Opplysningskontoret for frukt og grønt

Den magiske appelsinen

Del

Solgul, vakker og stappfull av gode næringsstoffer; nordmenn elsker appelsiner. Hver og en av oss spiser ca. 6,5 kg appelsiner i året. Nå er vi midt i høysesongen for appelsiner og det er bare å fråtse i vei.

Fristende appelsinretter.
Fristende appelsinretter.

Appelsinen er en nærmest livgivende frukt som vi nyter godt av på denne tiden. Appelsinen er en av våre viktigste vitamin C-kilder, og den inneholder folat og kalsium. Den er vår tredje mest populære frukter, eller bananer og epler. Appelsin er anvendelig til det meste; i drikker, desserter, kaker, smoothies, matsalater, sauser, brød og kaker for å nevne noe. Appelsin er en av verdens viktigste trefrukter.

Den beste smaksforsterker!

- Appelsinen er meget anvendelig og kan gjøre magiske ting på kjøkkenet. Bare prøv selv, oppfordrer Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Bruk appelsin i salater, sauser, desserter, marinader og i dressinger eller rett og slett alene, krystet over salaten. Nypresset appelsinsaft fungerer nemlig som den beste smaksforsterker, søt og syrlig som den er.

- Har du lyst til å lage noe spennende med appelsin, så lag appelsincurd. Denne fyldige og delikate «kremen» er holdbar og anvendelig og hever smaken på enhver dessert. En lettere variant er appelsinsorbet, en mager dessert som er enkel å lage og lett å imponere med. Med en smak av ingefær og chili blir denne desserten en sikker vinner, sier Toril.

Frisk og lett dressing!

Prøv å bruke noen dråper friskpresset appelsin over en deilig middagssalat, gjerne med kylling, appelsinfileter og løkringer m.m. En salat skal aldri drukne i dressing, den skal bare fuktes. Appelsin er perfekt i så måte.

Nøkkelord

Kontakter

Matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no.

Gerd ByermoenKommunikasjonssjef

Har ansvar for å tilrettelegge vår interne og eksterne kommunikasjon og er blant annet hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt og grønnsaker og ikke minst spre matglede.

952 83 171gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Fristende appelsinretter.
Fristende appelsinretter.
Last ned bilde
Appelsincurd - nydelig som alle slags desserter. Også på brødskiva.
Appelsincurd - nydelig som alle slags desserter. Også på brødskiva.
Last ned bilde
Sprek matsalat med appelsin.
Sprek matsalat med appelsin.
Last ned bilde
Matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen anbefaler gjerne appelsinsaft som salatdressing.
Matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen anbefaler gjerne appelsinsaft som salatdressing.
Last ned bilde
Appelsin- og sitronsorbet - friske og gode desserter.
Appelsin- og sitronsorbet - friske og gode desserter.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom