Utleiemegleren

Det har vært høy aktivitet i utleiemarkedet i Stavanger, og det er nå langt færre ledige utleieboliger tilgjengelig i markedet, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

Del

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9268,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,8%.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.713,- kroner, dette er en oppgang på 0,2% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,3%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.646,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,2%.

-Markedet er et typisk februar-marked. Folk er avventende, februar byr på vinterferie og andre prioriteringer. Vi opplever god respons på 2-roms leiligheter som går raskt. Snittprisen for en 2-roms i Oslo er 414,- kroner høyere enn på samme tid i fjor, det er vi godt fornøyde med. De fleste som søker bolig nå er ute etter bolig i april-mai, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

Bergen:

For en 2-roms kostet det i snitt 10.730,- kroner, dette er en nedgang på 18,8% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,6%.

En 3-roms leilighet i Bergen kostet nå i snitt 13.114,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,1%.

-Leiemarkedet i Bergen tatt seg litt opp på nyåret, etter en rolig periode før jul. Vi opplever økt respons på annonsene våre og vi leide ut 48 % flere boliger i januar 2019, sammenlignet med desember 2018.

Den økte aktiviteten i markedet har resultert i at antall boliger til leie har gått noe ned. Per i dag er det 924 annonser for boliger til leie i Bergen på finn mot 1032 for en måned siden, en nedgang på ca. 10,5 %, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger:

Det kostet i gjennomsnitt 8571,- kroner å leie en 2-roms i Stavanger. Sammenlignet med forrige måned, er dette en nedgang på 12,8%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 6,8%.

En 3-roms kostet i snitt 11.500,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 4,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 10,9%.

- Antall ledige boliger på Finn.no for Stavanger teller nå kun 401 boliger som er det laveste antallet siden 2014. Starten på året har vært preget av høy aktivitet og mange inngåtte kontrakter. Flere av disse er med oppstart litt fram i tid slik at disse ikke vil gjøre seg gjeldende i statistikken før de neste månedene.

For 2-roms ligger leieprisene i januar på 8571,- som er 9 % lavere enn snittet for 2018. For 3- roms ligger leieprisene i januar på 11.500,- som er 6,3 % lavere enn snittet for 2018. Til tross for høy aktivitet har leieprisene vist en svak utvikling i januar, men vi tror dette bildet vil endre seg i løpet av de neste månedene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 9708,- kroner, som er en nedgang på 11,6% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 1,5%.

For en 3-roms var snittleien 12.340,- kroner, dette er en nedgang på 5,9% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 11,6%.

- Fortsatt mange utleieboliger på markedet til å være i lavsesong. Godt utvalg av leieboliger gjør at interessentene er mer kresne. Som alltid er beliggenhet viktig, sentrale og moderne boliger leies ut til gode priser. Mindre sentrale og umoderne boliger er desto vanskeligere å finne leietaker til, og må ofte gå vesentlig ned i pris, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.

 

Romerike:

I snitt kostet det 10.192,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 2,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,1%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.499,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,6%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,2%.

-Leieprisene for 2 og-3 roms 2018 holdt seg veldig stabilt i 2018. Tendensen i markedet i januar er at prisene har sunket noe. Det er en trend vi har merket i noen områder de siste månedene. Hovedsakelig gjelder det på Jessheim, ettersom det er bygget veldig mye der de siste årene.

Jeg tror prisene vil holde seg stabile fremover og jeg spår en nullvekst i 2019. Det er fortsatt rekordmange boliger til leie på Finn.no og jeg tror ikke det kommer til å endre seg fremover da det ferdigstilles mange nye boligprosjekter også de neste månedene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 11.691,- kroner for en 2-roms, som er en oppgang på 1,1% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 13,8%.

For en 3-roms kostet det i snitt 14.749,- kroner for en 3-roms. Dette er en nedgang på 1,7% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en oppgang på 8,6%.

- I Asker og Bærum startet det nye året med noe lavere etterspørsel fra leietakere enn forventet. Sammenlignet med samme periode i fjor, ser vi at tilbudet av boliger til leie var likt, men at det var færre interessenter på visninger og at færre boliger ble leid ut. Et prissensitivt marked der leietakerne har mye å velge mellom er nok grunnen, da vi opplever at leietakerne tar seg god tid i jakten på den rette boligen. Starten på februar har vært mer positiv for utleierne, så med all sannsynlighet er det kun korte og naturlige svingninger i et ellers så stabilt marked. Og nettopp stabilitet over så lang tid er nok grunnen til at det fortsatt er pågang fra de som ønsker å investere i en sekundærbolig. Forskjellige parametere ligger til grunn og avkastningen er som oftest ikke det den var for noen år tilbake, men utleie av bolig anses fortsatt som en meget trygg måte å plassere penger på, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen.

Drammen:

Det kostet i gjennomsnitt 10.000,- kroner å leie en 2-roms. Sammenlignet med forrige måned, er dette en oppgang på 3%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,2%.

En 3-roms kostet i snitt 12.000,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 5,3%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 3,9%.

-Leieprisene har vært stabile i januar, men det har vært begrenset med nye utleide boliger i denne perioden. Etter en rolig periode på slutten av fjoråret var det forventet at markedet skulle ta seg noe opp igjen i januar. Noe som det ofte gjør. I stedet fortsatte den rolige perioden med lite folk også på visning i begynnelsen av januar. Det var rekordmange boliger for leie på finn.no i Drammen, med over 200 boliger til leie. Interessen tok seg etter hvert opp i slutten av måneden med flere på visning og flere boliger som ble leid ut, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

90866381

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har ca.12.000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker, Østfold, samt fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren PRO er en egen avdeling som tilbyr tjenester til eiendomsbesittere som har flere enn 10 utleieboliger. For mer informasjon, se www.utleiemegleren.no

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Utleiemegleren åpner kontor i Østfold2.4.2019 11:56:00 CESTPressemelding

Vi har leid ut boliger i Østfold fra våre Oslo kontorer i flere år og ser at behovet i Østfold er stort. Utleiemegleren åpner derfor et kontor i Moss som vil levere våre tjenester i hele Østfold regionen fremover. Utleiemegleren leier ut og forvalter ca.12.000 boliger i dag gjennom våre kontorer i Oslo, Lysaker, Drammen, Lillestrøm, Trondheim, Bergen og Stavanger. Gjennom å starte opp kontor i Østfold kommer vi enda nærmere lokalmiljøet og forventer god vekst i Østfold markedet i årene fremover, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Lokal tilhørighet Nå har Utleiemegleren åpnet dørene til det nyoppussede lokalet på Jeløya, og Helge Hanch-Hansen har returnert til sine barndomstrakter. Hanch-Hansen, som allerede har lang fartstid i Utleiemegleren, er daglig leder for kontoret i Moss. Tidligere har han jobbet 2 år som salgsmegler i Moss, og deretter ved Utleiemegleren siden 2005. - Ettersom jeg er fra Moss og har jobbet en god stund i markedet allerede, er j

Leieprisene øker i Oslo, sammenlignet med forrige måned og mot samme periode i fjor, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.13.3.2019 08:00:00 CETPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9550,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 2,2% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,3%. For en 2-roms kostet det i snitt 12.732,- kroner, dette er en nedgang på 0,9% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,1%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.801,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 0,8%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,1%. -Boliger blir leid ut til gode priser og februar har vært en overraskende bra måned. Det er god respons på alle typer boliger; alt fra 1-4 roms og spesielt eneboliger. Nå som vinterferien er over forventer vi høyere aktivitet på ledige boliger frem til påske og vi har mange nye oppdrag på vei inn som gjør de neste månedene spennende, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck. Berge

Til tross for en rolig førjulstid i leiemarkedet, opplever vi prisoppgang i Oslo, Asker og Bærum, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.12.12.2018 07:00:00 CETPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9399,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,4%. For en 2-roms kostet det i snitt 12.574,- kroner, dette er en nedgang på 1,7% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,1%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.812,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1,8%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,9%. - Det tar tid å leie ut om dagen og leietaker har mye å velge i. Vi opplever likevel at det er et godt marked i en vanligvis stille og rolig tid. Det er størst kamp om 2-roms leiligheter. Det er mange nye oppdrag på vei inn og vi forventer å ha mye spennende boliger til utleie fremover, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck. Stavanger: Det kostet i gjennomsnitt 9157,- kroner å le

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom