å være sammen som familie er noe barna setter høyt. Både på spørsmålet om hva de liker best med ferie, og hvem de helst vil reise med, er det familien som dominerer, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Fint med foreldre som har tid
Undersøkelsen viser også at barna legger merke til, og er opptatt av, hvordan vi voksne har det på ferie.

– Mange av barna skrev at foreldre er glade i ferien, at de har god tid og at de leker mer. Å bade med pappa ligger høyt oppe på listen over det beste med å ha ferie, og det er jo koselig. Vi tenker ofte at hvis barna har det bra, så har vi voksne det bra – men det går også motsatt vei. Om vi voksne har det bra, smitter dette også over på barna, sier hun.

Vil helst reise med Marcus og Martinus
Barna ble i tillegg spurt om hvem de helst ville ha reist på ferie med, hvis de så bort fra foreldrene. Ikke overraskende svarte mange Marcus og Martinus. Men også Ronaldo, Batman og Fantorangen var populære potensielle reisekamerater.

– Mange ville også reise med Supermann fordi de synes det hadde vært kult å få sitte på med han til og fra reisemålet. En gutt ville også gjerne ha med Knerten – fordi han passet så bra i lommen, ler informasjonssjefen.

«Jeg ville jeg tatt med meg Supermann fordi da hadde jeg følt meg trygg hvor enn jeg hadde reist i verden.»

Syden er et bra sted
Barnas klare favorittreisemål er Hellas. På andreplass ligger Spania og på tredjeplass USA, fortrinnsvis Florida. Syden var det også mange som ville reise til. Og «der det er varmt» var også et populært sted.

Barnas topp 10: 
1. Hellas
2. Spania
3. USA
4. Mallorca
5. Syden
6. Thailand
7. Gran Canaria
8. Der det er varmt
9. Kypros
10. Afrika

Drømmehotellet er rosa. Med hester.
Barna svarte også ivrig på hvordan drømmehotellet deres ser ut. Og her er det ingenting i veien med fantasien! Ving fikk inn mange gode forslag, både på mail og i posten, med fine tegninger fra barn i alle aldre.

– Her er gjengangeren at barna ønsker seg store basseng, altså skikkelig store, med sklier og MYE is. Mange vil gjerne også ha store rom som mange kan bo på sammen. Så har vi de som tar den litt lenger og ønsker seg en egen øy, et hotell med gull og glitter og køyesenger med seks etasjer, forteller Røhr-Staff.

Barnas meninger er viktige
– Det er så gøy å se at barna engasjerer seg og har så mange gode ideer. Det er tydelig at ferie betyr mye for de minste også, og at de setter pris på kvalitetstid med familien – uansett om det er på hytta, hjemme eller på utenlandsreise.

– Barna er viktige for oss fordi de ofte legger føringer for hva familien skal gjøre i ferien. Vi har brukt de siste 45 årene på å forbedre hver minste detalj på våre familiehotell, for at hele familien skal få en så avslappende og vellykket ferie som mulig. Skal vi fortsette å være gode på dette, må vi også fortsette å lytte til hva de minste gjestene våre er opptatt av, avslutter Røhr-Staff.

Sitater fra ekspertpanelet om drømmehotellet:
"En egen øy, med rare dyr og gratis is til alle hele dagen."

"Som et Dracula-slott. En varm plass med mange basseng og sklier. Og litt skummelt."

"Hos ninjaene. Da må det være internett, gratis is og brus og ninjating. Også må det være ville dyr der. Edderkopper, skorpioner, frosker og løver. Og en panda."

 https://www.youtube.com/watch?v=AoUxOkJnA5s&feature=youtu.be

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Drømmehotellet kan for eksempel se slik ut, i følge Vings ekspertpanel.
Drømmehotellet kan for eksempel se slik ut, i følge Vings ekspertpanel.
Last ned bilde
Emma (3) og Henrik (4)
Emma (3) og Henrik (4)
Last ned bilde
Ivrige, små paneldeltakere.
Ivrige, små paneldeltakere.
Last ned bilde
– Det er så gøy å se at barna engasjerer seg og har så mange gode ideer. Det er tydelig at ferie betyr mye for de minste også, sier informasjonssjef I Ving, Siri Røhr-Staff.
– Det er så gøy å se at barna engasjerer seg og har så mange gode ideer. Det er tydelig at ferie betyr mye for de minste også, sier informasjonssjef I Ving, Siri Røhr-Staff.
Last ned bilde

Lenker

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet.

Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig. Ving Norge AS inngår i det internasjonale reisekonsernet Thomas Cook Group plc som er børsnotert i London.

Følg saker fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ving Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom