TV 2

Dette er de ti Idol-finalistene - og fem deltakere kjemper om én siste plass i finaleheatet

Del

Ti Idol-finalister er klare for livesendinger på TV 2 fra fredag 5. oktober, og tv-seerne bestemmer hvem som får den ellevte og siste plassen.

DETTE ER TOPP 10 I IDOL 2018: Kristian Raanes (bak f.v.), Philip Andreas Rustad, Anders Georg Mowatt Haugland og Øystein Herkedal Hegvik. Foran f.v.: Daniel Kalelic, Carlisle Sienes, Zino, Emma Noor Løvslett, Vilde Skogen og Kamilla Wigestrand. Foto: Håvard Solem/TV 2
DETTE ER TOPP 10 I IDOL 2018: Kristian Raanes (bak f.v.), Philip Andreas Rustad, Anders Georg Mowatt Haugland og Øystein Herkedal Hegvik. Foran f.v.: Daniel Kalelic, Carlisle Sienes, Zino, Emma Noor Løvslett, Vilde Skogen og Kamilla Wigestrand. Foto: Håvard Solem/TV 2

Mange - ikke minst deltakerne selv - ble overrasket over årets nye grep i Idol, hvor man kuttet de direktesendte semifinalene og plukket ti finalister allerede på bootcamp.

Neste overraskelse kom i programmet som ble sendt fredag kveld. Her skulle de 15 gjenværende Idol-deltakerne kjempe om ti finaleplasser, men det ble også kjent at de resterende fem skal gjøre opp om en ellevte og siste plass i finaleheatet. Og her er det seerne som bestemmer!

Avstemmingen er åpen frem til lørdag 29. september kl. 21.00. Hvem som får den siste plassen offentliggjøres i Idol-programmet som sendes på TV 2 onsdag 3. oktober kl. 20.00.

De ti finalistene som nå går i gang med forberedelsene til første livesending fredag 5. oktober, er Anders Mowatt Haugland (23) fra Bergen, Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark, Daniel Kalelic (20) fra Oslo, Emma Noor Løvslett (15) fra Bryne, Kamilla Wigestrand (20) fra Asker, Kristian Raanes (22) fra Orkdal, Philip Andreas Rustad (21) fra Nesodden, Vilde Skogen (20) fra Sandnes, Zino Mohammad (21) fra Drammen og Øystein Herkedal Hegvik (18) fra Brekstad.

De fem deltakerne som kjemper om seernes stemmer for å kunne komme inn som finalist nummer 11, er:

Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Songdalen i Vest-Agder - SMS 1 til  26700 (5,- kr.)  eller ringe tlf. nr. 829 49 201 (5,- kr.)

Ingita Khan (17) fra Oslo - SMS 2 til 26700 (5,- kr.) eller ringe tlf. nr. 829 49 202 (5,- kr.)

Sophie Nordrum Kroken (21) fra Asker - SMS 3 til 26700 (5,- kr.) eller ringe tlf. nr. 829 49 203 (5,- kr.)

Victoria Rensel (18) fra Spikkestad - SMS 4 til 26700 (5,- kr.) eller ringe tlf. nr. 829 49 204 (5,- kr.)

Øyvind Weiseth (25) fra Halsa på Nordmøre - SMS 5 til 26700 (5,- kr.) eller ringe tlf. nr. 829 49 205 (5,- kr.)

I tillegg er det mulig å stemme via TV2.no, hvor man får tre gratis stemmer, som man kan fordele som man ønsker selv. Avstemmingen er åpen fra fredag kveld og stenger lørdag 29. september kl. 21.00.

Resultatet av avstemmingen offentliggjøres i Idol-sendingen på TV 2 onsdag 3. oktober kl. 20.00

Nedenfor følger en fyldigere presentasjon av de ti finalistene og de fem «utfordrerne». Nedlastbare bilder ligger helt nederst på siden.

DETTE ER DE TI FINALISTENE SOM BLE KLARE FREDAG KVELD:

Anders Mowatt Haugland

Alder: 23

Hjemsted: Født og oppvokst i Bergen, bor i Trondheim

Yrke: Student

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Jeg har alltid sett på sang-talentshow og latt meg forføre av hva folk kan. Men at jeg skulle melde meg på? Nei. Jeg skulle gjøre det på den «rette» måten, hva nå enn det er, og skaffe meg en karriere i musikk utenom Idol. Men egentlig så var jeg bare redd. Redd for å kaste meg ut i noe som både er utfordrende, ukjent og mye på kort tid. I fjor datt alt på plass da jeg fant ut at jeg skulle flytte fra Bergen og ta en sjanse med å samtidig melde meg på Idol. Jeg turte for første gang å tenke at jeg ikke skulle bry meg om hva noen som helst andre mente. Jeg innså også at det var den ideelle muligheten for meg, da jeg virkelig mener at jeg har noe eget å bidra med i Musikk-Norge.

Dette betyr musikk for meg: Musikk for meg er mye det samme som søvn. Jeg trenger mellom 7-9 timer med det i løpet av døgnet. Musikk og sang setter ord og melodi på alt jeg føler og tenker i løpet av dagen. Det gir meg motivasjon, glede, sorg, gjør meg giret, og til forskjell fra livets mange uforutsette hendelser, så kan jeg styre selv, akkurat når disse følelsene skal slå inn. 

Mine musikalske ambisjoner: For øyeblikket er det å gjøre alt jeg kan for å vise hvorfor jeg hører hjemme på en stor scene som Idol er. Jeg fløy inn i dette eventyret med et mål om å lande en platekontrakt, og det er fortsatt det eneste som står plantet i i hodet mitt hver gang Idol nevnes. Det å kunne stå opp hver dag, gå i studio, skrive og produsere musikk sammen med dyktige folk, for så og ta musikken på veien og spille den for folk, det er mitt endelige mål og ønske. Og jeg ønsker det sterkt!

Mitt musikalske forbilde: Umulig å nevne én. Så: Bobby «blue» Bland, Michael Jackson, Justin Timberlake, Chris Brown, Miguel, John Legend og Bruno Mars er alle store musikalske forbilder. Sammen med hundrevis av andre.

Carlisle Sienes

Alder: 21

Hjemsted: Lunde i Telemark

Yrke: Soldat i Hans Majestet Kongens Garde, Drilltroppen

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Grunnen til at jeg meldte meg på Idol er fordi Idol er en veldig fin plattform for å dele min lidenskap for sang og musikk. Jeg vil dele kjærligheten min for musikk og samtidig lære om musikk og bransjen.

Dette betyr musikk for meg: Musikk betyr mye for meg, for meg er det kjærlighet, lidenskap, kunst og menneskehet. Det er et språk alle forstår og alle setter pris på. Musikk for meg, er som lys, den gir meg ro i sjela når ting er vanskelig og gir meg motivasjon og glede når ting er mørkt.

Mine musikalske ambisjoner: Jeg har store ambisjoner og mål om å kunne leve av å gjøre det jeg elsker mest. Det har alltid vært veldig viktig for meg å formidle og røre folk med sang og musikk. Det er også en stor drøm å nå folk gjennom musikken, både her hjemme og i utlandet.

Mitt musikalske forbilde: Sam Smith, Adele, Yebba, Jazmine Sullivan og H. E. R.

Daniel Kalelic

Alder: 20

Hjemsted: Oslo

Yrke: Svømmeinstruktør

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Jeg meldte meg på Idol fordi jeg alltid har drømt om å bli en artist og kunne få muligheten til å dele budskapene i mine sanger for et stort publikum.

Dette betyr musikk for meg: Musikk betyr alt for meg. Musikk er noe jeg bruker til å komme gjennom både tøffe og gode perioder. Uten musikk hadde jeg følt at jeg manglet noe i livet.

Mine musikalske ambisjoner: Jeg har veldig lyst til å kunne stå på en scene foran et stort publikum som både «connecter» med mine sanger, og sist men ikke minst, meg som artist. Jeg har også en drøm om å samarbeide med mine idoler som Justin Timberlake, Shawn Mendes og James Bay.

Mitt musikalske forbilde: Justin Timberlake har alltid vært mitt forbilde. Han har bevist at gjennom hardt arbeid og motivasjon, så kan du oppnå alt du ønsker. Dette er en person som har gått gjennom mye og har gjennom en lang tidsperiode bevist flere ganger at han ikke bare er en ekte artist, men et godt menneske.

Emma Noor Løvslett

Alder: 15 (blir 16 i oktober)

Hjemsted: Bryne

Yrke: Elev på Stavanger Katedralskole (Kongsgård) VG1 avdeling Bjergsted - musikklinjen.

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Om drømmen min virkelig er å leve av å være en artist så må jeg våge å ha troen på at jeg klarer det og ta sjanser som kan føre meg dit.

Dette betyr musikk for meg: Det er noe av det første jeg tenker på når noen spør meg hvem jeg er. Og det gir meg veldig mange fine øyeblikk som gir meg god energi og glede.

Mine musikalske ambisjoner: Er å nå ut til flest mulig og dele den gleden som musikken gir meg. Musikk er en kunstform, og jeg håper på å nå ut til dem som min kunst treffer.

Mitt musikalske forbilde: Jeg liker og henter inspirasjon fra mange forskjellige artister, ikke bare en. Så har jeg det med meg videre i og med at når noe treffer meg så sitter det igjen. Det som påvirker meg mest er rytmen og melodien i en sang, om den setter seg så kan jeg høre den sikkert hundre ganger etter hverandre uten å gå lei. Hver morgen så hører jeg på en av disse sangene mens jeg danser løs alene på badet med volum på full guffe. Da starter jeg dagen med det jeg elsker.

Kamilla Wigestrand

Alder: 20 (blir 21 i oktober)

Hjemsted: Asker

Yrke: Student

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Jeg meldte meg på Idol fordi det i mine øyne er en utrolig mulighet til å lære masse, utvikle seg musikalsk, møte masse fantastiske mennesker som deler min lidenskap og ha det utrolig gøy! Så langt har det vært vært alt!

Dette betyr musikk for meg: Jeg synes alltid at det spørsmålet nesten er helt umulig å svare på. Musikk er en del av meg på samme måte som hendene mine, hodet mitt og hjertet mitt. Det blir på en måte for stusselig å prøve å forklare hva det betyr for meg. Det er meg, rett og slett. Inni meg, til en hver tid, og en av viktigste tingene som utgjør meg.

Mine musikalske ambisjoner: Å røre ved andre med musikken min - synge inn i hjertet til folk.

Mitt musikalske forbilde: Jeg ser veldig opp til bandet Coldplay, tekstene deres er så vakre og nære og ekte, og musikken treffer meg rett i hjerterota hver gang.

Kristian Raanes

Alder: 22

Hjemsted: Orkdal

Yrke: Freelance musiker

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Idol har alltid sett ut som en lærerik og morsom utfordring på tv, men jeg hadde aldri tenkt at jeg var den typen - da hverken som person eller vokalist - helt til Katarina banket på døra med en god dose tro og ga meg selvtilliten til å gjøre det.

Dette betyr musikk for meg: Musikk er på mange måte ankerpunktet i livet mitt. Det er det dagene dreier seg om. Men selv om det å høre på og skrive musikk er en stor del av livet, er nok spillingen og formidlingen den største, beste og viktigste.

Mine musikalske ambisjoner: Det å få lov til å formidle et budskap til kjente og ukjente, spre glede, trøste sorg og skape relasjoner gir virkelig en følelse av å være en del av noe større enn seg selv. Det er, og vil alltid være, den største drømmen i mitt liv, og jeg er så heldig at jeg allerede får lov til å gjøre dette på daglig basis, selv om det er i en aldri så beskjeden skala. Det å nå flere, lære mer og spille bedre vil alltid være mål på veien mot lykken i livet.

Mitt musikalske forbilde: Her kunne jeg ha ramset opp i ukesvis i strekk. Har fått utrolig mye ulik og herlig inspirasjon opp gjennom årene. Fra å se pappa med Stratocasteren over skuldrene i danseband, til å saumfare YouTube etter Guns ‘N Roses sine musikkvideoer, og nerde på Mark Knopflers plekterfrie teknikk på gitaren. Men John Mayer får nok førsteplass uansett. Det å ha evne til å skrive så mye forskjellig musikk uten å la det gå utover særpreg, sound og integritet; det står det respekt av.

Philip Andreas Rustad

Alder: 21

Hjemsted: Nesodden

Yrke: Student

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Jeg meldte meg på Idol 2018 fordi jeg var lei av å sitte hjemme å lure på om jeg var god nok til å realisere drømmen min om å bli artist. Jeg tenkte at enten så går det eller så går det ikke og hvis det ikke går så har jeg i det minste fått svar på om jeg var god nok. Det har vært en utrolig reise så langt og jeg tror det beste gjenstår. Jeg er så takknemlig for å være der jeg er i dag og få lov til å fortsatt være en del av en konkurranse med så utrolig mange talentfulle mennesker.

Dette betyr musikk for meg: Musikk har alltid vært en vanvittig stor del av livet mitt. Det har vært med på forme meg som person etter at jeg begynte å synge og spille musikk selv. Jeg husker jeg ikke klarte å sitte på i bil hvis ikke pappa spilte U2 på full guffe. Det er ingenting i verden som gjør meg så glad som musikk.

Mine musikalske ambisjoner: Siden jeg var veldig ung har jeg sett opp til andre artister og drømt om å gjøre det de driver med. Det å kunne lage musikk som folk vil høre på og verdsetter og i tillegg få spille musikken på en scene, kommer alltid til å være min største drøm. Jeg håper Idol kan hjelpe meg noen steg videre mot artistdrømmen.

Mitt musikalske forbilde: Mine musikalske forbilder er definitivt Ed Sheeran, Shawn Mendes og John Mayer. Det er så og si de tre artistene som alltid går igjen i spillelistene mine. Hvis jeg skulle ha valgt en av de som en favoritt måtte det ha blitt Ed Sheeran. Jeg elsker alt han gjør og kan absolutt alle sangene hans. Samtidig så har jeg fulgt med på Shawn Mendes gå fra 50.000 følgere på Vine til å nå være et av verdens største pop-idoler. Han er et veldig godt eksempel på hvordan jeg vil fremstå som artist.

Vilde Skogen

Alder: 20

Hjemsted: Kommer fra Sandnes, men bor nå i Oslo.

Yrke: Student

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Å delta i Idol har vært en litt hemmelig drøm helt siden jeg var liten og fulgte med på programmet selv. Grunnen til at jeg meldte meg på akkurat i år er nok en kombinasjon av litt tilfeldigheter, og at jeg følte meg ekstra klar for det i år. Jeg meldte meg på fordi musikk er en så stor del av meg, og det er dette jeg vil drive med. Jeg meldte meg på med et håp om å komme langt i konkurransen, men hadde aldri trodd jeg ville nå SÅ langt som til topp 10!

Dette betyr musikk for meg: Musikk gir meg så mye. Musikk inspirerer meg, får meg til å føle, smile, le, gråte og tenke. Jeg hadde ikke vært meg selv uten musikk. Når jeg får synge og uttrykke meg med musikk føler jeg meg mest som meg selv.

Mine musikalske ambisjoner: Min store drøm er å kunne leve av musikken. Jeg vil være en inspirasjon, en glede, og en trøst i hverdagen til de som hører musikken min. Jeg vil lage bra musikk som gjenspeiler den jeg er, som får fram følelser, som både for folk til å danse og gråte. Det viktigste for meg er å lage musikk som kommer fra hjertet og er ektefølt.

Mitt musikalske forbilde: Jeg har mange musikalske forbilder, men jeg har elsket Billie Eilish siden første gang jeg hørte henne. Hun har en helt egen moderne og kul stil, både som artist og i musikken hennes. Hun er en stor inspirasjon for meg.

Zino

Alder: 21

Hjemsted: Drammen, studerer i Ålesund

Yrke: Byggingeniør-student ved NTNU Ålesund

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Bestevenninna mi, som også er «roomien» min, meldte meg på siden jeg selv ikke turte. Jeg bestemte meg for å gå på audition fordi jeg ville ut av komfortsonen min og pushe meg selv til å følge det jeg innerst inne alltid har drømt om, men var for redd for å stole på.

Dette betyr musikk for meg: Musikk er hele livet mitt, jeg har vokst opp med musikk, og hvis jeg klarer å få jobbe med det for resten av livet så har jeg oppnådd alt jeg vil i livet. Jeg er klar over at jeg har lite erfaring innenfor den kreative delen som har med produksjon av musikk å gjøre, men jeg lærer og har alltid hatt lyst til å forbedre kunnskapene mine og vokse i musikken.

Mine musikalske ambisjoner: Mine ambisjoner for musikken er å kunne jobbe med talentfulle folk og lære masse, spesielt det å skrive egne sanger, og inspirere og løfte de som føler de er definert av samfunnet de kommer fra, de som ikke tør å følge det de elsker pga. familie, kultur, samfunn, religion. Jeg håper å få opptre på scener og hjelpe til rundt omkring i verden der jeg kan og der det trengs, både som artist og som medmenneske. Jeg vil være stemmen til de uten stemmer.

Mitt musikalske forbilde: Mine musikalske forbilder er blant andre Beyoncé. Jeg beundrer henne, både når det gjelder scene-personlighet, profesjonaliteten, og ikke minst stemmen hennes. Samtidig er jeg en stor beundrer av John Legend siden han har så utrolig meningsfulle sanger, som med stemmen hans og melodiene ender opp med å bli helt fantastiske sanger som jeg aldri blir lei av.

Øystein Herkedal Hegvik

Alder: 18

Hjemsted: Brekstad

Yrke: Går på Fosen VGS og jobber på Bjugn Bowling

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Jeg meldte meg på Idol 2018 fordi jeg synes det er en fin mulighet til å «ta et steg ut fra Brekstad» og synge for flere folk. Synes også det er spennende med nye utfordringer.

Dette betyr musikk for meg: Musikk betyr veldig mye for meg. Det er noe som er med meg hele tiden, enten om det er musikk på øret eller at jeg synger selv. Uten musikk ville det vært veldig kjedelig og trist.

Mine musikalske ambisjoner: Mine musikalske ambisjoner/drøm er egentlig bare det å få drive med musikk. Det å skape noe og forhåpentligvis gi noe til andre, slik musikken til andre gir noe til meg.

Mitt musikalske forbilde: Jeg har egentlig ingen spesielle store forbilder, men hører spesielt mye på musikken til Tom Odell, One Republic og Kristian Kristensen.

DISSE FEM KJEMPER OM DEN ELLEVTE PLASSEN:

Casper Kuhlmann Kristensen

Alder: 16

Hjemsted: Nodeland i Songdalen kommune utenfor Kristiansand.

Yrke: Skoleelev, første år på videregående

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Jeg meldte meg på Idol på grunn av den ene tanten min. Hun tagget meg i et innlegg på Facebook. Jeg var veldig usikker på om jeg skulle melde meg på, men etter hvert tenkte jeg at det var verdt en sjanse. Jeg meldte meg også på fordi jeg håper at Idol kan hjelpe meg til å gjøre det jeg liker aller best hver dag resten av livet mitt.

Derfor fortjener jeg en plass i topp 11 i Idol 2018: Jeg fortjener en plass i topp 11 fordi jeg virkelig brenner for musikk og har et mål om å kunne leve av musikk. Jeg er veldig ung og har mange ting jeg kan utvikle. Gjennom Idol tror jeg at jeg kan utvikle meg selv mye som artist og som person.

Dette betyr musikk for meg: Musikk betyr veldig mye for meg. Jeg synger hele tiden, over alt. Musikk gjør meg glad. Uten musikk ville livet mitt vært litt kjedelig.

Mine musikalske ambisjoner: Mine ambisjoner innen musikk er å kunne leve av det. Jeg har lyst til å gi ut musikk som folk liker, og min største drøm er å kunne spille foran tusenvis av folk flere ganger i uken i store arenaer.

Mitt musikalske forbilde: Akkurat nå er Shawn Mendes mitt største musikalske forbilde.

Vil du stemme Casper inn som Idol-finalist? Slik gjør du det: - SMS 1  til  26700 (5,-kr)  eller ringe tlf nr 829 49 201 (5,-kr) - eller benytt deg av dine totalt tre gratis stemmer på TV2.no.

Ingita Khan

Alder: 17

Hjemsted: Oslo

Yrke: Elev på videregående skole

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Jeg meldte meg på Idol for å dele gleden min for musikk. Det å kunne få lov til å synge foran så mange mennesker er en drøm jeg aldri vil våkne fra! Jeg elsker å synge og målet mitt med Idol er å dele hva musikk betyr for meg, og  gjennom Idol kan jeg vise andre at det kan bety mye mer for dem og! Jeg håper jeg kan inspirere mennesker til å ha mot til å dele sine talenter også.

Derfor fortjener jeg en plass i topp 11 i Idol 2018: Jeg mener sterkt at alle som er i topp 15 fortjener en plass i topp 11. Tross alt har alle jobbet utrolig hardt for dette. Selv føler jeg i hvert fall at jeg har prøvd mitt aller beste, og jeg har mye mer å vise til norske folket! Så langt er jeg veldig fornøyd med min egen opptreden og hva jeg har fått til. Så langt ser det i hvert fall ut som om dommerne er fornøyde med innsatsen min! Jeg har fått en rekke positive meldinger, blant annet på sosiale medier. Noe av det kuleste er å bli gjenkjent på gata av fremmede som kaster ut komplimenter som «du fortjener å vinne» og «du er kjempeflink». All kjærligheten gjør meg motivert til å vise hva jeg kan. Jeg har et talent og en attitude som jeg mener er viktigst i en artist. Derfor, i tillegg til at jeg har så innmari mye mer å gi, har jeg trua på at jeg kan komme langt.

Dette betyr musikk for meg: Jeg har sunget siden jeg var to år gammel, og musikk har vært en støtte gjennom livet under vanskelige situasjoner. Uten musikk er jeg ingenting. Det musikk gjør med meg, kan ingen gjøre. Musikk er det eneste som hjelper meg gjennom alt uansett hva som skjer i livet. Musikk er meg.

Mine musikalske ambisjoner: Jeg vil bli en R&B- og soul-artist, musikk er noe jeg vil jobbe med resten av livet. Jeg har lyst til å bli artist først, og så etter hvert hjelpe andre med å oppnå sine drømmer.

Mitt musikalske forbilde: Kehlani er mitt musikalske forbilde, hun er en person som har gått gjennom sykt masse i livet og uansett hva det har vært har hun vært sterk og blitt det hun er i dag. Jeg vil bli som henne, hun er en som jobbet hardt og jeg skal jobbe hardt for å oppnå mine drømmer.

Vil du stemme Ingita inn som Idol-finalist? Slik gjør du det: - SMS 2  til  26700 (5,-kr)  eller ringe tlf nr 829 49 202 (5,-kr) - eller benytt deg av dine totalt tre gratis stemmer på TV2.no.

Sophie Nordrum Kroken

Alder: 21

Hjemsted: Kommer fra Asker, bor i Oslo

Yrke: Student, entreprenørskap

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Jeg var lei av å drømme om å bli en artist, var lei av å drømme om å stå på en scene. Jeg ville ikke bare drømme lenger. Jeg hadde så lyst til å gjøre noe med det, jeg hadde lyst til å prøve å starte en artistkarriere. Men jeg visste ikke hvor jeg skulle starte. Hvem jeg skulle gå til, eller hvem som kunne hjelpe meg å komme i gang. Så så jeg at Idol skulle starte igjen, og fant ut ganske fort at det var et perfekt sted jeg kunne vise meg frem og bygge et nettverk. Derfor meldte jeg meg på Idol, og kunne ikke ha vært mer forøyd med valget jeg tok.

Derfor fortjener jeg en plass i topp 11 i Idol 2018: Jeg fortjener en plass i topp 11, fordi jeg har utrolig mye mer å gi og komme med, har flere sider jeg føler jeg ikke har fått vist på audition og bootcamp. Det har vært en helt fantastisk reise så langt, og jeg har veldig lyst til å komme videre, for både å lære mer og vise mer av meg selv og den jeg er musikalsk.

Dette betyr musikk for meg: Musikk betyr enormt mye for meg. Jeg er vokst opp i et musikalsk hjem, og har hatt et nært forhold til dette hele oppveksten. Musikk er det som får meg til å føle på følelser. Både gode og vonde. Er det som gjør meg glad, men også trist innimellom. Jeg syns musikk er en fin måte å fortelle en historie på eller uttrykke en følelse. Og bruker det ofte selv til å uttrykke meg selv på.

Mine musikalske ambisjoner: Mine musikalske ambisjoner er å kunne leve av musikken. Å ha musikken som levebrød, å reise rundt i både Norge og utlandet og gjøre det jeg liker best, nemlig synge og lage sanger.

Mitt musikalske forbilde: Mitt musikalske forbilde er Sigrid.

Vil du stemme Sophie inn som Idol-finalist? Slik gjør du det: - SMS 3  til  26700 (5,-kr)  eller ringe tlf nr 829 49 203 (5,-kr) - eller benytt deg av dine totalt tre gratis stemmer på TV2.no.

Victoria Rensel

Alder: 18

Hjemsted: Spikkestad

Yrke: Elev ved videregående skole, Kristelig Gymnas i Oslo.

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018: Jeg meldte meg på Idol for det var nå jeg kjente at tiden var inne. Selve påmeldingen var ganske spontan, men ønsket om å gjøre noe slikt har jeg tenkt på siden jeg selv så på Idol på tv da jeg var seks år gammel. Jeg har siden den tid hatt et ønske om å være så heldig å kunne drive med musikk. Å gjøre noe annet virker fjernt og fremmed. Musikken kommer jeg ikke foruten, og det er det siste jeg vil. Drømmen er der og har alltid vært det. Man må bare starte et sted, og Idol er den perfekte sjansen.

Derfor fortjener jeg en plass i topp 11 i Idol 2018: Jeg fortjener en plass videre i Idol fordi jeg ikke er klar for å forlate drømmen og gå tilbake til hverdagen. Selv om jeg har gjort en del allerede, føler jeg ikke at jeg er ferdig ennå. Jeg har så mye mer jeg vil vise dere. Det er enda masse jeg vil lære og oppleve. Jeg er klar for flere utfordringer og jeg lover jeg skal levere mitt aller beste om jeg er så heldig å få en plass videre. Jeg kan ikke forlate konkurransen når den beste delen akkurat har begynt?!

Dette betyr musikk for meg: Jeg er så og si oppvokst i en kirke i Sandvika med masse sang og musikk. Det er der jeg ble introdusert til musikk slik jeg forstår den. Interessen vokste derfra og jeg kan vel si det ikke har gått en dag uten musikk siden. Musikk gir meg energi, en følelse og en stemning. Jeg elsker at musikk er universelt og har på mange måter blitt sitt eget språk. Musikk er for meg en av de mest ekte tingene jeg kan dele med deg.

Mine musikalske ambisjoner: Min drøm er å bli artist. Jeg drømmer om å få lov til å drive med noe som gir meg energi og glede. Jeg vil at hverdagen skal være fylt av noe jeg har lidenskap for, noe jeg virkelig liker. For meg er musikk akkurat dette. Jeg ønsker å være den artisten du hører på når du ikke klarer la være å gå i takt med musikken ned gata eller da du gråt den skjulte tåren på toget.

Mitt musikalske forbilde: Jeg har flere musikalske forbilder, men på topp er Ariana Grande, Adele og Bruno Mars. Min sangliste på Spotify er fylt av mange forskjellige artister og sjangere, men det er sånn jeg liker det. Mest er det nok sanger av Ariana, for hun har vært favoritten lengst!

Vil du stemme Victoria inn som Idol-finalist? Slik gjør du det: - SMS 4  til  26700 (5,-kr)  eller ringe tlf nr 829 49 204 (5,-kr) - eller benytt deg av dine totalt tre gratis stemmer på TV2.no.

Øyvind Weiseth

Alder: 25

Hjemsted: Halsa på Nordmøre

Yrke: Freelance musiker

Derfor meldte jeg meg på Idol 2018:Jeg meldte meg på Idol fordi jeg ser på det som en utrolig bra mulighet til å vise hva jeg kan for et stort publikum. Og så har jeg veldig stor respekt for dommerne som er med i år!

Derfor fortjener jeg en plass i topp 11 i Idol 2018: Jeg fortjener en plass i topp 11 fordi jeg vet at jeg har så mye mer å gi enn jeg fikk vist i løpet av bootcamp, og live er den beste plassen jeg kan få vist dette.

Dette betyr musikk for meg: Musikk er livet mitt. Det er det jeg tenker på hele tiden, og det har jeg gjort så lenge jeg kan huske! Det er aldri stille i huset, og om jeg går ut døra er det sjeldent jeg ikke har musikk på ørene. Etter at jeg bestemte meg for å satse på musikken har det ikke vært en dag hvor jeg ikke har gjort noe innenfor musikk, og det har jeg lyst til å fortsette med.

Mine musikalske ambisjoner: Jeg har så utrolig lyst til å gi ut en fullengde-plate, dra på norgesturné, spille på festivaler rundt om i landet, og ikke minst, skrive musikk som folk lytter til, og kjenner seg igjen i. Jeg drømmer om å spille på samme bane som de store norske artistene jeg ser opp til som Sondre Justad, Kristian Kristensen, Bernhoft, Astrid S, Dagny, Eva Weel Skram og så videre.

Mitt musikalske forbilde: Når det kommer til musikalske forbilder så har jeg veldig vanskelig for å nevne én. De som jeg nevnte over er de jeg lytter til og ser opp til i Norge, men hvis jeg absolutt må nevne én, så er Freddie Mercury den vokalisten jeg alltid vil strebe mot. Hans teknikk, vokalprestasjoner og formidlingsevne er laget med tryllestøv og magi, og det er noe jeg verdsetter veldig høyt i en artist.

Vil du stemme Øyvind inn som Idol-finalist? Slik gjør du det: - SMS 5  til  26700 (5,-kr)  eller ringe tlf nr 829 49 205 (5,-kr) - eller benytt deg av dine totalt tre gratis stemmer på TV2.no.

Kontakter

Håvard SolemPR- og medierådgiver

Pressekontakt for Idol, Blålys og Otto har fått nok.

934 35 922hvl@tv2.no

Bilder

DETTE ER TOPP 10 I IDOL 2018: Kristian Raanes (bak f.v.), Philip Andreas Rustad, Anders Georg Mowatt Haugland og Øystein Herkedal Hegvik. Foran f.v.: Daniel Kalelic, Carlisle Sienes, Zino, Emma Noor Løvslett, Vilde Skogen og Kamilla Wigestrand. Foto: Håvard Solem/TV 2
DETTE ER TOPP 10 I IDOL 2018: Kristian Raanes (bak f.v.), Philip Andreas Rustad, Anders Georg Mowatt Haugland og Øystein Herkedal Hegvik. Foran f.v.: Daniel Kalelic, Carlisle Sienes, Zino, Emma Noor Løvslett, Vilde Skogen og Kamilla Wigestrand. Foto: Håvard Solem/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Anders Mowatt Haugland (23). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Anders Mowatt Haugland (23). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Carlisle Sienes (21). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Carlisle Sienes (21). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Daniel Kalelic (20). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Daniel Kalelic (20). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Emma Noor Løvslett (15). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Emma Noor Løvslett (15). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Kamilla Wigestrand (20). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Kamilla Wigestrand (20). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Kristian Raanes (22). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Kristian Raanes (22). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Philip Andreas Rustad (21). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Philip Andreas Rustad (21). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Vilde Skogen (20). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Vilde Skogen (20). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Zino (21). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Zino (21). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
IDOL-FINALIST: Øystein Herkedal Hegvik (18). Foto: Espen Solli/TV 2
IDOL-FINALIST: Øystein Herkedal Hegvik (18). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
KJEMPER OM FINALEPLASS: Casper Kuhlmann Kristensen (16). Foto: Espen Solli/TV 2
KJEMPER OM FINALEPLASS: Casper Kuhlmann Kristensen (16). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
KJEMPER OM FINALEPLASS: Ingita Khan (17). Foto: Espen Solli/TV 2
KJEMPER OM FINALEPLASS: Ingita Khan (17). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
KJEMPER OM FINALEPLASS: Sophie Nordrum Kroken (21). Foto: Espen Solli/TV 2
KJEMPER OM FINALEPLASS: Sophie Nordrum Kroken (21). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
KJEMPER OM FINALEPLASS: Victoria Rensel (18). Foto: Espen Solli/TV 2
KJEMPER OM FINALEPLASS: Victoria Rensel (18). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
KJEMPER OM FINALEPLASS: Øyvind Weiseth (25). Foto: Espen Solli/TV 2
KJEMPER OM FINALEPLASS: Øyvind Weiseth (25). Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom