by:Larm

Donovan Q&A på by:Larm 2016

Del

Musikklegenden Donovan kommer til by:Larm for å prate om sine 50 år i bransjen.

Photo credit: Michael Collopy. Donovan discs 2015
Photo credit: Michael Collopy. Donovan discs 2015

SAMTALE MED DONOVAN
Jubileumsmarkering – 50 år i bransjen

by:Larm Conference // lørdag 5. mars på Kulturhuset i Oslo (tidspunkt vil bli annonsert)
Presentert av by:Larm & Red Bull Music Academy

Det er med stor glede by:Larm inviterer til en unik Q&A-seanse med Donovan, 60-tallslegenden, ikonet, poeten og en av våre mest utholdende singer-songwriters, som i 2015 returnerte til scenen i anledning sine 50 år i musikkbransjen. Den bejublede markeringen har gitt den legendariske mannen – hvis påvirkning kan høres over hele spekteret av det siste halve århundrets populærmusikk – en høyst velfortjent renessanse.

Bare 18 år gammel fikk Donovan sin første hit med Catch the Wind (1965), som han også mottok en prestisjetung Ivor Novello Award for. Siden har mannen, født Donovan Leitch i Skottland 1946, vært popstjerne og folk-trubadur, en flaggbærer for det psykedeliske, og en tidlig tilhenger (og siden arrangør) av Transcendental Meditasjon (en av de mest anerkjente og praktiserte meditasjonsteknikkene i verden).

Etter det første topp 5-albumet har Donovan fulgt opp med ikke mindre enn 10 hitsingler: Colours, Universal Soldier,  Sunshine Superman, Mellow Yellow, The Hurdy Gurdy Man, Lalena, Jennifer Juniper, There Is a Mountain, Wear Your Love Like Heaven, Barabajagal og Atlantis.

Han ble nylig innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame (2012) og Songwriters Hall of Fame (2014), og har fått overrakt Mojo Maverick Award av Jimmy Page. De stemningsfulle låtene hans er den dag i dag jevnlig etterspurt til storfilmer, TV-serier og kvalitetsreklamer, noe som bidrar til at musikken stadig når nye målgrupper.

Når Donovan feirer 50 år i bransjen, er det som mye mer enn en artist. Han er britisk rock- og pophistorien destillert i én mann. Han er en institusjon. Måten Donovan har skapt musikkhistorie og påvirket den på, er garantier for at navnet hans også tilhører fremtiden.

Mediekontakt: Anne Cecilie Bodin Larsen: annececilie@bylarm.no / +47 932 30 796.

Den doble CD-antologien Donovan Retrospective ble sluppet i 2015, og inkluderer i tillegg til hits og Donovans egne utvalgte, den nyeste singelen One English Summer. amazon.co.uk/dp/B00W7NHH1S/ref=tsm_1_fb_lk
Artistens hjemmeside: donovan.ie
Info pågående RETROSPEKTIVE World Tour: Facebook.com/DonovanOfficial/
Følg Donovan på Twitter: twitter.com/DonovanOfficial
Mer om artisten: donovan.ie/en/biography/

Bilder

Photo credit: Michael Collopy. Donovan discs 2015
Photo credit: Michael Collopy. Donovan discs 2015
Last ned bilde

Om by:Larm

by:Larm
by:Larm
Vulkan 20
0178 Oslo

http://bylarm.no/
next BY:LARM: 2–5 March 2016

Følg saker fra by:Larm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra by:Larm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra by:Larm

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom