Den søte avslutningen i juletiden
Mange av de klassiske dessertene er krembaserte og ganske tunge, men sånn må det ikke være. Du kan både ta vare på de gode tradisjonene og samtidig lette desserten med mer frukt og bær og mindre av det andre.
Friskt og godt med appelsindesserter
- Er du på jakt etter noe som smaker av jul, men som er friskt og fristende etter et tungt måltid, kan ulike appelsindesserter være et godt tips, råder Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver hos Opplysningskontoret for frukt og grønt. Appelsingranite med stjerneanis er så lett og frisk, men smaker allikevel deilig av jul. Det samme er appelsincarpaccio med granateple – og ikke bare smaker det godt det ser vakkert ut også, uten at du må tilbringe langt tid med forberedelser på kjøkkenet.
Ta vare på tradisjonene ved å fornye litt
Synes du ikke det blir jul uten riskrem, så kan du lage en deilig bærsaus selv. Hvis du i tillegg topper desserten med friske bær, blir det delikat og friskt.
Multer og krem servert hver for seg gir alle mulighet til å velge blandingsforholdet selv, og foretrekker du panna cotta kan du toppe den med en deilig colis av bringebær eller multer. Det er slett ikke så vanskelig å lage som det høres ut som, men navnet imponerer, og det gjør også smaken.
Sist men ikke minst er jo alltid en fruktsalat deilig. Bruk de fruktene du har, skjær i passe store spisebiter og server gjerne med iskrem eller vaniljekesam, hvis den i det hele tatt trenger tilbehør. Hvis du vil imponere litt ekstra, kan du jo forsøke fruktsalat i sjokoladeskåler.
Se disse og mange andre gode tips til desserter der frukt og bær spiller hovedrollen på www.frukt.no.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver
Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom