Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet åpner Pop-up galleri i den nye terminalen Pir Nord på Oslo Lufthavn.

Del

Pop-up galleriet er et utvidet samarbeid og en ‘joint venture mellom Barnekunstmuseet i Oslo og Avinor Oslo Lufthavn som markerer flyplassens videre satsing på gode passasjeropplevelser og inkludering av varierte reisetilbud.

Galleriet presenterer arbeider laget av barn og unge mellom 4-17 år fra hele verden og kan besøkes av reisende og turister med avganger -og ankomst i den nye terminalen for innland. I tillegg har museet visningsted av barnekunst i storformat ved avreise/ankomst Non-Schengen-område og langs passasjen ut mot Pir Syd vis a vis gate A12.

Passasjeropplevelse til nye høyder
Avinor har som et viktig mål å løfte fokus på gode passasjeropplevelser og på sikt realisere sin ambisjon om å bli Europas beste lufthavn. Barnekunstgalleriet som er mobilt er midlertidig plassert mellom gate C5-C7 i Pir Nord og kan i sommerperioden besøkes av alle reisende og turister med avganger -og ankomst ved innland.

Aktiviteter for barn og unge
Ifm. Kristi Himmelfart uke 21 arrangeres kunstverksted 24, 25 og 26.mai og pinse uke 22 (2. og 3. juni) kombineres kunstverksted med ansiktsmaling mellom kl 12.00-16.00.

- I Avinor er vi opptatt av at gode reiseopplevelser skal få stor plass på flyplassene våre. Dette galleriet gir oss en fin anledning til å vise frem norsk barnekunst og skaperkraft til reisende fra hele Norge og verden og vi er en stolt samarbeidspartner med Barnekunstmuseet, sier kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn Joachim Westher Andersen


– Vi gleder oss over denne fantastiske muligheten og håper barnas kunst kan senke terskelen for publikum til å sette pris på og oppdage barnas egen kulturarv. Samtidig er det veldig innovativt at Avinor Oslo Lufthavn inkluderer nye møteplasser med kunst i fokus for reisende og spesielt barnefamilier, inkludert de mange barna som reiser alene, sier museets direktør Angela Goldin

Museets langsiktige mål er å spre respekt og forståelse for verdien av barnas egen historie, kunst og kultur og skape bevissthet og begeistring rundt barns kulturelle ytringer og kulturarv.


- Kontaktperson

For Avinor, Joachim Westher Andersen Kommunikasjonssjef, jwa@avinor.no
Mobil 41 00 44 55

For Barnekunstmuseet, Angela Goldin, direktør, post@barnekunst.no

Mobil: 90 91 82 47 - 22691777

Bilder

Last ned bilde
"Jeg som voksen løper" (8) Frankrike
"Jeg som voksen løper" (8) Frankrike
Last ned bilde
"Fremtiden" Didrik G (11) Norge
"Fremtiden" Didrik G (11) Norge
Last ned bilde
"På flyplassen" (12) India
"På flyplassen" (12) India
Last ned bilde
"Drage" (8) Malaysia
"Drage" (8) Malaysia
Last ned bilde
Kart.Barnekunst.Pop-up.OSL
Kart.Barnekunst.Pop-up.OSL
Last ned bilde
"Under vann" (11) Indonesia
"Under vann" (11) Indonesia
Last ned bilde
"Jeg liker fly" (11) Thailand
"Jeg liker fly" (11) Thailand
Last ned bilde

Om Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Lille Frøens vei 4
0371 OSLO

22 69 17 77http://www.barnekunst.no

Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo er anerkjent både i Norge og Internasjonalt som en unik samler av barnekunst fra hele verden. Museets unike samling inneholder i dag over 200 000 kunstverk fra mer enn 185 land og utgjør en grunnleggende historisk verdi som gir innblikk i barnas syn på, og opplevelse av, verden, hvor et av museets målsetning og samfunnsmandat er å belyse barns rettigheter. Museet er samtidig en av svært få aktører på verdensbasis som forvalter denne marginaliserte delen av vår felles kulturelle verdensarv, siden kunstinstitusjoner og samlinger med materialer fra fortid og nåtid primært inneholder ting utelukkende skapt av voksne.

Hjemmeside; www.barnekunst.no

Følg saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Utstillingen; Livet i Ukraina sett med barns øyne!6.11.2017 08:00Pressemelding

Det heter seg at bilder sier mer enn tusen ord og at bilder og tegninger kan formidle mening og vekke følelser på en ganske annen måte enn det skrevne eller talte ord.Fra november presenterer Barnekunstmuseet et utdrag av bilder, stiler og tegninger om hvordan ukrainske barn har opplevd hendelsene som har preget samfunnet de bor i de siste årene. Hva er deres forståelse av alle de sterke inntrykkene de må forholde seg til, gjennom media, familie, venner og egne erfaringer? – Og hvordan forestiller de seg fremtiden? For å få svar på disse spørsmålene, tok Maidan Norway (2014) initiativ til en stilkonkurranse for ukrainske barn og unge, i samarbeid med et institutt ved det polytekniske universitetet i Lviv. Nærmere 2000 barn sendte inn sine tekster, dikt og tegninger (totalt over 6000 bidrag).

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom