Synch

Digitalisering skaper etterspørsel etter innovative juridiske eksperter – svenske Synch fortsetter ekspansjonen og åpner kontor i Oslo.

Del

Et av Nordens raskest voksende advokatfirmaer, Synch, etablerer seg nå i Norge. Synch startet i Stockholm i 2014. Etter etableringen i Silicon Valley i midten av 2017, samt i København i september 2017 og nå i Oslo, er Synch Nordens fremste advokatfirma med fokus på teknologi og digital virksomhet.

Synch ble grunnlagt for snart fire år siden og har på kort tid etablert seg som en av de mest etterspurte forretningsjuridiske advokatfirmaene i Norden, særlig innen innovasjon og teknologi, og både for oppstartsbedrifter og etablerte foretak. Synch har fått stor internasjonell oppmerksomhet og har blant annet kommet inn på Financial Times liste over de 10 mest innovative og kreative advokatfirmaene i Europa.

Synch ekspanderer nå videre til Norge med samme fokus som i øvrige markeder. Etableringen i Norge skjer ved at IT-rettseksperten Thor Beke og Norges ledende ekspert innen offentlige anskaffelser Marianne H. Dragsten starter opp virksomheten gjennom Synch Advokatfirma AS. Ytterligere to jurister med ekspertise innen teknologi og digital virksomhet vil tiltre innen kort tid. Synchs Oslo-kontor har på samme måte som øvrige kontorer en vekststrategi, med en plan om å ansette ytterligere 10–15 medarbeidere i den norske virksomheten i løpet av 2018.

Digitalisering skaper etterspørsel etter innovative og kunnskapsrike juridiske eksperter

På bakgrunn av utviklingen de siste årene kan det konstateres at teknologi og digitalisering har blitt stadig viktigere både for bedrifter og for samfunnet som sådan. Norge står overfor en spennende omstilling der disse områdene kommer til å bli stadig mer sentrale. Med flere etablerte virksomheter innen teknologi, voksende grupperinger for entreprenører og vekstbedrifter, samt god tilgang på kapital, kan denne omstillingen skje raskt. Dessuten er den offentlige sektoren i Norge en betydelig aktør og pådriver innen utviklingen av nye digitale tjenester bl.a. ved anskaffelser innen velferdsteknologi og komplekse IT-systemer og ved bruk av skytjenester. Med et tydelig fokus på teknologi og digital virksomhet finnes det derfor utmerkede forutsetninger for Synch til å ta en ledende posisjon i det norske markedet på disse områdene.

«Både Marianne Dragsten og jeg har lang erfaring med rådgivning innen digitale tjenester og IT-løsninger, der vi hjelper både offentlige og private aktører i alle faser av anskaffelsesprosessen. Vi har fulgt Synch fra starten av og blitt imponert av firmaets kundefokus med tydelige og innovative pris- og leveransemodeller, der kombinasjonen av digitale tjenester og tradisjonell rådgivning munner ut i et unikt tilbud», sier Thor Beke. 

Kort om Marianne
Marianne er en av Norges ledende eksperter innen offentlige anskaffelser. Hun sitter i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) og har også erfaring fra Regjeringsadvokaten. Marianne har gitt ut flere bøker om offentlige anskaffelser og blir ofte brukt som ekspertkommentator, samt er en populær foredragsholder.

Kort om Thor
Thor har spesialisert seg innen IT-rett og blir Managing Partner for Synch i Oslo. Han har tidligere arbeidet som internjurist ved en internasjonal IT-bedrift og har de siste årene vært Managing Partner for et norsk advokatfirma. Thor jobber med standardisering av IT-avtaler og har blant annet vært sentral ved utarbeidelsen av en egen veiledning for drift av skytjenester. Thor er også en av hovedaktørene bak og initiativtakerne til utarbeidelsen av Dataforeningens skytjenesteavtale, som ble lansert i 2016.

«Synch har idag ca. 60 medarbeidere og firmaet har opplevd en fortløpende og sterk økning i antall ansatte helt siden starten i 2014. Vi er glade over ekspansjonen og at så veletablerte advokater som Marianne og Thor vil starte Synch i Norge. Åpningen av Oslo-kontoret er en viktig del av Synchs strategi om å være det ledende advokatfirmaet i Norden hva angår teknologi og digital virksomhet. Med tilstedeværelse i Sverige, Danmark, Norge og USA kan vi være springbrettet for de nordiske vekstbedrifter som vil til Silicon Valley, tilby etablerte bedrifter et pan-nordisk team, samt være uvanlig attraktive rådgivere for internasjonelle investorer som ser Norden som en av verdens ledende markeder for teknologi og digital virksomhet», sier Synchs daglige leder Jim Runsten.

Kontakter

Jim Runsten,
jim.runsten@synchlaw.se
+46 761 761 999

eller

Thor Beke
thor.beke@synchlaw.no
+47 922 316 90

Bilder

Synchs daglige leder, Jim Runsten.
Synchs daglige leder, Jim Runsten.
Last ned bilde
Thor Beke blir Managing Partner for Synch i Oslo.
Thor Beke blir Managing Partner for Synch i Oslo.
Last ned bilde
Synchs daglige leder, Jim Runsten.
Synchs daglige leder, Jim Runsten.
Last ned bilde
Synchs daglige leder, Jim Runsten.
Synchs daglige leder, Jim Runsten.
Last ned bilde

Lenker

Om Synch

Synch er et advokatfirma med et erfarent og internasjonalt anerkjent juristteam med fokus på digital virksomhet og teknologi. Synch tilbyr markedet en unik fleksibilitet gjennom sin prisbelønnede «blended service delivery model» der firmaets innovative «managed services» (SynchWherever) og digitale tjenester (WeSynch), kompletteres av tradisjonell rådgivning og prosjektrelaterte tjenester.

Følg saker fra Synch

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Synch på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.