Norske Shell

Draugen blir kulturminne

Del

Norsk Oljemuseum har valgt Draugen som sitt neste store kulturminneprosjekt og prosessen med å dokumentere Draugen-feltet som et teknisk-industrielt kulturminne er nå i full gang.

– Som første felt som kom i drift nord for 62. breddegrad er Draugen en milepæl i norsk oljehistorie. Draugen har en unik fysisk konstruksjon, reservoarstyring og betydning for industriutviklingen i Midt-Norge, sier Finn Krogh, administrerende direktør i Norsk Oljemuseum.

Draugenhistorien skal presenteres på Oljemuseumet i Stavanger og som et «digitalt museum» på et eget nettsted med en rekke artikler innenfor varierte tema. Her vil publikum også få mulighet til å selv studere alt kildemateriale som blir samlet, digitalisert og tilgjengeliggjort – dette inkluderer blant annet bilder, filmer, intervjuer, avisutklipp og tekniske tegner.

Kulturminneprosjektet vil strekke seg over tre år og er delt opp i to faser; kildeinnsamling og bevaring, og tilgjengeliggjøring. Det omfattende prosjektet vil ha en bred tilnærming og vil ta for seg både offshore og på land, deriblant betydningen Draugen og etableringen av Shells driftskontor i Kristiansund har hatt for utviklingen av regionen.

– Dette er en fantastisk mulighet til å sikre at viktig informasjon er fanget opp på en strukturert måte. Dette betyr at Draugenhistorien, som vi er veldig stolte av, vil være tilgjengelig for fremtidige generasjoner, sier Kitty Eide, kommunikasjonssjef i Drift, som leder prosjektet fra Shell sin side.

Draugen blir Norsk Oljemuseum sitt femte kulturminneprosjekt. Tidligere prosjekter inkluderer Ekofisk, Frigg, Statfjord og Valhall.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Norske Shell

Norske Shell
Norske Shell
Tankveien 1
4098 Tananger

+47 22 66 50 00http://www.shell.no

Shell har vært i aktiv i Norge i over 100 år. A/S Norske Shell sin kjernevirksomhet i dag er leting etter, og produksjon av olje og gass på den norske kontinentalsokkelen. Våre opererte felt i drift på norsk sokkel inkluderer Draugen, Ormen Lange og Knarr. I tillegg er vi medeier i flere andre produksjonslisenser. 

Shells hovedkontor for undersøkelse og produksjon i Norge ligger i Sola kommune, nær Stavanger.

Følg saker fra Norske Shell

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Shell på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norske Shell

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom