Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet fyller 30 år - 1.oktober 2016

Del

Lørdag 1. oktober 2016 feirer Barnekunstmuseet i Oslo 30 års-jubileum og inviterer til bursdag med bla. trylleshow, ansiktsmaling, ballongklovn, hoppeslott, live musikk og kake! Det Internasjonale Barnekunstmuseet på Frøen i Oslo er livsverket etter filmkunstneren Rafael Goldin (1920-1994) og lege Alla Goldin (1938-2007). Barnekunstmuseets 3 grunnleggende funksjoner er: - å samle, bevare og formidle kunst laget av barn og unge i alderen 2-18 år. Videre er FNs barnekonvensjon viktige ledetråder for museet som både bidrar og aktualiserer til engasjement og debatt av betydning. Vi ser på barn og unges kunst som en levende del av folkekunsten og en viktig del av vår felles kulturelle arv. Museets samling fra mer enn 180 gjennom 30 år er internasjonal, og har både en geografisk og historisk bredde og er i stor grad tematisert rundt barns opplevelser av universielle temaer og områder som f. ekspl. humanitært arbeid, miljø, fornuftens økologi, natur, fremtid, drømmer, energi, sorg, kjærlighe

Program Lørdag 1.oktober:

kl. 11.00 - 16.00 Åpen dag med gratis adgang for publikum.Kryssord og oppgaveløype: Kom innom og bli kjent med vårt museum og hils på vår nye museumsstab. Delta i en spennende oppdagelsesferd i museet og vinn premie. Aktivitetsark deles ut i resepsjonen. kl. 11.00 - 15.00 Ansiktsmaling, ballongklovn og hoppeslott

kl. 13.00 - 13.40. Offisiell markering. Velkomst og intro ved direktør Angela Goldin. Musikk ved - Daniel Goldin (16 år) - fiolin (elev av Prof. Isaac Schuldman) - Zakarias Nikolai Meyer Øverli (16 år) - altosax (elev ved Edvard Munch vg skole) - og mini-konsert med Artist, Margaret Berger - vinner av den norske Melodi Grand Prix-finalen (2013) - kl. 14.00-14.30 Trylleshow - Gratis adgang, live musikk, underholdning, kake og forfriskninger.

- Orienterer man seg litt rundt hva som tilbys av kunst, historie og kultur i de fleste land er det interessant å merke seg at samtlige kunstinstitusjoner og samlinger med materialer fra fortid og nåtid primært inneholder utelukkende det som er skapt av voksne. Men, uten tvil starter den kreative prosessen tidlig i livet og Barnekunstmuseet er derfor et helt spesielt og nødvendig museum for befolkningsgruppen 2-18 år. Barn og unge lever i nåtiden og det er den målgruppen museet synes er viktig å ta på alvor! Formidling av kunnskap, samt fremme forståelse for barn og unges egen kunst og kultur fra alle verdensdeler er med andre ord hovedmålsettingen for Det Internasjonale Barnekunstmuseet ,sier museets direktør Angela Goldin. 

Barnekunstmuseets målgruppe: Museets besøkende er både barn og unge herunder barnehager, skoler, universitet, høgskoler, tilreisende familier, Oslo-publikum, tilreisende turister og mange internasjonale besøkende. Museets faste brukere tilhører også en andel ikke-vestlige innvandrere med ulik kultur- bakgrunn, blant annet asylsøkere, ikke- nasjonale minoriteter, flyktninger – og kvinner og menn av annen etnisk opprinnelse.

Presse, utland: NEW YORK TIMES 1991: "Det finnes mange museer for barn, men Oslo har et museum av barn. Et spesielt museum for denne befolkningsgruppen 2-18 år er nødvendig fordi samtlige kunstinstitusjoner og samlinger med materialer fra fortid og nåtid inneholder ting utelukkende skapt av voksne. SCANORAMA 1992: Visjoner av unge mestere! Kraften, mangfoldet og kvaliteten på arbeidene er tankevekkende for dem som ser. SMITHSONIAN MAGAZINE omtalte Barnekunstmuseet allerede i 1990 som “ THE LOUVRE OF CHILDREN’S ART”. Utdrag fra samlingen kan oppleves via The Google Cultural Institute der museet er inkludert som kun ett av 4 museer i Norge og er partnere. Barnekunstmuseets samling kan også utforskes via ARTstor, et av verdens største digitale bibliotek-database som tilbyr tilgang til mer enn 1,8 million bilder innen kunst, kunstfag, design, arkitektur, samfunns –og naturvitenskaps dokumentasjon fra ulike private og offentlige samlinger. 
---------------------

Kontaktperson; 
Direktør Angela Goldin; post@barnekunst.no
Tel. 22691777 - 90918247

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Daniel Goldin (16), barnebarn av Barnekunstmuseets grunnleggere Rafael og Alla Goldin
Daniel Goldin (16), barnebarn av Barnekunstmuseets grunnleggere Rafael og Alla Goldin
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Lille Frøens vei 4
0371 OSLO

22 69 17 77http://www.barnekunst.no

* Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo ble grunnlagt i 1986, og forvalter en samling fra over 180 land laget av barn og unge opptil 18 år. Museet samler, bevarer, formidler og forsker på kulturelle ytringer av barn og unge. – Museet ble etablert i 1986 av Stiftelsen Barnas, Historie, Kunst og Kultur. Filmkunstner Rafael Goldin (1920-1994) og hans kone, lege Alla Goldin (1938-2007) står bak museets idé og unike samling.

Følg saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Mars-Mai: «Fremtidens by og det grønne skifte» Barnekunstmuseet stiller ut i Kunstpassasjen, Jernbanetorget i samarbeid med Sporveien Oslo AS27.3.2017 10:02Pressemelding

Barnekunstmuseet stiller ut i Kunstpassasjen ved t-banestasjonen på Jernbanetorget i Oslo i samarbeid med Sporveien Oslo AS. For 3de gang vises internasjonal barnekunst i Kunstpassasjen ved Jernbanetorget som ligger under bakken i gangveien mellom øst- og vestgående plattform ved Oslo S. Kunstpassasjen er en sentral arena der byens ukjente kunstnere får vise sine arbeider som daglig passeres av 40 000 reisende. Gjennom året har det vært utstillinger i kunstpassasjen av både fotokunstnere og malere.

16.3.: Offisiell åpning av utstillingen «Jeg vil bli president» – sørsudanesiske barnetegninger fra Kiryandongo flyktningleir i Uganda.13.3.2017 08:00Pressemelding

Fra den 16 mars presenterer Barnekunstmuseet en utstilling med tegninger og budskap av barn og unge fra Sør-Sudan bosatt i flyktningleiren Kiryandongo i Bweyale, Uganda. Uganda er blant landene i verden som huser flest flyktninger og nødorganisjoner jobber døgnet rundt for å ta imot tusener som flykter fra kampene i nabolandet Sør-Sudan. Utstillingen inneholder også en serie fotografier av barna i flyktningerleiren og deres omgivelser. Materiale er innsamlet av KFUK-KFUM-speiderne som gjennom sin bistandsorganisasjon KFUK-KFUM-Global samarbeider med den lokale organisasjonen YWCA Sør Sudan.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit åpner utstillingen «Hvis jeg måtte flykte..» i Oslo Rådhus tirsdag den 13. desember.13.12.2016 07:30Pressemelding

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom UNICEF Norge, Det Internasjonale Barnekunstmuseet og Aftenposten Junior, som i høst inviterte alle landets 5.-7.klassinger til å delta i en stor tegne- og skrivekonkurranse med utgangspunkt i UNICEF Norges undervisningsopplegg «Barn på flukt». Oppgaven lød: Tegn og fortell «hva ville vært viktigst for deg å ta med/hva ville du savne mest hvis du måtte flykte hjemmefra» og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit møter vinnerne av tegne- og skrivekonkurransen «Hvis jeg måtte flykte..»

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom