Lederne

Drives av nysgjerrighet

Del

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen må jobbe med noe som er viktig og gøy. Han mener god ledelse er å anerkjenne folks kompetanse og gi ansvar.

Foto: Fartein Rudjord
Foto: Fartein Rudjord

Skulle kringkrastingssjefen ha laget sitt eget TV-program ville det ha vært en skjellsettende, historisk dramaserie eller et skarpskodd satireprogram. I verdensklasse – helt i tråd med NRKs ambisjoner.

– Men jeg tror ikke jeg skal lede det programmet, da blir det ikke morsomt, hehe!

For Thor Gjermund Eriksen (51) virker tanken på å være tv-moromann absurd.

Han er nysgjerrig som få og liker å utfordre seg selv, men har ingen ville ideer om sitt eget tv-program.

– Min oppgave er å verne om de som har de ville og geniale ideene og få satt dem ut i live, sier Eriksen.

Demokrati og engasjement

Og disse personene er NRK helt avhengige av. Et av NRKs hovedmål er å styrke og utvikle demokratiet. Et annet er å samle og engasjere alle som bor i Norge. Alle aldersgrupper, alle kulturer. Nyheter, underholdning og fest, dokumentarer og programmer som engasjerer og berører i tøff konkurranse med store globale aktører.

– Derfor er også et av hovedmålene å levere innhold i verdensklasse, på alle flater. Det er forutsetningene for hvordan vi jobber i NRK, og det innebærer at kvaliteten på det vi leverer skal være sånn – oppi der! Eriksen knipser og pekefingeren skyter opp mot taket i det sagnomsuste kringkastingssjefskontoret.

Nye medievaner

På veggen bak ham, i glass og ramme, er de tidligere kringkastingssjefene stumme, men kanskje nysgjerrige vitner til den lynraske utviklingen i mediebransjen.

– Så raske teknologiske og globale endringer forandrer publikums medievaner og hvordan vi jobber i NRK. Vi kommer aldri til å ha like mye penger som de utenlandske aktørene, derfor må vi være smartere, mer innovative og nyskapende. Vi kan konkurrere hvis vi når frem til folk med seriene våre. Skam er et eksempel på at vi klarer det, serien er blitt en hit over nesten hele verden, sier Eriksen.

Thor Gjermund Eriksen har selv vært en historieforteller. I en periode jobbet han som politisk journalist for Dagbladet, og noe den norske pressen aldri glemmer, er at han møtte prinsesse Diana i Sarajevo ti dager før hun omkom.

(...)

Les hele saken her!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Fartein Rudjord
Foto: Fartein Rudjord
Last ned bilde

Lenker

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/
Vi bygger gode ledere
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.
God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter, og bygger et bedre samfunn.
Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg saker fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom