Kompetanse Norge

Det er aldri for sent å studere

Del

Søndag 15. april går fristen for å søke høyere utdanning ut. Den fristen kan åpne nye muligheter for mange.

Ill: Colourbox/Kompetanse Norge
Ill: Colourbox/Kompetanse Norge

– Det er ikke bare 18-åringen som skal søke utdanning for første gang som bør merke seg datoen 15. april, sier Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge.

– Arbeidslivet vårt endrer seg stadig raskere. Ingen av oss kan forvente å utføre de samme arbeidsoppgavene hele livet, og vi er alle avhengig av å utvikle kompetansen vår. Arbeidsplassen er vår viktigste læringsarena, men noen ganger kan det være nødvendig å vende tilbake til skolebenken, sier Lund.

Kompetanse Norges fem råd til deg som lurer på om du skal studere:

1. Undersøk hvilke studier som passer for deg

Kanskje kan du ta et studium på deltid samtidig som du jobber? Flere studier gir deg også mulighet til å delta via nettet, og bare delta på noen samlinger i løpet av studieløpet.

2. Finn ut hvordan du kan øke motivasjonen din

Dersom du ser verdien av å bygge ut kompetansen din er du allerede godt i gang med å ruste deg selv for studier. Hvilke muligheter mener du kan åpne seg for deg dersom du lykkes med studiene, og hvordan kan du bruke dette perspektivet til å motivere deg selv?

3. Undersøk hvordan du kan få hjelp i hverdagen

For å lykkes som student som voksen kan det være viktig å få hjelp av omgivelsene. Det kan dreie seg om alt fra tilrettelegging på arbeidsplassen til barnepass og støtte i familien. I hvilken grad er omgivelsene dine forberedt på at du blir student?

4. Oppdag verdien av karriereveiledning

Som student har du som regel tilgang på gratis veiledning på studiestedet. En karriereveileder kan hjelpe deg med å oppdage dine egne styrker, kompetanser og interesser, se mulighetene på arbeidsmarkedet og gjøre meningsfulle valg knyttet til utdanning og arbeid.

5. Søk økonomisk støtte

Det er stor forskjell mellom ulike studier og studiesteder på hvor mye du må betale i avgift og for pensumbøker. I tillegg til Lånekassen finnes det en rekke fond, stipender og legater som støtter utdanning. Er du for eksempel medlem av en fagforening finnes det som regel en stipendordning du kan søke på.

Nøkkelord

Kontakter

Kompetanse Norge-direktør Gina Lund, tlf.:992 30 946, gina.lund@kompetansenorge.no
Kommunikasjonssjef Espen Brynsrud, 906 06 406, espen.brynsrud@kompetansenorge.no

Bilder

Ill: Colourbox/Kompetanse Norge
Ill: Colourbox/Kompetanse Norge
Last ned bilde
Gina Lund. Kompetanse Norge
Gina Lund. Kompetanse Norge
Last ned bilde

Om Kompetanse Norge

Kompetanse Norge
Kompetanse Norge
Karl Johans gate 7
0154 Oslo

23 38 13 00http://www.kompetansenorge.no

Kompetanse Norge, direktoratet for kompetansepolitikk er underlagt Kunnskapsdepartementet, Vårt nasjonale oppdrag er å bidra til økt deltakelse i arbeids- og samfunnsliv.

Vi skal løfte og synliggjøre kompetansepolitikkens betydning for Norges utvikling. For å få til dette, samarbeider vi med partene i arbeidslivet, flere departementer, regionale og kommunale aktører, frivilligheten, og alle opplærings- og utdanningsinstitusjoner.

Følg saker fra Kompetanse Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kompetanse Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kompetanse Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom