TINE SA

Derfor får vi bruke utøverne i reklame under OL

Del

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utarbeidet regler og retningslinjer for markedsføring i forbindelse med OL. TINE har lov til å benytte utøvere og Norge-logo i markedsmateriell og på TINEs produkter i OL-perioden.

Mange har fått med seg at det er strenge regler for markedsføring i forbindelse med OL. Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utarbeidet retningslinjene for hvordan virksomheter som TINE kan bruke OL Pyeongchang i markedsføring.

Bare de som har avtale med IOC eller NIF

Regelen er at bare de olympiske sponsorene, altså virksomheter som har inngått avtale med IOC eller NIF, som har rett til å benytte en deltaker i markedsføring i OL-perioden. Virksomheten må i tillegg ha samtykke fra utøveren og særforbundet den er tilknyttet til, eksempelvis Norges Skiforbund.

TINE har, gjennom samarbeidet med Olympiatoppen, Norges Skiforbund Alpint, Norges Skiforbund Freeski og Marit Bjørgen, lov til å benytte utøvere og Norge-logo i markedsmateriell og på våre produkter i OL-perioden.

TINE bruker utøvere som Marit Bjørgen og Kjetil Jansrud både i reklame på TV, digitalt og i sosiale medier, men også på produkter som Tinemelk, TINE Yoghurt og Norvegia.

Alt reklamemateriell er godkjent

Det er Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) som har primæransvar for at reglene overholdes på norsk territorium, samt å tilpasse disse til nasjonale forhold. NIF og særforbundene har godkjent all markedsmateriell som kommer fra TINE i OL-perioden, som gjelder fra 1.-28. februar.

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom