TV 2

Dette blir Helene Olafsens første programlederjobb i TV 2

Del

Søndag 3. juni skal Håndballjentene måle krefter mot tidligere landslagsstjerner i en stjernespekket veldedighetssending kalt «Håndballjentene gir tilbake». Sendingen skal ledes av programlederne Helene Olafsen og Anders Hoff.

Anders Hoff, Thorir Hergeirsson og Helene Olafsen. Foto: Espen Solli/TV 2
Anders Hoff, Thorir Hergeirsson og Helene Olafsen. Foto: Espen Solli/TV 2

Håndballkampen sendes i samarbeid med Plan International Norge i Boligmappa Arena i Larvik, der kjente og kjære profiler skal sette fokus på barns rettigheter og betydningen av å jobbe langsiktig for å skape trygge lokalsamfunn for barn i utviklingsland. Målet med sendingen er å skaffe flere Planfaddere. 

Programlederdebutant i TV 2

Dette blir Helene Olafsens første programlederjobb i TV 2, før hun i høst blir ny Senkveld-programleder sammen med Stian Blipp. Hun gleder seg stort til å debutere som TV 2-programleder, for det hun mener er årets viktigste håndballkamp.

- Jeg er med i mange spennende planleggingsfaser i TV 2 for tiden, men jeg kjenner at det skal bli veldig gøy med «match day», bokstavelig talt! Det er stas å få lede en viktig sending som dette, og jeg er veldig glad for å gjøre det sammen med Anders, sier hun.

Landslaget skal som vanlig ledes av Thorir Hergeirsson, mens All Stars-laget ledes av Marit Breivik. Breivik gjør med dette et minicomeback som trener med spillere hun har jobbet tett med i mange år som landslagstrener, blant andre Karoline Dyhre Breivang, Heidi Tjugum og Trine Haltvik. Både Breivik og Hergeirsson ser fram til å lede sine respektive lag i den spesielle kampen, og ifølge Hergeirsson var ikke Håndballjentene vanskelige å be da ideen om en slik kamp ble lansert. 

- Vi er opptatt av samfunnsengasjement, og tente på ideen om å delta på veldedighetskampen for å bidra til å gjøre verden litt bedre for noen flere, sier Hergeirsson.

Kjendiser på håndballbanen

Og det er ikke bare «egne» håndballjenter Hergeirsson skal lede i den viktige kampen. For å utjevne nivåforskjellen mellom landslaget og All Stars-laget vil det nemlig underveis i kampen gjøres flere kjendisbytter på landslaget, der kjente navn fra kultur, media og idrett skal få bryne seg på håndballbanen. Blant kjendisene TV-seerne får se i aksjon er «Skam»-stjerne Iman Meskini, snowboardutøver Silje Norendal, tidligere «Idol»-vinner Jorunn Stiansen og komikerne Lisa Tønne og Cecilie Steinmann Neess. Sistnevnte har planen klar for hvordan hun skal stoppe Karo og resten av All Stars-laget:

- Jeg vokste opp på Hauketo der vi spilte håndball i Buffalo-sko, så noen hemmelige triks har jeg nok i ermet, sier Cess.  

Sterkt møte med foreldreløs søskenflokk

Også Solveig Kloppen børster støv av gamle håndballferdigheter med gjesteopptreden på kjendisbenken til landslaget. Programlederen besøkte nylig Uganda sammen med Plan, der hun fikk et sterkt møte med en foreldreløs søskenflokk på fire.  

- Jeg har sett på nært hold hvor god hjelp Plan gir. Hvis jeg kan bidra til å hjelpe ett barn er det verdt det, sier Kloppen. 

Hun satser på å spille ving på landslaget, og gleder seg til å kjenne på lagfølelsen igjen. 

- Jeg spilte håndball fra jeg var ti til jeg var 20, lenger enn talentet skulle tilsi. Jeg var håndballens svar på Øyvind Leonardsen, best uten ball. Men jeg var veldig treningsvillig, sier hun. 

- Årets viktigste kamp

Markedssjef i Plan International Norge, Espen Kristiansen, er sikker på at dette både blir en severdig og ikke minst viktig kamp. 

- Alle barn fortjener noen som heier på seg! Dette blir årets viktigste kamp, der vi skal heie på våre favorittspillere – og på barna som ikke har de samme mulighetene som våre egne barn. Det er fantastisk at så mange håndballspillere og folkekjære profiler gir av seg selv for å bidra til Plan i denne unike sendingen, sier Kristiansen. 

«Håndballjentene gir tilbake» sendes på TV 2 søndag 3. juni kl. 19.30.

Kontaktperson i Plan:

Andreas Gjone

andreas.gjone@plan-norge.no

+ 47 926 27 950

Kontaktperson i Norges Håndballforbund:

Monika Teigen Helganger

+ 47 952 42 495

Kontakter

Bilder

Anders Hoff, Thorir Hergeirsson og Helene Olafsen. Foto: Espen Solli/TV 2
Anders Hoff, Thorir Hergeirsson og Helene Olafsen. Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
Programlederne Helene Olafsen og Anders Hoff. Foto: Espen Solli/ TV 2
Programlederne Helene Olafsen og Anders Hoff. Foto: Espen Solli/ TV 2
Last ned bilde
Anders Hoff, Heidi Løke, Thorir Hergeirsson, Katrine Lunde og Helene Olafsen. Foto: Espen Solli/TV 2
Anders Hoff, Heidi Løke, Thorir Hergeirsson, Katrine Lunde og Helene Olafsen. Foto: Espen Solli/TV 2
Last ned bilde
Thorir Hergeirsson og Marit Breivik. Foto: Yina Chan
Thorir Hergeirsson og Marit Breivik. Foto: Yina Chan
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom