Google Norge

Dette googlet vi mest i året som gikk

Del

Valgomat, spinner, sperregrense og bitcoin. Her er de mest populære Google-søkene i Norge i 2017.

Google-søk er på mange måter blitt et speil på virkeligheten. Hvert år lager derfor Google lister over de mest populære søkene, som kanskje forteller oss litt mer om hva vi var opptatt av i året som gikk. 

Bitcoin

Samtidig som Bitcoin-kursen har skutt i været har nordmenns interesse for kryptovalutaen økt, og i 2017 har vi både sett en stor økning i søkene på hva er bitcoin og hvordan kjøpe bitcoin. I relaterte valuta-nyheter kommer “nye sedler” inn på plass nummer syv over nyheter vi var opptatt av i 2017.

Kjendiser

Reality kan gi karrieren et skikkelig oppsving, og på toppen av listene over norske kvinner og menn finner vi Farmen kjendis-vinner Lothepus og Åse Kleveland, som deltok på Hver gang vi møtes. Helene Olafsen vant Skal vi danse, og kom til finalen i Mesternes mester, men kom bare på femteplass over norske kvinner i søkelisten for 2017.    

Valget

Stortingsvalget preger alltid listene over mest populære søk i de årene hvor det avholdes, og 2017 er inget unntak. Toppsøket i 2017, det vil si det som økte mest, var “valgomat”. Det ble skrevet mye om sperregrensen, og hvilke partier som kunne falle under eller krype over, og “hva er sperrefrist” er det nest mest populære “hva er…”-søket i 2017. På andreplass over hvordan-søkene kommer “hvordan stemme”.

Den eneste politikeren på listen over norske kvinner og menn er Jonas Gahr Støre, og Arbeiderpartiet kom rett foran Høyre på hovedlisten til Google. Kanskje er det et lite plaster på såret etter at regjeringsmakten glapp.

Oppskrifter

Årets mest trendy oppskrifter og matretter er en fin blanding klassikere og nyskapninger. Her finner vi nemlig både lammelår, drops (!), sjokoladepizza og fårikål, mens Aperol Spritz er den første og eneste drikken på topp ti.

Det vi alltid lurer på:

Nordmenn blir aldri ferdig med å spørre om hvorfor vi stiller klokka, hvorfor man blir støl og hvordan man skriver jobbsøknad, og 2017 var ikke noe unntak. Til forskjell fra tidligere år har vi i 2017 også vært opptatt av hvordan man senker blodsukkeret, laster ned fra netflix og hvordan man skreller granateple.

I 2017 var det et par klassikere som forsvant ut. Nordmenn lurer ikke lenger på hvordan man koker egg eller hvordan bli gravid.

Vi var også interessert i ideologi (tredjeplass på hva er listen) i løpet av året som gikk, og spurte Google hva er en feminist, hva er sosialisme, hva er et etisk dilemma og hva er en narsissist. Nordmenn spør også ofte Google hvorfor man får hold, men her finner man ikke svar. Vi har googlet, og det viser seg (i følge Forskning.no) at vitenskapen ikke har noe godt svar på akkurat det.

Hele oversikten over både de mest populære søkene i Norge og resten av verden finner du her:

###

Priv til red:

Merk at Google publiserer lister over de mest populære søkene (trending topics), ikke lister over hva vi søker mest på i absolutte tall. De absolutte tallene på totallisten forandrer seg nesten aldri, ord som VG, YouTube, Facebook osv. Generelt alltid kommer på topp. Derfor omtaler vi dette også som listen over 2017s mest populære søk, ikke det vi søkte mest på.


Hvis dere ønsker å gjengi listene på deres egen plattform har vi laget et eget regneark som det er litt lettere å kopiere fra her:

Nøkkelord

Kontakter

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg saker fra Google Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom