Egmont Publishing

Den magiske tid - en ny bokserie fra Cressida Cowell!

Del

Årets fantasy-sensasjon er her. Cowell skapte boksuksessen Dragetreneren som er blitt både TV-serie og film, og gitt ut i over 30 land. Nå er hun tilbake med en ny bokserie, Den magiske tid, også den heftig illustrert av forfatteren selv.

Det går en linje fra folkeeventyrene til Ringnes herre, Harry Potter og fantasylitteraturen. Legendene forteller ofte om utvalgte helter med spesielle evner som skal rydde opp i gamle feider. Men hva om de utvalgte ikke passer inn i legendene? 

Bokserien Den magiske tid handler om to slike utilpasse helter. Xar er sønn av en trollmann, men han får ikke magien til å fungere. Krigerjenta Ønske på sin side er slett ikke så krigersk som stammen hennes forventer, og når de to skal slåss mot hverandre på vegne av folkene sine, fyller de ikke heltebildene og får sine egne problemer å stri med.

Handlingen utspiller seg i et mystisk univers der trolling, heksing og magi har hver sine tilhengere, og onde og gode krefter kolliderer. Sentralt i handlingen står Xar og Ønske, og deres mer eller mindre magiske følgesvenner; noen sårbare, noen stridbare, og noen ganske komiske. Samtidig lurer en fiende som har sovet i hundre år. 

Språket er vesentlig i Den magiske tid – poetisk og humoristisk på samme tid, med referanser til gammelengelske druider og sagn. Iselin Røsjø Evensen har oversatt med respekt for originalen, og navnene har fått treffende versjoner på norsk. Forfatteren har selv laget illustrasjonene, der gjengivelser av gamle bøker og tekster skaper en unik visuell stemning. De mange håndskrevne innslagene er godt ivaretatt i norsk versjon av Stein Hjelmerud.

Cressida Cowell har tidligere skrevet og illustrert den bestselgende bokserien Dragetreneren, som er blitt til filmer og en Netflix-serie. Både Dragetreneren og første bok i Den magiske tid er nå oversatt til over 30 språk.

Cressida Cowell

Den magiske tid, bokserie for ungdom alder 10-100 år

Bok 1: Heksekongen våkner

400 sider
Veil. 249,-

For mer informasjon kontakt redaktør Tonje Tornes: tonje.tornes@egmont.com
Tlf: 928 69 374

Kontakter

Bilder

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

Vinnerne av Egmonts tegneseriekonkurranse er ....19.3.2019 08:39:45 CETPressemelding

– Selv om semifinaleheatet inneholdt hele 15 serier, så visste vi nok før den siste avstemningen hvem som kom til å stikke av med seieren. Det ville vært bortimot straffbart å ikke la Elise Syvertsen og hennes poetiske, men såre oppvekstskildring «Spike» vinne, sier redaksjonssjef Tormod Løkling. Dermed gikk førsteplassen til nettopp Elise Syvertsen som med sitt bidrag «Spike» tildeles hele 50 000 kroner!

Egmont omstiller medievirksomheten og leverer rekordomsetning og resultatfremgang15.3.2019 08:45:34 CETPressemelding

2018 var et godt år for mediekonsernet Egmont, med rekordomsetning og resultatfremgang. Millioner av mediebrukere fikk presentert en rekke gode filmer, nyheter som satte dagsorden, magasiner av høy kvalitet, bestselgerbøker og toppunderholdning på tv. E-handel og dataspill bidro til markant vekst. Som stiftelse reinvesterer Egmont overskuddet sitt i medievirksomheten, og konsernet delte ut 123 millioner NOK for å hjelpe barn, unge og filmtalenter.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom