NRK

Disse leder TV-aksjonen på NRK

Del

For første gang er Misgina Ghebremeskel programleder for TV-aksjonen, og med på laget har han Helene Sandvig og Jenny Skavlan. Trespannet er i full gang med å forberede seg til den over seks timer lange direktesendingen søndag 23. oktober på NRK1.

Helene Sandvig, Misgina Ghebremeskel og Jenny Skavlan leder årets TV-aksjon.
Helene Sandvig, Misgina Ghebremeskel og Jenny Skavlan leder årets TV-aksjon.

Misgina debuterte som programleder i NRKs "Mobilfotografene" i 2015. Om programlederrollen i TV-aksjonen sier han:

- Mest av alt gleder jeg meg til å bidra i årets TV-aksjon! Jeg er samtidig veldig spent og håper jeg kan lede denne direktesendingen på en god måte. Pengene fra årets TV-aksjon skal gå til en god sak som engasjerer mange, målet er at vi skal gi to millioner mennesker livsviktig helsehjelp. Søndag 23. oktober får vi alle en mulighet til å brette opp ermene og bidra til å gjøre en livsviktig innsats for medmenneskene våre. Dette er stort å få være med på.

Helene leder TV-aksjonen for fjerde gang og er stolt over å bli spurt om å lede TV-aksjonen igjen.

- Jeg er stolt over å bli spurt. Elsker dugnadsånden som viser seg ekstra sterk denne søndagen i oktober hvert år. Jeg kjenner jeg blir inspirert av alle de frivillige i Røde Kors, verden over, som strekker ut en hånd til mennesker som er fanget i krig og konflikt. De viser empati og medmenneskelighet. Å hjelpe dem å hjelpe er en sann glede.    

 Jenny er auksjonarius for tredje år på rad; hun håper årets engasjement når nye høyder: 

- Tenk om det var mitt barn er en fersk og vond tanke som slår meg alt for ofte. Bilder av små barn på flukt, vold og krig som rammer de mest sårbare i verden er noe vi forholder oss til hver dag. Og man føler seg rett og slett veldig hjelpeløs av situasjonen i verden i dag. Årets TV-aksjon går til innsatsen Røde Kors gjør for de mest sårbare og utsatte i krig. De er ikke på slagmarken. De er sivile. De er barn, kvinner, uskyldige mennesker som lever i konstant frykt. Og vi har alle en mulighet til å hjelpe. Både TV-aksjonen og Røde Kors har de frivillige og dugnadsånden som ryggrad. Så i år håper jeg engasjementet der ute når nye høyder.

Pengene som samles inn til årets TV-aksjon, går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Noe av de innsamlede midlene er øremerket hjelp til flyktninger som har kommet til Norge.

H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit og H.M. Dronning Sonja er TV-aksjonens høye beskyttere.

Kontakter

Sarah Jordanson Fauske
Presseansvarlig
NRK Strategi, kommunikasjonsavdelingen
sarah.jordanson.fauske@nrk.no
Mobil:+ 47 415 06 747

Bilder

Helene Sandvig, Misgina Ghebremeskel og Jenny Skavlan leder årets TV-aksjon.
Helene Sandvig, Misgina Ghebremeskel og Jenny Skavlan leder årets TV-aksjon.
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

Så mange så Monsens premieretur20.7.2018 10:43Pressemelding

I forrige uke startet årets sommertur med Lars Monsen i spissen. På premiereturen på Hardangervidda, som ble sendt på NRK1 torsdag 12. juli, fulgte 37.000 seere med på den fem timer lange turen. Det ga en markedsandel på 22 prosent. 268.000 var innom sendingen i minst ett minutt. Antall seere på fredagens minutt for minutt-sending lå på 39.000, og disse tallene økte på lørdagen til 50.000. På søndagen lå tallet på 77.000 seere. – Det er tydelig at folk setter pris på opplevelser fra fjellet. Vi er strålende fornøyd med første uken, sier Thomas Hellum, som er prosjektleder for «Monsen minutt for minutt». Sommeråpent «Sommeråpent», som sendes på NRK1 om kvelden, hadde 454.000 seere på premieren 12. juli, og en markedsandel på 52 prosent. I løpet av helgen lå tallene for «Sommeråpent» på 286.000 (fredag), 346.000 (lørdag) og 397.000 (søndag). – «Sommeråpent» har de største tallene og er flaggskipet på kvelden - og det er som forventet når programmet går i beste sendetid. «Monsen minutt fo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom