Innovasjon Norge

Det er duket for årets Matstreif på Rådhusplassen

Del

Den 7. til 8. september er det duket for hele Norges matfestival, Matstreif på Rådhusplassen. Da samles over 200 lokale og regionale utstillere fra hele landet i Oslo og gir deg muligheten til å smake på Norge.

Matentusiaster fra hele Norge samles på Rådhusplassen denne helgen. Foto: Tom Hansen
Matentusiaster fra hele Norge samles på Rådhusplassen denne helgen. Foto: Tom Hansen

Matstreif har etablert seg som en av Norges største matfestivaler. Festivalen er et årlig arrangement og i år er det 14. året på rad at matentusiaster samles på Rådhusplassen.  Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet.

Økende interesse for lokalmat
- Matstreif er et fantastisk utstillingsvindu for det store mangfoldet av lokal mat og drikke som produseres over hele landet. Vi ser at omsetningen fortsatt øker, og vi er snart halvveis på veien til å nå målet om en lokalmat omsetning på 10 milliarder i 2025. Det er jeg veldig fornøyd med, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Godt over hundre tusen publikummere besøker Matstreif hvert år, der kan de møte, snakke og kjøpe mat fra lokale matprodusenter og utstillere fra hele landet. Ti lokale bryggerier gir årets publikum en smak av norsk drikkekultur.

- Vi gleder oss til å vise frem noe av all den spennende lokalproduserte maten og drikken som finnes rundt om i Norge. Vi ser en økende interesse for lokalprodusert mat både hos forbruker og jordbrukere. Dette er en spennende utvikling som vi gleder oss til å følge videre, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.

Siden 2010 har lokalmatsalget mer enn doblet seg, og det ble omsatt lokal mat og drikke for 4,9 milliarder kroner i 2017, viser tall gjort av Norstat og Mediacom Brandtracker for Matmerk 2017.

Smakebiter fra årets program:

Fredag 07. september

  • Kl. 12. 00 – Åpning av årets Matsreif, ved Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, ordfører Marianne Borgen og Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.
  • Utdeling av Spesialitetsmerket ved Matmerk
  • Kåring av årets beste birøkter 2018 ved Honningscentralen
  • Utdeling av Menys Matskatt-pris ved Vegard Kjuus, administrerende direktør i Meny
  • 14.00 NM i Honning
  • 17:00 NM Sjømatprodukter og NM i Sjømathandel. Premieutdeling ved fiskeriminister Harald Tom Nesvik

Lørdag 08. september

  • 11:30 Klara og pappa Mosk fra KuToppen i Dyreparken i Kristiansand underholder.
  • 12:00 Kåring av beste Matstreif-stand 2018
  • 14:00 Smak-tips fra Matstreif
  • 15:00 Det Norske Måltid - offentliggjøring av årets finalister

Aktiviteter for de minste på Barnas Matstreif

I tillegg blir det aktiviteter for de minste både fredag og lørdag. På Barnas Matstreif kan de minste lage sitt eget smør og bli kjent med biene, eller bli med på kokkekurs for barn med kokker fra Kulinarisk Institutt. Klara og Mosk fra KuToppen fra Dyreparken i Kristiansand underholder fra scenen lørdag.

All presse er velkommen til Matstreif. Ta gjerne kontakt med Mona Raa Ravndal for mer informasjon eller om det er behov for bilder. Pressebadges og mer informasjon fås ved henvendelse til informasjonsteltet på Matsreif.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Matentusiaster fra hele Norge samles på Rådhusplassen denne helgen. Foto: Tom Hansen
Matentusiaster fra hele Norge samles på Rådhusplassen denne helgen. Foto: Tom Hansen
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom