Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Drikk påskekakao med god samvittighet – 5 varianter med en vri

Del

Påsken står for døren og en kopp varm sjokolade hører påskekosen til. Kakao er ikke bare godt, det gir samtidig påfyll av viktige næringsstoffer som kalsium og jod. Her får du 5 kakaooppskrifter som kan nytes med god samvittighet.

Varm sjokolade med krem og appelsin
Varm sjokolade med krem og appelsin

– Kakao er en innertier i påsken. For det første er det en varmende drikk som faller i smak hos både store og små. Lager du kakao fra bunnen av med melk, lite sukker og mørk sjokolade kan du lage en sunn kosedrikk som i tillegg gir påfyll av viktige næringsstoffer, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Kakao for både store og små damer
Kakao laget på melk er sunt fordi det er en viktig kilde til blant annet kalsium og jod, næringsstoffer det ellers kan være vanskelig å få i seg nok av.

Drikken er ekstra nyttig for unge jenter og kvinner. Forskning viser at særlig unge jenter står i fare for å få i seg for lite kalsium. I tillegg får deler av befolkningen i seg urovekkende lite jod, og gravide og ammende er spesielt utsatt. Melk og meieriprodukter er den største kilden til jod i det norske kostholdet. Med tre porsjoner melk og meieriprodukter om dagen kan du bidra til å sikre inntaket av både kalsium og jod. Jenter og kvinner kan derfor gjerne drikke en kopp kakao med god samvittighet i påsken, som 1 av 3 om dagen.

Lag kakao fra bunnen av
– Det er smart å lage kakao fra bunnen av fremfor å bruke ferdigpulver som blandes med vann, for ellers mister man alle næringsstoffene og fylden fra melken. I tillegg er det lett å regulere sukkermengden selv. Det beste er å lage den med mager melk, lite sukker og mørk sjokolade eller kakaopulver, tipser ernæringsrådgiveren.

Kakao og varm sjokolade kan også kombineres med spennende ingredienser.

– Kakao egner seg veldig godt med litt ekstra smak. Varier smaken ved å tilsette for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, og du har en smakfull drikk å servere gjester i påsken, avslutter Terese i Melk.no.

Her har vi samlet fem spennende kakaooppskrifter med en spennende vri:

Varm sjokolade med krem og appelsin

Chilikakao

Kakao med ingefær

Kakao med mørk sjokolade

Varm kakao med kanel

Kontakter

Bilder

Varm sjokolade med krem og appelsin
Varm sjokolade med krem og appelsin
Last ned bilde
Chilikakao
Chilikakao
Last ned bilde
Kakao med ingefær
Kakao med ingefær
Last ned bilde
Kakao med mørk sjokolade
Kakao med mørk sjokolade
Last ned bilde
Varm kakao med kanel
Varm kakao med kanel
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Slik feirer Norge Verdens melkedag31.5.2017 15:53Pressemelding

Norske bønder skåler i melk Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, deltar gjerne i markeringen av Verdens melkedag torsdag 1. juni. -Jeg er stolt av å kunne si at den norske melken er i en særstilling når det gjelder god smak og kvalitet. I tillegg ligger vi i verdenstoppen når det gjelder dyrehelse og lavt antibiotikabruk, som gir trygghet for forbrukeren i den andre enden. - Jeg er sikker på at jeg har de norske bøndene med meg når jeg utbringer en skål for Verdens melkedag, sier han. Og det har han. Bønder over hele landet vil poste bilder der de skåler i melk i løpet av torsdagen. Også industrien er med og markerer dagen med fellesskåler i kantinene og ansatte som poster bilder der de skåler i melk. Dette er Verdens melkedag Verdens melkedag er en internasjonal merkedag som ble etablert 1. juni 2001 av FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO (Food and Agriculture Organization). -Dagen skal bidra til mer fokus på det positive ved melk og meieriprodukter. Bakgrunnen er at disse

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom