Disse er nominert til Jenteprisen 2018
Hele 41 kandidater er nominert til Jenteprisen 2018, som deles ut på FNs internasjonale jentedag 11. oktober.

Jenteprisen skal tildeles en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden. En fagjury kårer vinneren etter en åpen nominasjonsprosess.
Siste mulighet for å nominere var 20. september, og på nominasjonslisten finnes nå 41 kandidater. Se den fullstendige lista nederst. For eksempel er både kvinnesaksforkjemperen Berit Ås (90) og datadetektiven Mia Landsem (21), som kjemper mot spredning av nakenbilder på nett, blant de nominerte. Nominert er blant annet også Maritastiftelsen, Iram Haq, Dronning Sonja og Helsesista.
En hyllest til de som gjør en ekstra innsats for jenter
– Det er utrolig mange gode kandidater til Jenteprisen 2018. Vi er imponert over det massive arbeidet både organisasjoner og enkeltpersoner legger ned for at jenter i Norge og resten av verden skal være likestilte, trygge og frie, og vi gleder oss til å feire denne innsatsen på jentedagen 11. oktober, sier generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli.
Fagjury avgjør hvem som vinner
Vinneren av Jenteprisen kåres av en fagjury. I juryen sitter Navjot Sandhu (styreleder i Minotenk og minoritetsombud i Oslo politidistrikt), Reidar Hjermann (psykolog og tidligere barneombud), Solveig Horne (stortingsrepresentant og tidligere barne- og likestillingsminister), Akhtar Chaudhry (seniorrådgiver i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og tidligere stortingsrepresentant), Emilie Beck (programleder for Aftenposten-serien STUCK) og Agnes Nordvik (juniorrådgiver i URO).
Prisutdeling i Oslo 11. oktober
Prisen deles ut av Plan International Norge i samarbeid med magasinet Costume på et åpent arrangement på Håndslag i Oslo 11. oktober. Påmelding her.
Bilder av de nominerte ligger her.
Ta kontakt for mer informasjon om de nominerte.
De nominerte til Jenteprisen 2018:
- Ulrikke Falch
- Fødebilen Norge / Fødselsfotografen – Eva Rose Furmyr
- @fetmenfattet Carina – Carina Elisabeth Carlsen
- Iman Meskini
- Kvinnefronten/Jentefronten
- Ingeborg Huse Amundsen
- Iram Haq
- Håndballdommerparet Kjersti Arntsen og Guro Røen
- Shurika Hansen
- Angelica Kjos
- Berit Ås
- Benedicte Haugaard
- Maritastiftelsen – Marita Women
- Maria Stavang
- New Chance
- Wenche Skorpen Hovland
- Martine Halvorsen
- SnapKollektivet
- Dronning Sonja
- Susanne Kaluza
- Torunn Vinjarvold
- Laial Janet Ayoub
- Maria Khan
- Dana Manouchehri
- Martine Seth og Stellaprosjektet i Tønsberg – Vestfold Røde Kors
- Trine Lise Olsen
- Mia Landsem
- Sumaya Jirde Ali
- Jeanett Ljostveit
- Esben Esther Pirelli Benestad
- Birgit Berglund, Merete Løken og Iris Helen Nikolaisen
- Haley Shea
- Helsesista – Tale Maria Krohn Engvik
- Administrerende direktør i Norkring – Torbjørn Ødegård Teigen
- Amnesty International
- Abida Akhtar Nilsen
- Ezinne Okparaebo
- "De skamløse jentene" – Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile
- Faten Mahdi Al-Hussaini
- Kamshajiny Gunaratnam
Nøkkelord
Kontakter
Andreas GjoneKommunikasjonsrådgiver
926 27 950andreas.gjone@plan-norge.noBilder
Om Plan International Norge
Plan International er en global bistandsorganisasjon som driver utviklingsarbeid for å gi barn en bedre framtid. Vi jobber i mer enn 50 land for å oppfylle barns rettigheter, blant annet til skolegang, helsetjenester og beskyttelse. Plan har et særlig fokus på jenters rettigheter.
Følg saker fra Plan International Norge
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Plan International Norge
Mensen-emoji blir snart å finne på din mobil8.2.2019 08:43:03 | Pressemelding
Denne uka ble de nye emojiene offentliggjort. Kan en blod-emoji gjøre det enklere å snakke om mensen?
Kampen mot barneekteskap22.1.2019 11:32:43 | Pressemelding
Jenteorganisasjonen Plan International Norge ber den nye utviklingsministeren Dag Inge Ulstein ta på seg rollen som en global leder i kampen mot barneekteskap.
Er det trygt å være jente i byen din?11.11.2018 07:30:00 | Kronikk
Omfanget av trakassering og overgrep mot jenter i verden er enormt. Særlig i byene føler jenter seg utrygge. Problemet er først og fremst oppførselen til gutter og menn.
Jenteprisen 2018 går til «datadetektiven» Mia Landsem11.10.2018 19:30:00 | Pressemelding
Mia Landsem (21) får Jenteprisen 2018 for sin iherdige kamp mot ulovlig deling av private bilder på nett. I sin begrunnelse trekker juryen fram at hun sporer opp bilder, hjelper jentene som har mistet kontrollen på egne bilder og hennes informasjonsarbeid om spredning av bilder.
Bistandsbudsjettet: – Ikke glem tenåringsjenter i humanitære kriser8.10.2018 12:24:58 | Pressemelding
Regjeringen lover en milliardsatsing på kvinners rettigheter og likestilling i bistandsbudsjettet. I tillegg skal innsatsen i humanitære kriser økes med 250 millioner kroner. – Dette er viktige satsinger som særlig må ivareta rettighetene til tenåringsjenter. Unge jenter er en sårbar gruppe som i altfor lang tid har blitt glemt, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.
Presseinvitasjon: Jenteprisen 20187.10.2018 14:00:00 | Presseinvitasjon
På FNs internasjonale jentedag 11. oktober deler Plan International Norge, i samarbeid med magasinet Costume, ut Jenteprisen 2018. Prisutdelingen skjer på Håndslag i Oslo, og er en feiring av jobben som legges ned for jenters rettigheter.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom