DFDS

DFDS henter inn erfaren Michelin-kokk

Del

Rederiet som daglig seiler mellom Oslo og København har planer om å oppgradere sin gourmetrestaurant Marco Polo til et skyhøyt nordisk nivå, og får hjelp av den kjente danske kokken Søren Westh. Westh har erfaring fra både Noma og den legendariske restauranten elBulli i Barcelona.

De to kokkene Christian Mortensen (t.v.) og Søren Westh planlegger den nye menyen som er klar 1. mai.
De to kokkene Christian Mortensen (t.v.) og Søren Westh planlegger den nye menyen som er klar 1. mai.

Etter flere år med stadig kvalitetsheving av maten om bord på de to cruiseskipene, Pearl Seaways og Crown Seaways, mener Kevin Thyge Helsinghof, Global Sales Director i DFDS, at det er helt naturlig å nå legge lista et par hakk høyere.

– Vi er stolte over maten vi serverer allerede i dag, og vi har over lenger tid drømt om å løfte nivået til et topp nordisk nivå. Derfor bygger vi nå ut et helt nytt kjøkken til Marco Polo, og utvikler en helt ny meny som skal kunne konkurrere med de aller beste, sier Helsinghof.

Får hjelp av kult-kokk

Marco Polo har ansatt den tidligere NOMA-kokken Søren Westh som konsulent for å hjelpe dem på vei mot stjernene, og inn i den kulinariske toppligaen. De har også ansatt Christian Mortensen som kjøkkensjef. Han har erfaring fra blant annet The Paul i Tivoli og restauranten Kul i København. Førstnevnte beholdt sin stjerne i Michelin-guiden over 7 år.

Westh er helt klar over at ambisjonene er svært høye, men dermed også at de er en spennende utfordring.

– Det er klart det er en utrolig spennende oppgave å gyve løs på. Omgivelsene ombord er utfordrende – det er jo tross alt på vann! I tillegg er det to restauranter på to ulike båter. Det er 14 personer på kjøkkenet som jobber i to uker om gangen – det betyr igjen at teamene på kjøkkenet vil variere fra uke til uke, og fra båt til båt. For en kjøkkensjef er dette noe helt annerledes fra hva jeg er vant til med fra tidligere med tanke på opplæringen i forkant, utviklingen underveis og ikke minst selve matlagingen, sier Søren Westh.

Den nye menyen presenteres på Marco Polo den 1. mai 2018. Et filmteam vil følge prosessen frem til åpningsdagen. Her er første episode av serien man kan følge utover våren.

Om Søren Westh
Søren Westh jobbet på Noma i åtte år. I løpet av de åtte årene hadde han også sesonger på den New York-baserterestauranten Per Se – også den med Michelin-stjerne. Han jobbet også en sesong på den legendariske Restaurant elBulli i Barcelona. I løpet av Noma-årene var han engasjert i Nordic Food Lab.

Siden 2012 har han vært selvstendig rådgiver, samt partner i The Standard Copenhagen.  I november 2017 etablerte han firmaet .506, som ønsker å bidra til at vi lager mat etter prinsipper om bærekraftighet. Han sitter også i Vatikanets tenketank som arbeider med å finne løsninger på klimakrisen innen år 2030.

For flere opplysninger og intervju med Søren Westh eller DFDS, kontakt vennligst PR-ansvarligMette Wibeck Olsen på 4075 3476 / mette@wibeck.dk

Bilder

De to kokkene Christian Mortensen (t.v.) og Søren Westh planlegger den nye menyen som er klar 1. mai.
De to kokkene Christian Mortensen (t.v.) og Søren Westh planlegger den nye menyen som er klar 1. mai.
Last ned bilde

Om DFDS

DFDS
DFDS
Akershusstranda 31
0150 Oslo

21 62 10 00http://www.dfds.no

Følg saker fra DFDS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra DFDS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra DFDS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom