Norges Kampsportforbund

Det ble ingen finale til Norge i World Taekwondo Grand Prix i London

Del

I helgen gikk det prestisjetunge Grand Prix-stevnet i taekwondo av stabelen i London. Våre utøvere klarte dessverre ikke å kjempe seg til finalen.

John Asp fra Grorud Taekwondo Klubb tapte den første kampen mot Raul Martinez fra Spania 8-7 i klassen herrer – 80 kg. Spanjolen vant senere bronsemedalje.

Richard André Ordemann fra Tøyen Taekwondo Klubb vant sin første kamp mot Damon Sansun fra Storbritannia 17-10 i klasse herrer – 80 kilo. Den andre kampen mot Maksim Khramtcov fra Russland tapte han 13-10 etter å ha ledet til det gjensto noen sekunder.

Russeren vant sølv etter at han tapte finalen mot Sallah Cheick Cisse fra Elfenbenskysten. Cisse er ranket som nummer 1 i verden og vant OL-gull i Rio 2016.

På rett vei

Bare det å kvalifisere seg til Grand Prix er en prestasjon, da det kun er de 32 beste i verden i hver klasse som deltar. Totalt deltok det 263 utøvere fra 59 nasjoner.

-Selv om jeg ikke er fornøyd med resultatet, tapte våre utøvere for medaljevinnere. Dette viser at vi er på rett vei mot sommer-OL i Tokyo 2020, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

 Det neste store målet for Norge er Kina Open og kvalifisering til den nye superligaen Grand Slam som arrangeres i Kina i november.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom