Virke

Dramastreiken over - Virke og Norsk filmforbund enige

Del

Virke og Norsk filmforbund (NFF) ble mandag ettermiddag enige om ny overenskomst for TV-drama. Dermed er streiken som rammet TV-dramaproduksjonen i litt over tre uker over.

-Vi er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med NFF. Nå sikrer vi et minstelønnssystem som gir forutsigbarhet og bærekraftig lønnsutvikling både for større og mindre dramaproduksjoner, slik vi har ønsket, sier Trond Teisberg, forhandlingsleder i Virke.

Virke og NFF har avtalt et uavhengig utredningsarbeid som skal danne grunnlag for forhandlingene om fastsettelse av minstelønnssatsene i 2019.

- Vi har også avtalt å ta inn bestemmelser i overenskomsten som styrker arbeidet med HMS i TV-dramabransjen, sier Teisberg.

Opptakene gjenopptas

Det var totalt 56 filmarbeidere som ble tatt ut i streik i fem ulike Virke-organiserte bedrifter. Partene kom til enighet mandag ettermiddag etter at filmarbeiderne hadde streiket siden 1. september. Arbeidet med innspilling og etterarbeid på de ulike dramaproduksjonene kan nå gjenopptas.

- Vi er glade for at vi etter konstruktive samtaler med NFF de siste dagene har klart å avslutte streiken, sier Teisberg.

Kontakter

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom