FINN.no

Disse destinasjonene drømmer Nordlendinger om å reise til

Del

USA topper listen, og opplevelser er blitt mer viktig, viser FINNs reiseundersøkelse.

USA PÅ TOPP: Hele 22 prosent av Nordlendinger drømmer om å reise til USA, viser FINNs reiseundersøkelse. Foto: Shutterstock.
USA PÅ TOPP: Hele 22 prosent av Nordlendinger drømmer om å reise til USA, viser FINNs reiseundersøkelse. Foto: Shutterstock.

Spania, Sverige, Danmark, Hellas og Italia er landene flest nordmenn skal til i sommerferien i år, men det er helt andre destinasjoner vi drømmer om å reise til, viser FINNs store reiseundersøkelse*, gjennomført i samarbeid med Norstat.

På toppen av drømmedestinasjons-listen finner vi USA, med 12 prosent av respondentene som oppgir at de ønsker å dra dit. I tillegg ligger Australia (10 prosent), Maldivene (7 prosent) og Japan (5 prosent) på topplisten.

- Det er ikke overraskende at USA er stedet flest drømmer om å reise til. Data fra FINN reise har vist at USA har økt voldsomt i popularitet blant nordmenn så langt i 2018, og landet ser ut til å kunne bli en av årets store vekstvinnere, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

- Det som er litt interessant, er at det ofte er forskjell på destinasjoner vi sier at vi drømmer om å reise til, og destinasjoner vi faktisk reiser til. I år ser det imidlertid ut til at flere nordmenn faktisk oppfyller drømmene sine, kanskje fordi flere nå har råd og mulighet til det. Det er jo klart at destinasjoner som USA blir mer reelle alternativer for ferier og langhelger når både reisetiden og prisen er innenfor det akseptable.

Nordlendinger drømmer om USA
Når man ser på landsdelene, er det soleklart flertall som har USA som favoritt- drømmedestinasjon, og blant nordmenn bosatt i Nordland, Troms og Finnmark (Nord-Norge) er landet spesielt populært. Hele 22 prosent av Nordlendinger drømmer nemlig om å reise til USA. Til sammenligning har kun 6 prosent av Sørlendinger og Osloborgere USA på topplisten.

I tillegg til USA drømmer 7 prosent av Nordlendinger om Maldivene, 6 prosent om Japan og Australia, og 5 prosent om Vietnam.

Funn fra reiseundersøkelsen viser at Spania, Hellas og Sverige er destinasjonene flest Nordlendinger skal til i sommer, likevel er det tydelig at mer eksotiske destinasjoner lengre unna er populært når vi drømmer om reiser, sier Berge:

Reiseundersøkelsen viser også at 61 prosent av Nordlendinger skal bruke det samme eller mer penger på ferie i år sammenlignet med i fjor, så det er nok slik at flere i større grad prioriterer å bruke penger på reiser og opplevelser. USA har heller ikke vært så lett tilgjengelig for Nordlendinger tidligere, men nå som det er kommet såpass mange flyruter og bedre tilbud, er det å reise dit blitt litt enklere.

Opplevelser er viktig
At opplevelser er viktig for Nordlendinger kommer også frem av reiseundersøkelsen. Hele 76 prosent svarer nemlig at opplevelser er grunnen til at de ønsker å dra til valgte destinasjoner.

46 prosent svarer også at de vil til det aktuelle stedet/landet fordi det er eksotisk, mens 29 prosent svarer at de vil dit fordi de har fått det anbefalt av venner og kjente.

Nordmenn har generelt sett blitt mye mer opptatt av opplevelser på ferie nå enn tidligere, og at en destinasjon er eksotisk i kombinasjon med at man kan gjøre eller se mye spennende, gjør det desto mer attraktivt, sier Terje Berge.

Topp 5 drømmedestinasjoner blant Nordlendinger (ifølge FINNs reiseundersøkelse):

 1. USA
 2. Maldivene
 3. Japan/Australia
 4. Vietnam
 5. New Zealand/Peru

Topp 5 grunner til at Nordlendinger vil til disse destinasjonene (ifølge FINNs reiseundersøkelse):

 1. Opplevelser
 2. Eksotisk
 3. Anbefalinger av venner og kjente
 4. Flotte bilder i sosiale medier
 5. Lest om det i media

Topp 5 drømmedestinasjoner blant nordmenn (ifølge FINNs reiseundersøkelse):

 1. USA
 2. Australia
 3. Maldivene
 4. Japan
 5. Italia

Topp 5 grunner til at nordmenn vil til disse destinasjonene (ifølge FINNs reiseundersøkelse):

 1. Opplevelser
 2. Eksotisk
 3. Flotte bilder i sosiale medier
 4. Lest om det i media
 5. Anbefalinger av venner og kjente

*Om reiseundersøkelsen:
Reiseundersøkelsen er gjort av Norstat på vegne av FINN reise i april 2018. Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2018, med fokus på sommerferien.

Ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Adéle Cappelen Blystad for segmentering på kjønn, alder og/eller landsdeler.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

USA PÅ TOPP: Hele 22 prosent av Nordlendinger drømmer om å reise til USA, viser FINNs reiseundersøkelse. Foto: Shutterstock.
USA PÅ TOPP: Hele 22 prosent av Nordlendinger drømmer om å reise til USA, viser FINNs reiseundersøkelse. Foto: Shutterstock.
Last ned bilde
Terje Berge - kommersiell direktør i FINN reise.
Terje Berge - kommersiell direktør i FINN reise.
Last ned bilde

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom