Opplysningskontoret for frukt og grønt

Den søte avslutningen i juletiden

Del
Hvis det er én ting som er annerledes i julen enn i resten av året, er det desserten. De fleste av oss er jo ikke lenger vant til å spise dessert til vanlig, men i juledagene er det stas å toppe måltidet med en søt liten avslutning.
Mange av de klassiske dessertene er krembaserte og ganske tunge, men sånn må det ikke være. Du kan både ta vare på de gode tradisjonene og samtidig lette desserten med mer frukt og bær og mindre av det andre.
Mange av de klassiske dessertene er krembaserte og ganske tunge, men sånn må det ikke være. Du kan både ta vare på de gode tradisjonene og samtidig lette desserten med mer frukt og bær og mindre av det andre.

Mange av de klassiske dessertene er krembaserte og ganske tunge, men sånn må det ikke være. Du kan både ta vare på de gode tradisjonene og samtidig lette desserten med mer frukt og bær og mindre av det andre.

Friskt og godt med appelsindesserter

- Er du på jakt etter noe som smaker av jul, men som er friskt og fristende etter et tungt måltid, kan ulike appelsindesserter være et godt tips, råder Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver hos Opplysningskontoret for frukt og grønt. Appelsingranite med stjerneanis er så lett og frisk, men smaker allikevel deilig av jul. Det samme er appelsincarpaccio med granateple – og ikke bare smaker det godt det ser vakkert ut også, uten at du må tilbringe langt tid med forberedelser på kjøkkenet.

Ta vare på tradisjonene ved å fornye litt

Synes du ikke det blir jul uten riskrem, så kan du lage en deilig bærsaus selv. Hvis du i tillegg topper desserten med friske bær, blir det delikat og friskt.

Multer og krem servert hver for seg gir alle mulighet til å velge blandingsforholdet selv, og foretrekker du panna cotta kan du toppe den med en deilig colis av bringebær eller multer. Det er slett ikke så vanskelig å lage som det høres ut som, men navnet imponerer, og det gjør også smaken.

Sist men ikke minst er jo alltid en fruktsalat deilig. Bruk de fruktene du har, skjær i passe store spisebiter og server gjerne med iskrem eller vaniljekesam, hvis den i det hele tatt trenger tilbehør. Hvis du vil imponere litt ekstra, kan du jo forsøke fruktsalat i sjokoladeskåler.

Se disse og mange andre gode tips til desserter der frukt og bær spiller hovedrollen på www.frukt.no.

Nøkkelord

Kontakter

Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver

Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.

Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.no

Gerd ByermoenKommunikasjonssjef

Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.

Tel:952 83 171gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Mange av de klassiske dessertene er krembaserte og ganske tunge, men sånn må det ikke være. Du kan både ta vare på de gode tradisjonene og samtidig lette desserten med mer frukt og bær og mindre av det andre.
Mange av de klassiske dessertene er krembaserte og ganske tunge, men sånn må det ikke være. Du kan både ta vare på de gode tradisjonene og samtidig lette desserten med mer frukt og bær og mindre av det andre.
Last ned bilde
Lag en frisk coulis av bær og server sammen med juledesserten, f.eks. bringebær- og multecoulis.
Lag en frisk coulis av bær og server sammen med juledesserten, f.eks. bringebær- og multecoulis.
Last ned bilde
Fruktsalat i sjokoladeskåler - festlig for store og små.
Fruktsalat i sjokoladeskåler - festlig for store og små.
Last ned bilde
Lag bringebærsausen til riskremen selv. Og tilsett litt friske bær i kremen også.
Lag bringebærsausen til riskremen selv. Og tilsett litt friske bær i kremen også.
Last ned bilde
Appelsingranité - frisk og lett dessert.
Appelsingranité - frisk og lett dessert.
Last ned bilde
Appelsincarpaccio med granateplekjerner - smaker deilig etter et litt tungt måltid.
Appelsincarpaccio med granateplekjerner - smaker deilig etter et litt tungt måltid.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye