IKEA

Dette er de første møblene i IKEA sin vintagekolleksjon

Del

IKEA har samlet noen av sine favoritter fra de siste 75 år, og kolleksjonen vil slippes gradvis gjennom tre ulike lanseringer denne høsten. Lørdag 8. september starter salget av møblene som skal hedre 50- og 60-tallet.

GRATULERA. IKEA fyller 75 år med vintagekolleksjon. FOTO: IKEA
GRATULERA. IKEA fyller 75 år med vintagekolleksjon. FOTO: IKEA

– Vi hadde lyst til å både dele og feire historien vår, og fant ut at den beste måten å gjøre det på var å fremheve noen av de møblene som virkelig har vært med på å gjøre IKEA til det vi er i dag, sier Interiør og designsjef I IKEA, Jøril Korperud Johnsen.

Hver lansering fokuserer på en bestemt tidsepoke fra de siste 75 årene. Den første lanseringen fokuserer på 50– og 60-tallet. Den andre handler om 70- og 80-tallet. Og den tredje er fra 90- og 2000-tallet.

­– Det er selvfølgelig naturlig for oss å starte med 50- og 60-tallet da IKEA utviklet noen av sine aller første designikoner. Designet i møblene vi har hentet frem til denne kolleksjonen fanger et nøkternt uttrykk der mørke tresorter møter klassiske linjer.

Historisk bord

Et av møblene som virkelig har fått sin hedersplass i IKEA-historien er bordet LÖVBACKEN, som i tillegg til å være stilrent og klassisk bærer på en viktig del av IKEAs historie.

­– Ideen om flatpakking oppsto da IKEA-medarbeideren Gillis Lundgren spontant bestemte seg for å ta bena av bordet for å få det til å passe i den lille bilen sin. LÖVBACKEN ble til i kjølvannet av Lundgrens spontane og praktiske handling, sier Korperud Johnsen

Gilis Lundgren skulle senere designe bokhyllen BILLY. Bordet LÖVBACKEN representerer derfor mye i IKEA sin 75-årige historie. 

Tro på klassisk renessanse

Lenestolen EKENÄSET ble lansert i 1957 under navnet ESBJERG. Den var inspirert av dansk design, og var lenge et svært populært møbel. Korperud Johnsen synes det er spennende å få være med på relanseringen av et slikt klassisk IKEA-møbel som nesten var ute av folks bevissthet – og så igjen finner en plass i de tusen hjem.

­– Dette er et ikonisk møbel fra IKEA som passer godt inn i tidsånden. Det som er spesielt spennende med møbler som EKENÄSET som nær sagt er hentet fra en annen tid, er jo hvorfor vi liker dem. Er det linjene, materialvalg eller rett og slett at møbelet minner oss om noe som har vært? Jeg føler meg helt sikker på at nordmenn kommer til å sette pris på og, ikke minst, la seg inspirere av kolleksjonen når de stikker innom ett av varehusene eller IKEA på nett, sier Korperud Johnsen som presiserer at det kun vil være mulig å kjøpe GRATULERA i varehusene.

Av andre møbler vi får et gjensyn med er stolen GANGET, lampen KNASJÖ, teppet SKOVEN og skålen VÄLLFYLLD. 

 

For ytterligere informasjon
Stine Odland, senior kommunikasjonsrådgiver IKEA Norge, tlf. 414 40 884 eller
e-post stine.odland@ikea.com

IKEAs pressevakt, tlf. 994 84 950 eller pressesenter@ikea.com

Om IKEA:

  • IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at flest mulig har råd til dem.
  • Det er i dag 419 IKEA-varehus i 50 land verden over. 365 av disse, inkludert de norske, er drevet av IKEA-gruppen, resten av andre franchisetakere.
  • I Norge har IKEA syv varehus; i Oslo, Asker, Bergen, Stavanger, Trondheim, Lillesand og Ringsaker.
  • Det er også tre IKEA Service & pick-up points i Norge, i Tromsø, Ålesund og på Skøyen i Oslo.
  • Litt over 3000 medarbeidere jobber i de norske varehusene.

 

Bilder

GRATULERA. IKEA fyller 75 år med vintagekolleksjon. FOTO: IKEA
GRATULERA. IKEA fyller 75 år med vintagekolleksjon. FOTO: IKEA
Last ned bilde
BJURÄN. FOTO: IKEA
BJURÄN. FOTO: IKEA
Last ned bilde
BJURÄN. FOTO: IKEA
BJURÄN. FOTO: IKEA
Last ned bilde
EKENÄSET og KNÄSJÖ. FOTO: IKEA
EKENÄSET og KNÄSJÖ. FOTO: IKEA
Last ned bilde
EKENÄSET. FOTO: IKEA
EKENÄSET. FOTO: IKEA
Last ned bilde
GAGNET. FOTO: IKEA
GAGNET. FOTO: IKEA
Last ned bilde
KNÄSJÖ. FOTO: IKEA
KNÄSJÖ. FOTO: IKEA
Last ned bilde
LÖVBACKEN. FOTO: IKEA
LÖVBACKEN. FOTO: IKEA
Last ned bilde
LÖVBACKEN. FOTO: IKEA
LÖVBACKEN. FOTO: IKEA
Last ned bilde

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 419 IKEA-varehus i 50 land i verden. 365 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av INGKA-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 783 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,1 milliarder ganger.

I Norge har IKEA syv varehus; ett i Oslo, ett i Asker, ett i Bergen, ett i Stavanger, ett i Trondheim, ett i Lillesand og ett på Ringsaker. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

IKEA tilbakekaller SÖTSAK SKUMTOPP, skumboller med sjokolade, 180 g, grunnet uklar innholdsfortegnelse av allergenet melk i listen over ingredienser12.3.2019 11:59:18 CETPressemelding

IKEA tilbakekaller SÖTSAK SKUMTOPP, skumboller med sjokolade, 180 g, grunnet uklar innholdsfortegnelse av allergenet melk i listen over ingredienser. Matsikkerhet har topp prioritet hos IKEA og vi ønsker å gjøre kundene våre oppmerksomme på at SÖTSAK SKUMTOPP med best før-dato mellom 2019-03-12 og 2019-04-18 er berørt av denne tilbakekallingen. Kunder som er allergiske eller intolerante mot melk eller melkeprodukter, er rådet til å levere tilbake SÖTSAK SKUMTOPP på sitt lokale IKEA-varehus, hvor de vil få refundert hele beløpet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom