Ving Norge

Dette er viktigst for nordmenn på ferie

Del

Sommerferien er rett rundt hjørnet, men hva betyr mest for oss når vi reiser på ferie? Norges største reisearrangør har spurt over 10 000 reiseglade nordmenn om deres ferievaner.

Vi vil slappe av
Til tross for flust av treningsmuligheter på de fleste hotell, er det ikke trening som er målet for nordmenn på ferie. Hele 63 prosent av deltakerne i Vings undersøkelse svarte nemlig at det de ser aller meste fram til å gjøre i ferien er å slappe av og ta det med ro. Nesten like mange svarte at de så fram til å sole seg og bade, og 40 prosent sier de gleder seg aller mest til å sitte ute på kveldene.

– Jeg skjønner godt at det å slappe av er prioritet nummer en for mange. De fleste av oss har hektiske hverdager med mange plikter, så det å kunne senke skuldrene og bare være til høres ut som en veldig god ferieplan, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Vil helst gå
Men det vil ikke si at nordmenn er late på tur. For når det kommer til hvordan vi helst oppdager reisemålet vi er på, svarer 74 prosent at de foretrekker gåturer, mens 49 prosent sier de bruker lokal transport som buss, tog og taxi. 31 prosent foretrekker å leie bil eller moped, og så få som 4 prosent svarer at de bare holde seg på hotellet.

– Vi er opptatt av å få mer ut av ferien enn å bare ligge på en solseng. Vi vil oppleve og se nye ting når vi er ute og reiser. Halvparten av deltakerne i undersøkelsen sier de ønsker å være med på arrangerte utflukter. Mange mener utflukter, både med og uten guide, er en bra måte å se mer av stedet de ferierer på, forteller Røhr-Staff.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet
Hvordan vi bor er stadig viktigere, og er det én ting som er essensielt for nordmenn når det gjelder hotellvalg, så er det beliggenhet. 92 prosent svarer at beliggenheten i forhold til avstand til sentrum og strand er veldig eller svært viktig. Det samme gjelder balkong og terrasse med havutsikt, som hele 74 prosent mener er viktig.

– Vi er veldig opptatt av å bo bra når vi ferierer, og vi ser at det ofte er de beste rommene på hotellene våre som går først. Vi vil gjerne ha store rom og aller helst leiligheter, slik at vi står friere i forhold til å lage litt mat på egenhånd. Leiligheter og rom med utgang til eget basseng er også veldig populært, sier Røhr-Staff.

Vi elsker lokal mat
Det er vel heller ingen hemmelighet at det å nyte god mat og drikke er viktig på ferie. Men det er ikke slik at nordmenn oppsøker restauranter med norsk mat, eller spiser på samme sted kveld etter kveld. Tvert imot sier 83 prosent at det er viktig å prøve ut den lokale maten der vi ferierer, og den maten vi elsker aller mest er spansk tapas, gresk tzatziki, kjøttretter og grillet fisk. Vi tar også med oss mat hjem fra ferie. De matproduktene vi oftest tar med oss hjem er olivenolje, krydder, vin, ost og skinker.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet.

Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig. Ving Norge AS inngår i det internasjonale reisekonsernet Thomas Cook Group plc som er børsnotert i London.

Følg saker fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ving Norge

Ving først med å klimakompensere alle flyreiser  16.4.2019 09:33:16 CESTPressemelding

Vinggruppen i Norden er de første blant de største reisearrangørene til å klimakompensere for utslippene fra samtlige flyreiser. Fra og med 29. april klimakompenserer de for 1,5 millioner gjesters flyreiser. Kompenseringen gjelder både når gjestene reiser med Vings eget flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, og med andre flyselskap gjennom Ving. Parallelt fortsetter arbeidet med å minske klimapåvirkningen i hele selskapet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom