Opplysningskontoret for frukt og grønt

Deli de Luca ble norgesmester i sunn fast-food 2015

Del

Opplysningskontoret for frukt og grønt har for andre år på rad slått et slag for mer næringsriktig mat i farta og arrangert konkurransen NM i sunn fast-food. Denne gangen var det Deli de Luca som nådde helt til topps med sine flotte 'Perfect picnic'-salater.

Fra venstre: Guttorm Rebnes (direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt), Anne-Katrine Aa (kategorisjef for mat i Deli de Luca) og Shoana Ostadi (som driver Deli’s Kitchen).
Fra venstre: Guttorm Rebnes (direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt), Anne-Katrine Aa (kategorisjef for mat i Deli de Luca) og Shoana Ostadi (som driver Deli’s Kitchen).

Kjeden har totalt åtte ulike salater i tre prisklasser.

- Juryen har i sin vurdering lagt vekt på at dette er et produkt hvor en hendig emballasje og gunstig pris er med på å gjøre det lettere å velge salat i farta. Salatene har en variert og spennende sammensetning som møter forbrukernes ulike preferanser, sa direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Guttorm Rebnes, på vegne av juryen som også bestod av ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for frukt og grønt, Camilla Andersen, samt mangeårige redaktør i fagbladet FastFood, Odd. H. Vanebo.

Lar grønnsakene spille hovedrollen

Kåringen foregikk på Fastfood-scenen til Fastfood & Cafe på Norges Varemesse på Lillestrøm torsdag 18. februar 2016. Det var et godt oppmøte ved scenen og de aller fleste av konkurransens ti finalister hadde møtt opp for å motta diplom, heder og ære.

- Det er gøy å se hvordan grønnsakene er på vei til å ta over en større del av tallerkenen, sa Camilla Andersen i sin appell. Det er nå flere og flere eksempler på kjeder som lar animalske proteiner stille i andre rekke. – Man trenger ikke lenger være «veggis» for å nyte et vegetarmåltid.

I Deli de Luca satser de på valgmuligheter og gir kundene tilgang på flere typer kalde vegetar- og veganretter, i tillegg til grovere bakeprodukter. – Og dere skal ikke se bort fra at det kommer en varm vegetarrett etter hvert hos Deli de Luca, sa Anne-Katrine Aa, kategorisjef for mat, i sin takketale. Hun tok imot pris sammen med Shoana Ostadi som driver Deli’s Kitchen som produserer salatene. 

Fokus på mindre porsjoner og «grønnere» retter

Max Delifresh og Patricias gatekjøkken tok henholdsvis 2. og 3. plass med sine kyllingburgere. Juryen la i sin vurdering vekt på Max sitt fokus på et helhetlig, sunnere sortiment, og at de møter forbruker ved å «grønne opp» hamburgermåltidet. Dette er et tilbud som når ut til viktige målgrupper. I sin vurdering av Patricias gatekjøkken la juryen vekt på at de har en helhetlig tankegang rundt sunnhet i menyene med fokus på friske grønnsaker og mindre porsjoner.

Hensikten med konkurransen, som arrangeres i samarbeid med fagbladet FastFood og fastfood.no, er å motivere aktørene i bransjen til å servere mat med mer frukt og grønnsaker. Konkurransen har vært åpen for alle spisesteder og butikker som lager og serverer mat til folk i farta. Det har også vært mulighet for publikum å melde på sitt favorittspisested.

Premien er en gourmetopplevelse for to personer.

Årets ti finalister

  • Esso Stranda
  • Blender.no
  • Deli De Luca
  • Orkla
  • Max Delifresh
  • Fresh (NorgesGruppen ASA)
  • Patricias gatekjøkken as
  • Anne på landet
  • Meskano
  • Kvikk Bar AS

Kontakter

Toril Gulbrandsen, matkonsulent og prosjektleder for NM i sunn fast-food, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no

Camilla Andersen, ernæringsfysiolog og jurymedlem, tlf. 993 25 108, e-post: camilla.andersen@frukt.no

Bilder

Fra venstre: Guttorm Rebnes (direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt), Anne-Katrine Aa (kategorisjef for mat i Deli de Luca) og Shoana Ostadi (som driver Deli’s Kitchen).
Fra venstre: Guttorm Rebnes (direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt), Anne-Katrine Aa (kategorisjef for mat i Deli de Luca) og Shoana Ostadi (som driver Deli’s Kitchen).
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

NM i sunn fastfood 2018 er i gang3.7.2018 11:06Pressemelding

For femte gang arrangerer Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) konkurransen NM i sunn fastfood, hvor alle spisesteder som serverer mat til folk i farta er invitert til å delta. Påmeldingen er nå avsluttet, og det er 32 utsalgssteder som kniver om å bli norgesmester i sunn fastfood 2018. Årets deltakere er spredt over hele landet, og sammen skal de hjelpe kundene å velge friske og sunne alternativer langs veien og på farta i hele sommer.

Norgesmesterne i frukt og grønt er kåret14.6.2018 16:31Pressemelding

Mange av oss tar valget mellom sunt og usunt i butikken, sa eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen da hun delte ut den helt nye kjedeprisen til årets vinner av NM i frukt og grønt. Hun takket for jobben som gjøres i dagligvarebutikkene hver dag for å få flere til å velge sunt. Meny gikk av med seieren for beste frukt- og grøntkjede, Coop Mega Bekkestua, Spar Hjelmeland vant butikkprisene og Irene Agnalt fra Rema ble årets frukt- og grøntambassadør. Vi gratulerer!

Blomkål, grønnsakenes hvite dronning30.5.2018 08:24Pressemelding

Vi slår et slag for grønnsakenes hvite dronning, nemlig blomkålen. Den er på full fart inn i butikken. Sett den på menyen oftere. En allsidig og sunn grønnsak som de fleste liker. Helseeksperter og kjendiskokker retter økt fokus på hele kålgruppen - både på grunn av den herlige smaken og på grunn av de store helseeffektene. Og blomkålen er ballets dronning, smakfull og vakker på matfatet. Den finnes oftest i hvitt, men forekommer også i farger som gul, oransje, lilla og grønn.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom