Utleiemegleren

Det er høy aktivitet i leiemarkedet, og studentene har startet jakten etter attraktive leiligheter med sentral beliggenhet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Del

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9191,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,9% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 3,4%.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.260,- kroner, dette er en oppgang på 1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,5%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.843,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,6%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,4%.

-Vi har god respons på alle våre ledige objekter. Vi ser at det er høysesong for større boliger. Eneboliger og 3-4 roms leiligheter er det kamp om. Det har vært godt oppmøte på visninger og de fleste som henvender seg ønsker å leie den aktuelle boligen. Vi ser frem til en hektisk fellesferie og regner med stor pågang på boligene våre, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

- Det er full fart i leiemarkedet, og vi venter stort trykk i hele sommer. Boliger med riktig pris samler mange interessenter på visning. Det er enklere å skaffe seg utleiebolig så lenge du er villig til å bo litt utenfor bykjernen. Er du på jakt etter drømmeboligen må du skille deg ut og vise interesse på visning, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Bergen:

Det kostet i gjennomsnitt 11.168,- kroner å leie en 2-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned, er dette en oppgang på 6%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,2%.

Det kostet i gjennomsnitt 13.579- kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 4,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,8%.

-Nå er høysesongen på leiemarkedet her og vi opplever jevnt over god respons på de fleste annonsene vi legger ut. Det har vært en økning på annonserte boliger på ca. 9,5 % siden begynnelsen av mai og en økning på hele 16,2 % siden utgangen av juni i fjor.

Normalt veier den økte etterspørselen etter leieboliger om sommeren opp og vel så det for økningen på tilbudssiden. Antallet boliger til leie holder seg stabilt sammenlignet med for en måned siden, dette tyder på at markedet også i år tar bra unna det økte utbudet av leieboliger i denne perioden.

All erfaring tilsier at det blir høy temperatur på leiemarkedet i Bergen også de kommende 2-3 månedene. Den mest hektiske tiden pleier å være fra rundt midten av juli og frem til begynnelsen av september. I midten av juli får studentene vite hvilket studium de kommer inn på, noe som pleier å markere startskuddet for de aller mest hektiske ukene på leiemarkedet. Hvis man skal leie bolig i Bergen fra høsten av, vil det absolutt være en god ide å begynne se seg om etter noe nå før det blir enda flere om beinet.

Vi opplever jevnt over bra etterspørsel etter de fleste boligtyper, bortsett fra for boliger i de høyeste prisklassene. Der er det mindre interesse for tiden. Som alltid er det mest respons på annonser for sentralt beliggende 2- og 3-roms leiligheter, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Stavanger:

Det kostet i gjennomsnitt 9662,- kroner å leie en 2-roms i Stavanger. Sammenlignet med forrige måned, er dette en oppgang på 1,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,9%.

En 3-roms kostet i snitt 12.045,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 4,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,2%.

-Det er fortsatt rift om eneboliger med høy standard i de populære områdene og vi har oppnådd meget gode priser i dette segmentet. Generelt kan vi si at det er flere potensielle leietakere på visning på de fleste objekter, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.711,- kroner, som er en oppgang på 0,1% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,9%.

For en 3-roms var snittleien 12.668,- kroner, dette er en oppgang på 3,6% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 8,3%.

- Til tross for høysesong i Trondheim preges markedet av mange boliger til leie.

Best pris får man for 2-roms leiligheter, sentralt med god standard. Her er etterspørselen god. Prisene på 3-roms har gått noe ned, en del av årsaken er at det er mange flere små 3-roms på markedet. Vi leier ut 3-roms helt ned i 43 kvm.

Det er essensielt for å få leid ut denne sommeren, at man priser riktig. Ligger boligen ut i markedet med litt for høy pris, får man ikke leid ut, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.

Romerike:

I snitt kostet det 10.537,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 0,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,3%.

 En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.566,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 7,8%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 3,2%.

-Nedgangen i prisene på 3-roms skyldes at vi har leid ut flere leiligheter på øvre Romerike, som har en lavere leiepris enn for eksempel Jessheim, Lillestrøm og Strømmen, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 10.247,- kroner for en 2-roms, som er en nedgang på 5,3% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 8,1%.

For en 3-roms kostet det i snitt 13.812,- kroner for en 3-roms. Dette er en oppgang på 0,8% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en nedgang på 2,6%.

- I Asker og Bærum fortsatte den gode trenden fra mai, med generelt god respons og mange leietakere på visningene. Spesielt har vi merket stor respons på de nyere leilighetene. De siste månedene har det blitt et betydelig større tilbud av nyoppførte leiligheter til leie rundt omkring i Bærum og i Asker, og dette er meget attraktive objekter for leietakerne. Det er også stabil pågang for å leie eneboliger, rekkehus og de større leilighetene. Nå går vi inn i den store feriemåneden, men mange må benytte de neste ukene til boligjakt. Med en såpass høy aktivitet i leiemarkedet tror vi på gode og stabile måneder også videre utover sommeren og høsten, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen.

Drammen:

Det kostet i gjennomsnitt 8840,- kroner å leie en 2-roms. Sammenlignet med forrige måned, er dette en nedgang på 14,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 7,1%.

I snitt kostet det 12.786,- kroner å leie en 3-roms leilighet i Drammen. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 11,3%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,1%.

- I Drammen i juni viser statistikken sprikende leiepriser. For 2-roms har gjennomsnittlige leiepriser vært kr 8.840,- som er en nedgang fra i fjor med 7,1%. Mye av årsaken til dette er nok at det ble leid ut en del mindre boliger som har lavere leiepris.

Det er få boliger hvor det er mange på visning, men det er interessenter på de aller fleste utleieboligene. Tilbudet av boliger til leie har vært stabilt og antall boliger på finn.no har vært ganske uforandret i forhold til forrige måned, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Du finner masse stoff om utleie på www.utleiemegleren.no og fersk prisstatistikk på http://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk

For kommentarer eller tilgang til statistikken, vennlig kontakt Administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal, vibecke.lyse.augdal@utleiemegleren.no Mobil: 90 86 63 81.

For lokale saker, henvendelse til:

Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Pro (storkunder), mobil 40 85 22 74

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64

Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31

Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29

Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81

Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35

Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38

Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42

Daglig leder Siri Anne Bernum-Halck Utleiemegleren Majorstuen, mobil 47 93 10 03

Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02

Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

02437

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har over 10.000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 150 ansatte.

 

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Det har vært høy aktivitet i utleiemarkedet i Stavanger, og det er nå langt færre ledige utleieboliger tilgjengelig i markedet, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.13.2.2019 08:00:00Pressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9268,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,8%. For en 2-roms kostet det i snitt 12.713,- kroner, dette er en oppgang på 0,2% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,3%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.646,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,2%. -Markedet er et typisk februar-marked. Folk er avventende, februar byr på vinterferie og andre prioriteringer. Vi opplever god respons på 2-roms leiligheter som går raskt. Snittprisen for en 2-roms i Oslo er 414,- kroner høyere enn på samme tid i fjor, det er vi godt fornøyde med. De fleste som søker bolig nå er ute etter bolig i april-mai, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck

Til tross for en rolig førjulstid i leiemarkedet, opplever vi prisoppgang i Oslo, Asker og Bærum, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.12.12.2018 07:00:00Pressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9399,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,4%. For en 2-roms kostet det i snitt 12.574,- kroner, dette er en nedgang på 1,7% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,1%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.812,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1,8%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,9%. - Det tar tid å leie ut om dagen og leietaker har mye å velge i. Vi opplever likevel at det er et godt marked i en vanligvis stille og rolig tid. Det er størst kamp om 2-roms leiligheter. Det er mange nye oppdrag på vei inn og vi forventer å ha mye spennende boliger til utleie fremover, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck. Stavanger: Det kostet i gjennomsnitt 9157,- kroner å le

Leiemarkedet vokser11.9.2018 09:16:57Pressemelding

Det har vært høy aktivitet i leiemarkedet, også i sommer. Vi registrerer at det i august 2018 var 10.164 annonserte utleieboliger på Finn.no. Dette er en økning på 14,5 % sammenlignet med tilsvarende måned i 2017. I samme periode har det vært en moderat vekst i leieprisene. Dette indikerer at det er flere som ønsker å leie bolig, samtidig som det er flere boliger som tilbys i markedet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom